Όπου Υπάρχει Ελλάδα: Επόμενος σταθμός η Ηλεία
Ο «τυπάρας» του ελληνικού ποδοσφαίρου, Γιώργος Καραγκούνης, μας υποδέχθηκε στον Αμπελώνα του Πύργου Ηλείας, το χωριό που γεννήθηκε και μεγάλωσε μέχρι να φύγει για την Αθήνα για να παίξει στον Παναθηναϊκό, σε ηλικία 13 ετών.
Σήμερα, Πέμπτη 2 Οκτωβρίου στις 14.40, η δημοσιογραφική ομάδα της εκπομπής παραμένει στην Πελοπόννησο και παρουσιάζει ενδιαφέροντα θέματα και ρεπορτάζ για την Ηλεία. Από το studio συντονίζει ο Γιάννης Τσιμιτσέλης.
Έχουν περάσει 18 χρόνια από την πύρινη τραγωδία στη Μάκιστο και την Αρτέμιδα – η φύση πρασίνισε, αλλά τα χωριά έμειναν σχεδόν άδεια. Κλειστά καφενεία, μισοτελειωμένες υποδομές και μνήμες 31 θυμάτων βαραίνουν τον τόπο. Κι όμως, μικρές επιστροφές και η επιμονή λίγων κατοίκων κρατούν ζωντανή την ελπίδα για αναγέννηση.
Ο «τυπάρας» του ελληνικού ποδοσφαίρου, Γιώργος Καραγκούνης, μας υποδέχθηκε στον Αμπελώνα του Πύργου Ηλείας, το χωριό που γεννήθηκε και μεγάλωσε μέχρι να φύγει για την Αθήνα για να παίξει στον Παναθηναϊκό, σε ηλικία 13 ετών. Στο χωριό του, μας έδειξε το σχολείο του και τη γειτονιά που έκανε τα πρώτα του ποδοσφαιρικά βήματα, πριν γράψει τη δική του χρυσή ιστορία με τη φανέλα της Εθνικής Ελλάδας και του Παναθηναϊκού.
Στην Αμαλιάδα, νέες γυναίκες Ρομά σπάνε τα στερεότυπα της πρόωρης μητρότητας και διεκδικούν μόρφωση και νέες προοπτικές. Στον οικισμό Παπακαυκά, μητέρες και μαθήτριες αλλάζουν τη μοίρα τους, επαναπροσδιορίζουν την παράδοση και δίνουν στα παιδιά τους το παράδειγμα μιας διαφορετικής ζωής.
«ΟΠΟΥ ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΛΛΑΔΑ»
Δευτέρα με Παρασκευή στις 14.40, στον ΣΚΑΪ
Ολες οι Ειδήσεις
- Δίκη για Τέμπη: Διακόπηκε για την 1η Απριλίου – Θύελλα αντιδράσεων από συγγενείς και δικηγόρους για την χωρητικότητα της αίθουσας, χάος στο δικαστήριο (βίντεο)
- Δήμητρα Κατσαφάδου: “Με έλεγαν φυτό και ήμουν πάντα στην απέξω” – Το bullying, η κατάθλιψη και οι δυσκολίες
- Στο αρχείο η υπόθεση Παναγόπουλου για αδήλωτα 3,2 εκατ. ευρώ στα πόθεν έσχες -– H δήλωση του προέδρου της ΓΣΕΕ
- 20 χρόνια αδιάλειπτης συνεργασίας ΣΚΑΪ & BBC STUDIOS – Συμπαραγωγή δύο πολυαναμενόμενων σειρών ντοκιμαντέρ: The Diary of Anne Frank και Blue Planet III
- ΕΡΤ1: «ΠΟΠ Μαγειρική» με τον Ανδρέα Λαγό – Καλεσμένοι οι Αιμιλιανός Σταματάκης, Μικαέλα Θεοφίλου, Φωτεινή Μπαξεβάνη, Άγγελος Ανδριόπουλος, Λευτέρης Πράσινος – Aπό 23 έως 27.03.2026 23 Μαρτίου 2026
- «Μεγάλη Εικόνα»: Εκτάκτως Δευτέρα 23 & Τρίτη 24 Μαρτίου στις 00:40
- Μητσοτάκης: Ανακοίνωσε 4 μέτρα – Fuel pass, επιδότηση στο diesel κίνησης και παρέμβαση για αγρότες -ακτοπλοϊκά εισιτήρια
- Καρυστιανού: Απόλυτη ντροπή και απαξίωση η αίθουσα του δικαστηρίου – Είμαστε στιβαγμένοι σαν σαρδέλες, δεν μπορεί να γίνει έτσι δίκη (βίντεο)
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr
Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook