«Άγιος Παΐσιος – Από τα Φάρασα στον Ουρανό»: Με τη βοήθεια των κατοίκων της Κόνιτσας, ο πατέρας Παΐσιος αρχίζει να ανοικοδομεί τη μονή που είχαν κάψει οι Γερμανοί

Μέσα σε έντονη συγκίνηση, παρακαλεί τον Θεό να ξεριζώσει από την καρδιά του την αγάπη που έχει για τη μητέρα του και να την βάλει Αυτός στην αγκαλιά του.
Η συνέχεια της μοναχικής πορείας του Αγίου Παϊσίου και τα μεγάλα γεγονότα που σημάδεψαν τη ζωή του. Οι δυσκολίες και τα εμπόδια μιας ταπεινής πνευματικής διαδρομής. Την Παρασκευή7 Φεβρουαρίου, στις 21:50, στο MEGA έρχεται το τρίτο συγκλονιστικό επεισόδιο του Β’ κύκλουτης ιστορικής – βιογραφικής σειράς «Άγιος Παΐσιος – Από τα Φάρασα στον Ουρανό».
Ο πατέρας Παΐσιος αρχίζει να ανοικοδομεί το καμένο από τους Γερμανούς μοναστήρι στην Κόνιτσα, εκπληρώνοντας έτσι το τάμα του στην Παναγία. Μέσα σε έντονη συγκίνηση, παρακαλεί τον Θεό να ξεριζώσει από την καρδιά του την αγάπη που έχει για τη μητέρα του και να την βάλει Αυτός στην αγκαλιά του.
Όσα θα συμβούν στο τρίτοεπεισόδιο…
Με τη βοήθεια των κατοίκων της Κόνιτσας, ο πατέρας Παΐσιος αρχίζει να ανοικοδομεί τη μονή. Αποφασίζει να πάει στην Κέρκυρα και να κάνει ανακομιδή των λειψάνων του Αγίου Αρσενίου. Έτσι, επισκέπτεται το σπίτι του και ζητά από τους γονείς και τα αδέλφια του, να του πουν αν είχαν βάλει κάποιο σημάδι, για να βρει τον τάφο του Αγίου. Η μητέρα του θυμάται ότι όταν έφταναν στην Κέρκυρα, πρόσφυγες, ο Άγιος Αρσένιος είχε πει στον Παΐσιο, όταν ήταν βρέφος, «γιε μου, εδώ θα με αφήσεις και από εδώ θα έρθεις να με πάρεις». Τώρα γίνεται αυτό που είπε ο Άγιος, για αυτό και η χάρις του θα τον οδηγήσει στον τάφο του. Ο πατέρας Παΐσιος πηγαίνει στην Κέρκυρα, βρίσκει τον τάφο του Αγίου και κάνει την ανακομιδή των λειψάνων. Στη συνέχεια, επιστρέφει στην Κόνιτσα και όλη η οικογένειά του προσκυνά συγκινημένη τα λείψανα του Αγίου. Μετά από 34 χρόνια, παίρνουν ξανά την ευχή και την ευλογία του πνευματικού τους πατέρα. Μέσα σε έντονη συγκίνηση, ο πατέρας Παΐσιος παρακαλεί τον Θεό να ξεριζώσει από την καρδιά του την αγάπη που έχει για τη μητέρα του και να την βάλει Αυτός στην αγκαλιά του. Σε αυτή τη ζωή και στην άλλη.
Πρωταγωνιστούν: Προκόπης Αγαθοκλέους, Χρήστος Λούλης, Δημήτρης Ξανθόπουλος, Χριστίνα Παυλίδου, Νικήτας Τσακίρογλου, Σμαράγδα Σμυρναίου, Δημήτρης Ήμελλος, Γιώργος Αρμένης, Μαρίνα Καλογήρου, Δρόσος Σκώτης, Γεωργία Κουβαράκη, Δέσποινα Γκάτζιου, Γιάννης Νταλιάνης, Τάσος Παλαντζίδης, Νικόλαος Χανακούλας, Χάρης Χαραλάμπους-Καζέπης, Μάνος Βακούσης, Νικορέστης Χανιωτάκης, Κώστας Νικούλι, Αντώνης Κατσαρής, Μαρία Φιλίππου, Πέτρος Ξεκούκης, Αστέριος Πελτέκης, Γιώργος Μπινιάρης, Θανάσης Ζερίτης, Κωνσταντίνος Πασσάς, ΖαχαρίαςΓουέλα, Κωνσταντίνος Ελματζίογλου, Γιάννης Λεάκος, Χρήστος Γεωργαλής
Σενάριο: Γιώργος Τσιάκκας
Σκηνοθεσία: Στάμος Τσάμης
Διεύθυνση φωτογραφίας: Κώστας Τριανταφύλλου
Σκηνογράφος: Μαρία Καραθάνου
Εκτέλεση παραγωγής: FOSS PRODUCTIONS
Παραγωγή: ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ ΑΓΙΟΣ ΜΑΞΙΜΟΣ Ο ΓΡΑΙΚΟΣ
Πρωτότυπη μουσική: TUOMAS KANTELINEN
«ΑΓΙΟΣ ΠΑΪΣΙΟΣ- ΑΠΟ ΤΑ ΦΑΡΑΣΑ ΣΤΟΝ ΟΥΡΑΝϻ’ ΚΥΚΛΟΣ
ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ 3
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 7 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ ΣΤΙΣ 21:50
Ολες οι Ειδήσεις
- Παρασκευή Κερασιώτη: Έγκυος στο πρώτο της παιδί η πρώην παίκτρια του GNTM
- MAD VMA 2025: Καταχειροκροτήθηκε η Κλαυδία με τη… διαφορετική «Αστερομάτα» – Βίντεο
- Στέφανος Τσιτσιπάς – Λουτσιάνο Ντάρτερι 2-1: Nίκη – θρίλερ για τον Έλληνα τενίστα στο τουρνουά του Χάλε (βίντεο)
- Μητσοτάκης στην ΠΕ της ΝΔ: Mε σύνθημα «το είπαμε, το κάναμε» πάμε για την τρίτη τετραετία – Ο Κ. Σκρέκας νέος γραμματέας
- Άρτα: Σπαραγμός στην κηδεία του 14χρονου που πνίγηκε στον Άραχθο – “Ψηλά το κεφάλι” φώναζε ο πατέρας του (βίντεο)
- Σε ζωντανή μετάδοση ο βομβαρδισμός στην κρατική τηλεόραση του Ιράν – Βίντεο με την παρουσιάστρια να αποχωρεί
- ACTION 24: Ο Γιάννης Σμαραγδής καλεσμένος απόψε στο «ΕQ»
- ACTION 24: Oεπικεφαλής του «ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΟΣ» απόψε στο «Θα φας καλά» – Τρέϊλερ
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr
Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook