«Απογείωσε» το ERTFLIX η νέα σειρά της ΕΡΤ «Η Μαρία που έγινε Κάλλας»
Μέσα σε τρία 24ωρα (Παρασκευή 13 και το Σαββατοκύριακο 14 & 15 Δεκεμβρίου) οι θεάσεις ξεπέρασαν τις 547.000 (109.400 θεάσεις κατά μέσο όρο ανά επεισόδιο), γεγονός που επιβεβαιώνει την απόφαση της ΕΡΤ να επενδύσει στο συγκεκριμένο project το οποίο αφορά την άγνωστη περίοδο ζωής της μεγάλης Ελληνίδας ντίβας της όπερας στην Αθήνα, κατά την διάρκεια της γερμανικής κατοχής.
«Απογείωσε» το ERTFLIX η νέα σειρά της ΕΡΤ «Η Μαρία που έγινε Κάλλας» σε σκηνοθεσία της Όλγας Μαλέα.
Η ανταπόκριση του κοινού ήταν ενθουσιώδης από την πρώτη ημέρα (Παρασκευή 13 Δεκεμβρίου 2024), οπότε και «ανέβηκαν» τα πρώτα πέντε επεισόδια της σειράς στην ψηφιακή πλατφόρμα της ΕΡΤ.
Μέσα σε τρία 24ωρα (Παρασκευή 13 και το Σαββατοκύριακο 14 & 15 Δεκεμβρίου) οι θεάσεις ξεπέρασαν τις 547.000 (109.400 θεάσεις κατά μέσο όρο ανά επεισόδιο), γεγονός που επιβεβαιώνει την απόφαση της ΕΡΤ να επενδύσει στο συγκεκριμένο project το οποίο αφορά την άγνωστη περίοδο ζωής της μεγάλης Ελληνίδας ντίβας της όπερας στην Αθήνα, κατά την διάρκεια της γερμανικής κατοχής.
Αξίζει να σημειωθεί ότι το συγκεκριμένο τριήμερο το ERTFLIX έκανε ρεκόρ θεάσεων για τη σεζόν που διανύουμε αγγίζοντας τα 2.203.000 views.
Τα επόμενα πέντε επεισόδια με τα οποία θα ολοκληρωθεί η σειρά θα αναρτηθούν στο ERTFLIX στις 27 Δεκεμβρίου 2024.
Η κοινωνική βιογραφική σειρά 10 επεισοδίων, σε σκηνοθεσία και σενάριο Όλγας Μαλέα, βασίζεται στη συλλογή πληροφοριών από το βιβλίο «Η άγνωστη Κάλλας» του ιστορικού Νικόλα Πετσάλη-Διομήδη.
Παίζουν: Ελένη Ράντου (Λίτσα, μητέρα της Μαρίας), Ρένια Λουιζίδου (Ελβίρα, Ισπανίδα δασκάλα), Κλεοπάτρα Ελευθεριάδου (πρωτοεμφανιζόμενη λυρική σοπράνο και φοιτήτρια υποκριτικής, στον ρόλο της Μαρίας), Demy Παπαδέα (Τζάκι, αδελφή της Μαρίας), Κάρμεν Ρουγγέρη (Φρόσω, γιαγιά της Μαρίας), Ιωάννης Παπαζήσης (Μαγκλιβέρας, βαρύτονος, εραστής της Μαρίας), Μάξιμος Μουμούρης (Μπόντμαν, Γερμανός αρχαιοκάπηλος), Χάρης Μαυρουδής (Μάριο Μπονάλτι, Ιταλός αξιωματικός, θαυμαστής της Μαρίας)
Επίσης, συμμετέχουν οι ηθοποιοί: Αλέξανδρος Αντωνόπουλος (Ανδρέας Εμπειρίκος), Νίκος Ορφανός (Μανώλης Καλομοίρης), Αλέξανδρος Βάρθης (Τάκης Σιγάρας), Χάρης Γρηγορόπουλος (Περικλής), Γιώργος Δεπάστας (Οικονομίδης), Αντριάνα Μπάμπαλη (Σοφία), Εύη Μάζη (Κάκια), Michael Edwards (Ρόμπερτ), Dirk Walter Sikorski (Χόρνερ), Michael Seibel (Σιμάνα), Christopher Scott (Ρέι), Κωνσταντίνος Ανταλόπουλος (Βαρόνος) κ.ά.
Σενάριο (head–writer)-σκηνοθεσία: Όλγα Μαλέα
Σεναριογράφοι: Απόστολος Αλεξόπουλος, Βαγγέλης Νάσης, Πένυ Φυλακτάκη, Μανίνα Ζουμπουλάκη
Α’ βοηθός σκηνοθέτη: Μάνος Γαστεράτος
Διεύθυνση φωτογραφίας: Παναγιώτης Βασιλάκης
Μουσική: Σταμάτης Σταματάκης
Μοντάζ: Ιωάννα Πογιαντζή
Ήχος: Νίκος Παπαδόπουλος
Καλλιτεχνική διευθύντρια: Φρόσω Ράλλη
Κοστούμια: Μαρία Μαγγίρα
Σκηνικά: Χρύσα Δαπόντε
Μακιγιάζ: Σωτηρία Μαλατέστα, Τζωρτζίνα Σιδέρη
Παραγωγή: ΕΡΤ
Παραγωγός: Ειρήνη Σουγανίδου
Εκτέλεση παραγωγής: Feelgood Productions
Ολες οι Ειδήσεις
- Χρήστος Μάστορας για Αντώνη Ρέμο μετά την ολοκλήρωση των εμφανίσεών τους: Αυτή την υπέροχη χρονιά την είχα ανάγκη
- Οι ευχές της Χριστίνας Μπόμπα στον Σάκη Τανιμανίδη για τα γενέθλιά του – «Σ΄αγαπώ για πάντα»
- Happy Traveller στο Μπουένος Άιρες – Το Α’ Μέρος, το Σάββατο 2 Μαΐου στις 16.40, στον ΣΚΑΪ
- Βίκυ Καγιά: «Είναι ανεπίτρεπτο να διαβάζουν τα παιδιά μας ότι χωρίζουν οι γονείς τους» (βίντεο)
- Φειδίας Παναγιώτου – Στυλιάνα Αβερκίου: Οι πρώτες εικόνες από τον εντυπωσιακό γάμο τους ( βίντεο)
- «Φως στο Τούνελ»: Η υπόθεση της Ολυμπίας Κηρύκου 30 χρόνια μετά την εξαφάνιση της – Παρασκευή 1η Μαίου στις 23:20
- Προφυλακίστηκε ο 89χρονος πιστολέρο για τις επιθέσεις σε ΕΦΚΑ και Κεραμεικό – Θέλει να αποζημιώσει με 2000 ευρώ καθένα από τα 5 θύματα που τραυμάτισε
- Survivor: Η αποχώρηση της Δήμητρας Λιάγγα και η μεγάλη αλλαγή στο παιχνίδι
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr
Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook