«MEGA Stories»: Ιστορίες παρένθετης μητρότητας – Πέμπτη 1η Μαίου στις 00:00

Η Δώρα Αναγνωστοπούλου συναντά δύο γυναίκες που επέλεξαν να βιώσουν τη διαδικασία της παρένθετης κύησης: τη μητέρα που αναζητούσε το παιδί που δεν μπορούσε να κυοφορήσει και την παρένθετη μητέρα, που προσφέρθηκε να της το χαρίσει.
Ελπιδοφόρα επιλογή για άτομα και ζευγάρια που θέλουν να αποκτήσουν παιδί ή μήπως μια νέα μορφή αναπαραγωγικής εκμετάλλευσης που εργαλειοποιεί τα προβλήματα γονιμότητας και την επιθυμία για τη διαιώνιση του είδους; Το MEGA Stories ανοίγει τον φάκελο της παρένθετης μητρότητας και ρίχνει φως στις ορατές και αθέατες όψεις, ενός σύνθετου και πολυσυζητημένου ζητήματος.
Η Δώρα Αναγνωστοπούλου συναντά δύο γυναίκες που επέλεξαν να βιώσουν τη διαδικασία της παρένθετης κύησης: τη μητέρα που αναζητούσε το παιδί που δεν μπορούσε να κυοφορήσει και την παρένθετη μητέρα, που προσφέρθηκε να της το χαρίσει. Οι δύο γυναίκες μιλούν ανοιχτά για τα κίνητρα, τους ενδοιασμούς, τις προσδοκίες και τα βαθύτερα συναισθήματα, που συνοδεύουν μια σχέση ζωής.
Το νομικό και ηθικό πλαίσιο που περιβάλλει την παρένθετη μητρότητα, ανάμεσα σε εκείνους που την αντιμετωπίζουν ως ύψιστη πράξη ανθρωπιάς και σε όσους τη βλέπουν ως αναπαραγωγική εκμετάλλευση, αναλύουν η Αναπληρώτρια καθηγήτρια της Νομικής Σχολής του ΕΚΠΑ, που έχει ασχοληθεί με θέματα Βιοηθικής,Ελένη Ρεθυμιωτάκη, και ο επίκουρος καθηγητής Ιδιωτικού Διεθνούς Δικαίου Νομικής Σχολής ΑΠΘ και δικηγόρος, Κωνσταντίνος Ρόκας, ο οποίος εστιάζει τόσο στο ελληνικό, όσο και στο διεθνές νομικό πλαίσιο.
Ο μαιευτήρας-χειρουργός γυναικολόγος Βασίλης Κουφομιχαήλ περιγράφει τους ιατρικούς λόγους και τις συνθήκες που οδηγούν μια γυναίκα στην επιλογή της παρένθετης κύησης, εξηγώντας αναλυτικά κάθε στάδιο της διαδικασίας. Παράλληλα, οι ψυχολόγοι Ζαΐρα Παπαληγούρα και Μαρία Σουροπάνη φωτίζουν το ψυχολογικό αποτύπωμα της εμπειρίας τόσο στις μητέρες, όσο και στο ίδιο το παιδί.
Κίνηση αλτρουισμού και ελπίδας ή επικίνδυνη εμπορευματοποίηση της γυναικείας αναπαραγωγής και της ίδιας της ζωής; Το MEGA Stories ανοίγει τη συζήτηση για την παρένθετη μητρότητα με σεβασμό, νηφαλιότητα και τεκμηριωμένα επιχειρήματα.

Παρουσίαση-Αρχισυνταξία: Δώρα Αναγνωστοπούλου
Σκηνοθεσία: Κωνσταντής Φραγκόπουλος
Υπεύθυνη Έρευνας και Ρεπορτάζ: Ηλιάνα Δανέζη
Έρευνα: Κώστας Μπουρούσης
Οργάνωση παραγωγής: Αλεξάνδρα Μπότη
Κινηματογράφηση: ΝoNamesFilmingteam
Μοντάζ: Αλέξανδρος Αλευράς, Αφροδίτη Ταυρή
Ενδυματολόγος: Ηρώ Τσούρτου
«MEGA STORIES» ΜΕ ΤΗ ΔΩΡΑ ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΠΟΥΛΟΥ
ΠΕΜΠΤΗ 1 ΜΑΪΟΥ ΣΤΙΣ 00:00
#MegaStories
Ολες οι Ειδήσεις
- Eurovision 2025: Ξέσπασε σε κλάματα η Klavdia μετά την εμφάνιση της στον Β’ Ημιτελικό
- Eurovision 2025: Η Ελλάδα πέρασε στον τελικό – Εντυπωσιακή η Klavdia – Οι χώρες που προκρίθηκαν
- Μάρκο Ρούμπιο: Δεν έχω μεγάλες προσδοκίες για τις συνομιλίες στην Τουρκία – Πρόοδο μόνο με απευθείας επαφή Τραμπ και Πούτιν – Ίσως αύριο αρχίσουν οι συνομιλίες των αντιπροσωπειών
- Φορτηγό έπεσε από τη γέφυρα της Πέτρου Ράλλη στη Θηβών – Τραυματίστηκε ο οδηγός – Δείτε βίντεο
- Eurovision 2025: Το τηλεφώνημα της Νάνας Μούσχουρη στην Κλαυδία πριν τον ημιτελικό – Δείτε βίντεο
- Πέθανε ο Κώστας Λυχναράς – Σκηνοθέτης των “Κωνσταντίνου και Ελένης” και “Καφέ της Χαράς”
- Άλιμος: Αυτός είναι ο άνδρας που άρπαξε το μωρό – Σε 2 χρόνια καταδικάστηκε η γιαγιά για έκθεση ανηλίκου σε κίνδυνο (βίντεο)
- Έτσι λειτουργεί το ηλεκτρονικό βραχιολάκι στα επείγοντα των νοσοκομείων, βήμα – βήμα όλη η διαδικασία – «Πρεμιέρα» στον Ευαγγελισμό
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr
Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook