ΕΡΤ: Διεθνής διάκριση για τη σειρά «Η παραλία» με δύο υποψηφιότητες στον Διαγωνισμό Seoul International Drama Awards 2025
Τα Seoul International Drama Awards αποτελούν έναν από τους σημαντικότερους θεσμούς παγκοσμίως στον χώρο της τηλεοπτικής μυθοπλασίας. Η σειρά «Η παραλία» επιλέχθηκε ανάμεσα σε 276 συμμετοχές από 50 χώρες και προκρίθηκε στην τελική φάση, όπου συνολικά διαγωνίζονται 24 παραγωγές και 32 συντελεστές.
Μια σπουδαία διεθνή αναγνώριση για την ΕΡΤ αποτελούν οι δύο υποψηφιότητες για βραβεία που απέσπασε η σειρά «Η παραλία», στην τελική φάση του Διεθνούς Διαγωνισμού Seoul International Drama Awards 2025, ανάμεσα σε δεκάδες συμμετοχές από όλο τον κόσμο.
Ο δεύτερος κύκλος της δραματικής σειράς που μεταδόθηκε από την ΕΡΤ1 την περασμένη τηλεοπτική σεζόν, είναι υποψήφιος για το Βραβείο Καλύτερης Σειράς, ενώ ο Γιώργος Νινιός διεκδικεί το Βραβείο Ανδρικής Ερμηνείας για την καθηλωτική ερμηνεία του στον ρόλο του Δημητρού, που συγκίνησε το κοινό. Σημειώνεται ότι η υποψηφιότητά του βρίσκεται ανάμεσα σε αυτές διεθνών πρωταγωνιστών, όπως του Adam Scott («Severance», season 2) και Owen Cooper («Adolescence»).
Τα Seoul International Drama Awards αποτελούν έναν από τους σημαντικότερους θεσμούς παγκοσμίως στον χώρο της τηλεοπτικής μυθοπλασίας. Η σειρά «Η παραλία» επιλέχθηκε ανάμεσα σε 276 συμμετοχές από 50 χώρες και προκρίθηκε στην τελική φάση, όπου συνολικά διαγωνίζονται 24 παραγωγές και 32 συντελεστές.
Ο δεύτερος κύκλος της σειράς, σε σενάριο Παναγιώτη Ιωσηφέλη και σκηνοθεσία Στέφανου Μπλάτσου, μάς μεταφέρει στην Κρήτη του 1975. Στους λαξευμένους βράχους των Ματάλων, γνώριμοι χαρακτήρες από τον πρώτο κύκλο έρχονται αντιμέτωποι με νέες προκλήσεις, ενώ καινούριοι ήρωες φέρνουν φρέσκια πνοή σε μια σεζόν γεμάτη ένταση, συγκίνηση και ανατροπές.
Ο δεύτερος κύκλος της σειράς «Η παραλία» αποτελεί μια παραγωγή της ΕΡΤ, σε εκτέλεση παραγωγής από τη Foss Productions. Η σειρά αντλεί την έμπνευσή της από την πρωτότυπη ιδέα των Πηνελόπης Κουρτζή και Αυγής Βάγια, και από το μυθιστόρημα «Το κορίτσι με το σαλιγκάρι» της Πηνελόπης Κουρτζή, το οποίο κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Ψυχογιός.
Οι δύο κύκλοι της σειράς «Η παραλία» είναι διαθέσιμοι για παρακολούθηση στο ERTFLIX, έχοντας σημειώσει μέχρι σήμερα πάνω από 46 εκατομμύρια θεάσεις.
Οι νικητές του Seoul International Drama Awards 2025 θα ανακοινωθούν τον Σεπτέμβριο, ενώ η τελετή βράβευσης θα πραγματοποιηθεί στις 2 Οκτωβρίου 2025.
Ολες οι Ειδήσεις
- Θρίλερ στη Θεσσαλονίκη: Εντοπίστηκαν δύο νεκρές γυναίκες που είχαν εξαφανιστεί – 52χρονος ομολόγησε τη δολοφονία της μίας – Φόβοι της Αστυνομίας για “serial killer”
- Βιολάντα: Στο υπέδαφος η διαρροή προπανίου που προκάλεσε την έκρηξη στο εργοστάσιο με τις 5 νεκρές γυναίκες – Φωτογραφία από το σημείο
- Ναυσικά Παναγιωτακοπούλου: Οι γυμνές φωτογραφίες από το ταξίδι της στην Κένυα
- Βιολάντα: Συνελήφθησαν ο ιδιοκτήτης του εργοστασίου, ο τεχνικός ασφαλείας και ο υπεύθυνος βάρδιας για την τραγωδία στα Τρίκαλα
- Μανώλης Μητσιάς: Δεν θέλω να τραγουδήσω άλλο, δεν έχω κάτι σπουδαίο να πω (βίντεο)
- Κατερίνα Στανίση: Είμαστε έτοιμοι, όπου να ‘ναι θα βγει η αυτοβιογραφία μου (βίντεο)
- Νέο επεισόδιο της Ζωής Κωνσταντοπούλου στη Βουλή: «Εγκληματική οργάνωση» η κυβέρνηση – «Συμπλεγματικά υποκείμενα» οι βουλευτές της ΝΔ» – Παραπέμπεται στην Επιτροπή Δεοντολογίας
- ΕΡΤ1 – «Το τελευταίο νησί»: Δείτε το τρέιλερ της νέας σειράς της ΕΡΤ – Πρεμιέρα Κυριακή 8 Φεβρουαρίου 2026
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr
Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook