Στάη για τη δική της σεξουαλική παρενόχληση: «Δεν είχα τη δύναμη να το καταγγείλω, να το πω οπουδήποτε»
Η δημοσιογράφος Έλλη Στάη, πριν δύο χρόνια, είχε εξομολογηθεί σε τηλεοπτική συνέντευξη πως είχε πέσει θύμα σεξουαλικής παρενόχλησης.
Μάλιστα, είχε αναφερθεί για την αρχή της μεγάλης καριέρας της, όταν προϊστάμενός της, της είχε επιτεθεί σωματικά.
«Μου ανέθεσε ο επικεφαλής από τις πρώτες κιόλας μέρες, παρόλο που ήμουν νέα ακόμα, να κάνω πολύ σημαντικά πράγματα, μεγάλες συνεντεύξεις. Εγώ τις έφερνα εις πέρας, τις πρόβαλαν και πολύ και ήμουν πολύ ευτυχής, έλεγα “βρήκα δρόμο, αναγνωρίζεται η αξία μου”. Αυτό συνεχίστηκε για δύο – τρεις μήνες, ώσπου άρχισα να δέχομαι κάποιες προσκλήσεις να πιούμε καφέ και τα λοιπά. Μέχρι εκεί ήταν καλά… Η δουλειά προχωρούσε κανονικά.
Μία μέρα με φώναξε στο γραφείο του να μιλήσουμε για την δουλειά, κλείδωσε την πόρτα και μου επιτέθηκε σωματικά κατευθείαν! Είπα “αν δεν ξεκλειδώσετε τώρα την πόρτα, θα πατήσω τις φωνές, θα ουρλιάξω!”. Άνοιξε την πόρτα και βγήκα έξω. Το επόμενο διάστημα υπήρχε μια αποκλιμάκωση του επαγγελματικού ενδιαφέροντος», είχε πει στην εκπομπή η Έλλη Στάη.
Στο σημερινό σημείωμα της στην εφημερίδα «Τα Νέα», η Έλλη Στάη μιλά για τη δική της φρικτή εμπειρία, με αφορμή το κίνημα #Metoo.
«Όταν πριν από περίπου δύο χρόνια σε μια εκπομπή του Αντώνη Σρόιτερ στον ALPHA, μιλώντας για τα εμπόδια που αντιμετωπίζει η γυναίκα στον επαγγελματικό της χώρο, είχα πει αυθόρμητα για την παρενόχληση που είχα δεχτεί από τον εκδοτικό μεγαλοπαράγοντα της εποχής, είχαν περάσει ήδη 35 χρόνια. Παρόλο που ο δικός μου χαρακτήρας με έκανε να ανοίξω την πόρτα και να φύγω τρέχοντας, να παραιτηθώ κάτω από την απειλή πως δε θα βρω αλλού δουλειά, δεν είχαν ούτε τη δύναμη ούτε την αίσθηση πως μπορώ να το καταγγείλω, να το πω οπουδήποτε. Τότε το έθαψα στο πέρασμα του χρόνου, προσπαθώντας να πραγματοποιήσω αυτά που ήθελα στη ζωή μου.
Ούτε όμως, 35 χρόνια μετά, είχα την αίσθηση πως η ελληνική δημόσια σφαίρα (τα μέσα ενημέρωσης, τα πολιτικά κόμματα, τα επαγγελματικά σωματεία) ήταν έτοιμα να αντιμετωπίσουν αυτό το ζήτημα με την προσοχή και τη σοβαρότητα που του αξίζουν. Γι’ αυτό και μόνο το ότι τώρα δεν υπάρχει απλώς η κουτσομπολίστικη διάσταση, όπως μόλις δύο χρόνια πριν υπήρχε, πρέπει να μας κάνει να ελπίζουμε πως έρχεται η ώρα της ωριμότητας και για την ελληνική κοινωνία να ανοίξει διάπλατα τη δημόσια συζήτηση για τέτοιου είδους θέματα, που αποτελούν κρίσιμο στοιχείο για τη ν ποιότητα της ζωής μας προς το μέλλον», σημειώνει η Έλλη Στάη.
Ολες οι Ειδήσεις
- Τρόφιμα: Αναμένονται ανατιμήσεις σε γαλακτοκομικά, ψωμί του τοστ, δημητριακά – Προωθείται η δημιουργία του καλαθιού «Γιορτές για όλους» ενόψει Χριστουγέννων
- Θάνατος Παντελίδη: Ένοχος για ψευδομαρτυρία ο άνδρας που κατέθεσε ότι οδηγούσε η Φρόσω Κυριάκου – Η αντίδραση της Μίνα Αρναούτη
- Βικτώρια Δέλλα: Αγκαλιά με τον πατέρα της φορώντας ιατρική ποδιά: «Doctor in progress», έγραψε ο Τραϊανός Δέλλας
- Το ταξίδι της Ιωάννας Τούνη στην Κένυα: Δάκρυα για τη φτώχεια στην παραγκούπολη στο Ναϊρόμπι – Χαρούλες για το πανάκριβο δώρο του συντρόφου της – Βίντεο
- The Voice: Οι δηλώσεις των coaches για το αφιέρωμα στον Γιώργο Μαζωνάκη – Δεν ήταν η ώρα του να φύγει, βιώνουμε ένα πένθος (βίντεο)
- Αλεξάνδρα Παναγιώταρου: «Θα ήθελα να συμβαδίζω οικονομικά με τον σύζυγό μου, να μην είναι πιο κάτω από μένα» (βίντεο)
- Κρήτη: Κύκλωμα μαστροπών έφερνε κοπέλες από τη Ρουμανία, τις κλείδωναν και τις εξέδιδαν – Αναζητείται ο αρχηγός
- Εγκληματική οργάνωση εξαπατούσε επενδυτές κρυπτονομισμάτων: 17 συλλήψεις, ανάμεσά τους 9 στρατιωτικοί, εισέπραξαν πάνω από 8 εκατ. ευρώ
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr
Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook