Κάθε επεισόδιο γίνεται ένα ξεχωριστό ταξίδι γεύσης και πολιτισμού, καθώς άνθρωποι του ευρύτερου δημόσιου βίου, καλεσμένοι από τον χώρο του θεάματος, της τηλεόρασης, των Τεχνών μπαίνουν στην κουζίνα της εκπομπής, μοιράζονται τις προσωπικές τους ιστορίες και τις δικές τους αναμνήσεις από την ελληνική κουζίνα και μαγειρεύουν παρέα με τον Ανδρέα Λαγό.

Η πιο γευστική τηλεοπτική συνήθεια συνεχίζεται και φέτος! Η «ΠΟΠ Μαγειρική», η εκπομπή που αποκαλύπτει τις ιστορίες πίσω από τα πιο αγνά και ποιοτικά ελληνικά προϊόντα, αναδεικνύοντας τις γεύσεις, τους παραγωγούς και τη γη της Ελλάδας, επιστρέφει δυναμικά στην ΕΡΤ1, κάθε μεσημέρι στις 14:00.

Ο σεφ Ανδρέας Λαγός υποδέχεται ξανά το κοινό στην κουζίνα της «ΠΟΠ Μαγειρικής», αναζητώντας τα πιο ξεχωριστά προϊόντα της χώρας και δημιουργώντας συνταγές που αναδεικνύουν την αξία της ελληνικής γαστρονομίας.

Κάθε επεισόδιο γίνεται ένα ξεχωριστό ταξίδι γεύσης και πολιτισμού, καθώς άνθρωποι του ευρύτερου δημόσιου βίου, καλεσμένοι από τον χώρο του θεάματος, της τηλεόρασης, των Τεχνών μπαίνουν στην κουζίνα της εκπομπής, μοιράζονται τις προσωπικές τους ιστορίες και τις δικές τους αναμνήσεις από την ελληνική κουζίνα και μαγειρεύουν παρέα με τον Ανδρέα Λαγό.

Η «ΠΟΠ Μαγειρική» είναι γεύσεις, ιστορίες και άνθρωποι. Αυτές τις ιστορίες συνεχίζουμε να μοιραζόμαστε κάθε μέρα, με καλεσμένους που αγαπούν τον τόπο και τις γεύσεις του, όσο κι εμείς.

«ΠΟΠ Μαγειρική», το καθημερινό ραντεβού με την γαστρονομική έμπνευση, την παράδοση και τη γεύση.

Γιατί η μαγειρική μπορεί να είναι ΠΟΠ!

Δευτέρα 15 Σεπτεμβρίου 2025, στις 14:00
«Φακή Εγκλουβής, σύκο Ερεσού»
Καλεσμένος ο Νικόλας Φραγκιουδάκης

Η «ΠΟΠ Μαγειρική» υποδέχεται τον Νικόλα Φραγκιουδάκη. Ο ταλαντούχος ηθοποιός και stand-up κωμικός, αφήνει για λίγο τη σκηνή και περνάει στην κουζίνα του σεφ Ανδρέα Λαγού. Με χιούμορ και κέφι, μαγειρεύουν με φακή Εγκλουβής– από τις πιο εκλεκτές της Ελλάδας – και σύκο Ερεσού, που δίνει στο πιάτο μια νότα γλυκιά, γήινη και βαθιά ελληνική.
Ο Νικόλας Φραγκιουδάκης μάς μιλά για την καταγωγή του από την Κρήτη και τις παιδικές του μνήμες τα καλοκαίρια εκεί, για την πορεία του στις δραματικές σχολές, για το πώς ξεκίνησε η δημιουργία περιεχομένου σε σχέση με τα ζώδια αλλά και για τη σχέση των ανθρώπων με το stand up comedy.

  Τρίτη 16 Σεπτεμβρίου 2025, στις 14:00
«Φασόλια πλακέ Πρεσπών, χυλοπίτες Εύβοιας»
Καλεσμένη η Δώρα Γκουντούρα

Η «ΠΟΠ Μαγειρική» ανοίγει την πόρτα της στη Δώρα Γκουντούρα. Η ατσάλινη πρωταθλήτρια ξιφασκίας αλλάζει πεδίο μάχης και δοκιμάζει τις ικανότητές της στην κουζίνα, δίπλα στον σεφ Ανδρέα Λαγό. Μαζί μαγειρεύουν με φασόλια πλακέ Πρεσπών και χυλοπίτες από την Εύβοια – δύο υλικά με ρίζες βαθιές και γεύση που ξεχωρίζει με το πρώτο «χτύπημα».
Η Δώρα Γκουντούρα μάς μιλά για το πώς ασχολήθηκε με την ξιφασκία, πότε έπαιξε τον πρώτο της αγώνα, για την εμπειρία από τους Ολυμπιακούς Αγώνες, πώς ένιωσε την πρώτη φορά που βρέθηκε εκεί, αλλά και για το πώς είναι η ζωή ενός αθλητή.

Τετάρτη 17 Σεπτεμβρίου 2025, στις 14:00
«Κοπανιστή Σύρου, πέστροφα καπνιστή Καλαβρύτων»
Καλεσμένη η Μαριάννα Πουρέγκα

Η «ΠΟΠ Μαγειρική» καλωσορίζει την Μαριάννα Πουρέγκα. Η χαρισματική ηθοποιός που φέτος πρωταγωνιστεί στη σειρά της ΕΡΤ «Απαραίτητο φως», αφήνει για λίγο τα τηλεοπτικά πλατό και περνάει στην κουζίνα δίπλα στον Ανδρέα Λαγό. Με κοπανιστή Σύρου και καπνιστή πέστροφα Καλαβρύτων, ετοιμάζουν πιάτα με χαρακτήρα και αληθινή νοστιμιά – όπως και οι ιστορίες που ξετυλίγονται μέσα από τη μαγειρική.
Η Μαριάννα Πουρέγκα μάς μιλά για τη σχέση της με τη μαγειρική και το φαγητό, τα παιδικά της χρόνια στη Λάρισα και τον λόγο που ήρθε από τη Θεσσαλονίκη στην Αθήνα. Θυμάται την αντίδρασή της όταν της δόθηκε ο πρώτος της ρόλος στο θέατρο από τον Δημήτρη Τάρλοου, μιλά για τη συμμετοχή της στο «Απαραίτητο Φως» της ΕΡΤ και αποκαλύπτει σε ποιον άνθρωπο θα ήθελε να κάνει το τραπέζι.

Πέμπτη 18 Σεπτεμβρίου 2025, στις 14:00
«Αγουρέλαιο Χαλκιδικής, φύλλα άγριου σκόρδου Σάμου»
Καλεσμένος ο Χρήστος Σπανός

Η «ΠΟΠ Μαγειρική» υποδέχεται τον Χρήστο Σπανό. Μαζί με τον σεφ Ανδρέα Λαγό, ο γνωστός ηθοποιός μπαίνει στην κουζίνα για μια γευστική εμπειρία γεμάτη ευωδίες και χαρακτήρα.
Αγουρέλαιο από τη Χαλκιδική και φύλλα άγριου σκόρδου από τη Σάμο πρωταγωνιστούν σε συνταγές απλές αλλά με βάθος – όπως οι ρόλοι που αγαπήσαμε από τον ίδιο.
Ο Χρήστος Σπανός μας μιλά για το πώς του γεννήθηκε η αγάπη για την υποκριτική, για το τι του προσφέρει η δουλειά του, αλλά και για την αγαπημένη κόρη του Μαρίνα Σπανού και την καλλιτεχνική επιμέλεια που κάνει στις δουλειές της.

Παρασκευή 19 Σεπτεμβρίου 2025, στις 14:00
«Αβγοτάραχο Μεσολογγίου, λεμόνια Άνδρου»
Καλεσμένος ο Ζερόμ Καλούτα

Στη σκηνή της κουζίνας της «ΠΟΠ Μαγειρικής» ανεβαίνει ο Ζερόμ Καλούτα. Ο σεφ Ανδρέας Λαγός, μαζί με τον πολυδιάστατο μουσικό, ηθοποιό και παρουσιαστή δημιουργεί δύο μοναδικά πιάτα.  Αβγοτάραχο Μεσολογγίου και λεμόνια από την Άνδρο γίνονται η βάση για συνταγές με έντονο άρωμα Ελλάδας και μελωδική ισορροπία.
Ο Ζερόμ Καλούτα μάς μιλά για το όνειρο της μητέρας του που ήταν να γίνει γιατρός, για το λόγο που δεν έχει πάει ποτέ στο Κονγκό, για το πώς ένιωσε όταν έπαιξε στην Επίδαυρο, για την εμπειρία του από τα ταξίδια του στην Ελλάδα με την εκπομπή του αλλά και για το πόσο περήφανος είναι για τη μαμά του.

Παρουσίαση-επιμέλεια συνταγών: Ανδρέας Λαγός
Σκηνοθεσία: Γιώργος Λογοθέτης
Οργάνωση παραγωγής: Θοδωρής Σ. Καβαδάς
Αρχισυνταξία: Τζίνα Γαβαλά
Διεύθυνση παραγωγής: Βασίλης Παπαδάκης
Διευθυντής φωτογραφίας: Θέμης Μερτύρης
Υπεύθυνη καλεσμένων: Νικολέτα Μακρή
Παραγωγή: GV Productions

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις