«Όπου Υπάρχει Ελλάδα»: Με την Ευλαμπία Ρέβη και τον Γιώργο Κουρδή – Ζωντανά από την Αλόννησο
Ερευνούμε την κατάσταση της υγείας στο νησί μιλώντας με γιατρούς και ασθενείς που δίνουν καθημερινά αγώνα, οι μεν για να διασφαλίσουν πώς τίποτα μη αναστρέψιμο δεν θα συμβεί στους ανθρώπους τους, οι δε για να ακολουθούν τις θεραπείες τους ή κάποτε ακόμα απλά για να ζήσουν.
Μετά τη Σκιάθο, το «Όπου Υπάρχει Ελλάδα», η Ευλαμπία Ρέβη και ο Γιώργος Κουρδής, σήμερα στις 14.45, αποβιβάζονται και βγαίνουν ζωντανά από την Αλόννησο. Ένα νησί με μοναδική φυσική ομορφιά, φιλόξενους κατοίκους και συναρπαστικές εμπειρίες για τους επισκέπτες του.
Φοράμε τη στολή του δύτη και βουτάμε για να καταγράψουμε μαγικές εικόνες από ένα σημαντικό ναυάγιο και το πρώτο υποθαλάσσιο μουσείο της Ελλάδας, της Περιστέρας. Θεωρείται ο Παρθενώνας των ναυαγίων και αποκαλύπτει την ικανότητα και τη δεξιοτεχνία των αρχαίων ναυπηγών.
Γνωρίζουμε μια οικογένεια ψαράδων που, υποκινούμενη από την αγάπη για τον τόπο της, πριν από χρόνια, μέσα στην κρίση, έκανε επιχείρηση την μετατροπή του τόνου Αλοννήσου σε γευστικό έδεσμα.
Ερευνούμε την κατάσταση της υγείας στο νησί μιλώντας με γιατρούς και ασθενείς που δίνουν καθημερινά αγώνα, οι μεν για να διασφαλίσουν πώς τίποτα μη αναστρέψιμο δεν θα συμβεί στους ανθρώπους τους, οι δε για να ακολουθούν τις θεραπείες τους ή κάποτε ακόμα απλά για να ζήσουν. Τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι κάτοικοι κυρίως τον χειμώνα είναι πολλά, καθώς ακτινολογικό μηχάνημα υπάρχει αλλά δεν λειτουργεί ελλείψει ακτινολόγου, ένας καρκινοπαθής χάνει τις χημειοθεραπείες του όταν ο καιρός είναι άσχημος ενώ μία γιατρός διώκεται γιατί επέτρεψε διακομιδή με ιδιωτικό πλωτό.
Πριν από 3,5 χρόνια κάποιος σκότωσε τη φώκια – μασκότ του νησιού, τον Κωστή. Ο δράστης έχει επικηρυχτεί με 22.000 ευρώ, αλλά ακόμη δεν έχει εντοπιστεί.
Τι σημαίνει να είσαι κτηνοτρόφος στο νησί και να παράγεις το καλύτερο κατσικίσιο γάλα; Σε παροτρύνουν οι φωνές σειρήνων να φύγεις ή μένεις και επιμένεις;
«ΟΠΟΥ ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΛΛΑΔΑ»
Με την Ευλαμπία Ρέβη και τον Γιώργο Κουρδή
Καθημερινά στις 14.45, στον ΣΚΑΪ
Ολες οι Ειδήσεις
- Κρήτη: «Τον αγαπούσαν όλοι» – Η αποκάλυψη της σπιτονοικοκυράς του 33χρονου αγνοουμένου γιατρού – Σε απόγνωση οι γονείς του (βίντεο)
- Τιμολόγια ΕΥΔΑΠ: Αυξήσεις στα πάγια τέλη εισηγείται η διοίκηση της εταιρείας – Εξαιρούνται οι ευάλωτες ομάδες
- Σε ισχύ το χριστουγεννιάτικο ωράριο: Ανοιχτά τα καταστήματα και τα σούπερ μάρκετ τις Κυριακές 21 και 28/12
- Καιρός: Σε δύο φάσεις η κακοκαιρία με βροχές και χιόνια στα ορεινά μέχρι τα Χριστούγεννα – Εντείνεται το κρύο με βοριάδες την Πρωτοχρονιά
- GNTM: Η Ξένια Τσίρκοβα η μεγάλη νικήτρια του τηλεοπτικού διαγωνισμού – Δείτε βίντεο
- «Η γη της ελιάς»: Η αλήθεια για τον θάνατο του Κίμωνα «οπλίζει» το χέρι της Ασπασίας και δολοφονεί τον Δημοσθένη – Τρέϊλερ
- Γιώργος Μαζωνάκης: «Αν θες καριέρα πέρνα από το καμαρίνι του, έλεγαν από την παραγωγή στον 21χρονο», η μαρτυρία της τραγουδίστριας που συνεργάστηκε μαζί τους (βίντεο)
- Η Ζενεβιέβ Μαζαρί και η κόρη της χορεύουν Άντζυ Σαμίου στο TikTok – Bίντεο
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr
Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook