Τρίτη 18 Φεβρουαρίου 2025: Απεργία όλων των δημοσιογράφων – 11+1 αιτήματα για τους μισθούς, την ενημέρωση και την ακρίβεια

Η απεργία όλων των δημοσιογραφικών Ενώσεων ξεκινά από τις 5 το πρωί της Τρίτης μέχρι τις 5 το πρωί της Τετάρτης.
Το σύνολο των δημοσιογραφικών Ενώσεων της χώρας, ΕΣΗΕΑ, ΕΣΠΗΤ, ΕΣΗΕΜΘ, ΕΣΗΕΘΣΤΕ-Ε, ΕΣΗΕΠΗΝ, συμμετέχουν στην 24ωρη απεργιακή κινητοποίηση που κήρυξε η ΠΟΕΣΥ από τις 5 το πρωί της Τρίτης, 18 Φεβρουαρίου 2025 μέχρι τις 5 το πρωί της Τετάρτης, 19 Φεβρουαρίου 2025.
Καλούμε τα μέλη μας σε συγκέντρωση στις 12 μ., έξω από τα γραφεία της εφ. «Η ΑΥΓΗ» και του Ρ/Σ «Στο Κόκκινο 105,5» (Δεληγιώργη 55-59, Πλατεία Καραϊσκάκη), σε ένδειξη αλληλεγγύης προς τους συναδέλφους, οι οποίοι δοκιμάζονται εδώ και μήνες.
Οι δημοσιογράφοι όλης της χώρας διεκδικούμε δυναμικά την υπογραφή Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας σε όλους τους κλάδους των ΜΜΕ (τηλεοπτικά κανάλια, εφημερίδες, περιοδικά, διαδίκτυο, ραδιόφωνα) και απαιτούμε:
1. Να προσέλθουν οι εργοδότες σε διαπραγμάτευση με στόχο να μπει τέλος στην ομηρία των ατομικών συμβάσεων.
2. Εισαγωγικό μισθό 1.250 ευρώ σε όλα τα ΜΜΕ.
3. Αυξήσεις 10% με βάση τις τελευταίες Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας.
4. Κατοχύρωση των αμοιβών για την εργασία τα Σαββατοκύριακα (+25% συν ρεπό για το Σάββατο και +100% την Κυριακή). Αύξηση των αποζημιώσεων για αποστολές εκτός έδρας.
5. Ημερήσια αποζημίωση 350 ευρώ για αποστολές σε εμπόλεμες περιοχές και 250 ευρώ σε περιοχές, πληγείσες από φυσικές καταστροφές.
6. Ενσωμάτωση των Αρχών Δεοντολογίας στις Συμβάσεις – Συμφωνία για anti-slapps ρυθμίσεις – Δεσμευτικοί κανόνες για την Τεχνητή Νοημοσύνη στην ενημέρωση.
7. Δίκαιη αμοιβή για τα πνευματικά δικαιώματα των δημοσιογράφων σε έντυπα, ιστοσελίδες, ραδιοτηλεοπτικούς σταθμούς.
8. Έκτακτη οικονομική βοήθεια για την αντιμετώπιση της ακρίβειας, κατ´ αναλογία με τα δημόσια ΜΜΕ.
9. Ειδικά για τα δημόσια ΜΜΕ διεκδικούμε την άρση των μνημονιακών περιορισμών για την υπογραφή ενιαίας ΣΣΕ με θεσμικούς και οικονομικούς όρους.
10. Μέτρα για την καταπολέμηση της κερδοσκοπικής ακρίβειας σε είδη διατροφής, ενέργεια, ενοίκια – Μέτρα στήριξης του Έντυπου Τύπου για να διασωθούν οι θέσεις εργασίας.
11. Άρση των περιορισμών στην μονομερή προσφυγή στη διαιτησία.
Η ΣΣΕ των δημοσιογράφων που εργάζονται στα ΜΜΕ του Δημοσίου και η ΚΥΑ για τις αποδοχές τους, ως ένα βαθμό στήριξαν τους συναδέλφους την περίοδο της κρίσης. Επιβάλλεται τώρα να αυξηθούν με εισαγωγικό μισθό πρώτης διετίας στα 1.250 ευρώ, που να συμπαρασύρει τα υπάρχοντα κλιμάκια.
Συναδέλφισσες και συνάδελφοι, συμμετέχουμε μαζικά στην 24ωρη απεργία, τα αιτήματα της οποίας μας αφορούν όλους.
Ολες οι Ειδήσεις
- Σε ύφεση η φωτιά σε Πικέρμι, Ραφήνα, Σπάτα: Κάηκαν σπίτια, δεκάδες απεγκλωβισμοί, σε επιφυλακή για αναζωπυρώσεις η Πυροσβεστική
- Μέρκελ: «Με πλήγωσε όταν με συνέδεσαν με τον ναζισμό» – «Δεν θα ζητούσα συγγνώμη για το πώς χειρίστηκα την κρίση» (βίντεο)
- Πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς την Παρασκευή σε Αττική, Κύθηρα, Εύβοια, περιοχές της Πελοποννήσου και του Βορείου Αιγαίου
- Φωτιά σε Ραφήνα και Πικέρμι: Προς Σπάτα κινείται το πύρινο μέτωπο –Καίγονται σπίτια, μηνύματα του 112 για εκκενώσεις οικισμών, μάχη των πυροσβεστών
- Κρήτη: Αυτός είναι ο γυμνασιάρχης στο Ηράκλειο που προφυλακίστηκε για βιασμό μαθήτριας – Στη δημοσιότητα τα στοιχεία του
- Ελένη Φουρέιρα: Viral η ατάκα για την καταγωγή της στη συναυλία της: “Τα κάνω όλα εγώ, είμαι Αλβανός»… (βίντεο)
- Big Brother: Ο αρχηγός αποφασίζει να κάνει «ό,τι γουστάρει» -Δείτε το τρέϊλερ και αποσπάσματα
- Mεγάλη φωτιά στη Ραφήνα κοντά σε σπίτια – Μήνυμα του 112 για εκκένωση οικισμών – Κλειστή η Μαραθώνος
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr
Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook