«ΠΟΠ Μαγειρική», το καθημερινό ραντεβού με την γαστρονομική έμπνευση, την παράδοση και τη γεύση.

Η πιο γευστική τηλεοπτική συνήθεια συνεχίζεται και φέτος! Η «ΠΟΠ Μαγειρική», η εκπομπή που αποκαλύπτει τις ιστορίες πίσω από τα πιο αγνά και ποιοτικά ελληνικά προϊόντα, αναδεικνύοντας τις γεύσεις, τους παραγωγούς και τη γη της Ελλάδας, επιστρέφει δυναμικά στην ΕΡΤ1, κάθε μεσημέρι στις 14:00.

Ο σεφ Ανδρέας Λαγός υποδέχεται ξανά το κοινό στην κουζίνα της «ΠΟΠ Μαγειρικής», αναζητώντας τα πιο ξεχωριστά προϊόντα της χώρας και δημιουργώντας συνταγές που αναδεικνύουν την αξία της ελληνικής γαστρονομίας.

Κάθε επεισόδιο γίνεται ένα ξεχωριστό ταξίδι γεύσης και πολιτισμού, καθώς άνθρωποι του ευρύτερου δημόσιου βίου, καλεσμένοι από τον χώρο του θεάματος, της τηλεόρασης, των Τεχνών μπαίνουν στην κουζίνα της εκπομπής, μοιράζονται τις προσωπικές τους ιστορίες και τις δικές τους αναμνήσεις από την ελληνική κουζίνα και μαγειρεύουν παρέα με τον Ανδρέα Λαγό.

Η «ΠΟΠ Μαγειρική» είναι γεύσεις, ιστορίες και άνθρωποι. Αυτές τις ιστορίες συνεχίζουμε να μοιραζόμαστε κάθε μέρα, με καλεσμένους που αγαπούν τον τόπο και τις γεύσεις του, όσο κι εμείς.

«ΠΟΠ Μαγειρική», το καθημερινό ραντεβού με την γαστρονομική έμπνευση, την παράδοση και τη γεύση.

Γιατί η μαγειρική μπορεί να είναι ΠΟΠ!

Δευτέρα 20 Οκτωβρίου 2025, στις 14:00
«Κυανό Θεσσαλονίκης, φιστίκι Αιγίνης ΠΟΠ» 
Καλεσμένος ο Λεωνίδας Καλφαγιάννης

Τη Δευτέρα 20 Οκτωβρίου 2025, στις 14:00, η «ΠΟΠ Μαγειρική» υποδέχεται τον εκφραστικό ηθοποιό, Λεωνίδα Καλφαγιάννη. Με διαδρομή στον κινηματογράφο, την τηλεόραση και το θέατρο, ο Λεωνίδας Καλφαγιάννης μπαίνει στην κουζίνα με τον σεφ Ανδρέα Λαγό και μαγειρεύουν με κυανό Θεσσαλονίκης και φιστίκι Αιγίνης ΠΟΠ- δύο υλικά με ξεχωριστή ταυτότητα και έντονη, βαθιά γεύση.
Ο Λεωνίδας Καλφαγιάννης, μάς μιλά για τα παιδικά του χρόνια στον Πειραιά, για το πώς ασχολήθηκε σε ηλικία 15 μόλις ετών με την υποκριτική, για την αγάπη του για τα βιβλία, για τη σειρά της ΕΡΤ «Από ήλιο σε ήλιο», στην οποία συμμετέχει αλλά και για το πώς είναι ως μπαμπάς.

  Τρίτη 21 Οκτωβρίου 2025, στις 14:00
«Χαλκίτικο γαριδάκι, σταφίδα σουλτανίνα Κρήτης ΠΟΠ» 
Καλεσμένη η Σόνια Θεοδωρίδου

Την Τρίτη 21 Οκτωβρίου 2025, στις 14:00, η «ΠΟΠ Μαγειρική» υποδέχεται τη λυρική και εντυπωσιακή σοπράνο, Σόνια Θεοδωρίδου. Με σπουδαία πορεία στις μεγαλύτερες μουσικές σκηνές του κόσμου, η Σόνια Θεοδωρίδου φέρνει στην κουζίνα του σεφ Ανδρέα Λαγού την ευαισθησία της φωνής και τη γενναιοδωρία του χαρακτήρα της. Χαλκίτικο γαριδάκι και σταφίδα σουλτανίνα Κρήτης ΠΟΠ δίνουν έμπνευση για πιάτα με θαλασσινή φρεσκάδα και γλυκιά ισορροπία.
Η Σόνια Θεοδωρίδου μάς μιλά για την ευγνωμοσύνη που νιώθει που μπορεί να έχει κάθε μέρα φαγητό στο τραπέζι της, για τα ταξίδια που έχει κάνει, για την εκλεπτυσμένη γευστική της μνήμη, για την λύτρωση που ένιωθε όταν πήρε την υποτροφία Μαρία Κάλλας αλλά και για τα σπουδαία λυρικά θέατρα, στα οποία έχει τραγουδήσει.

Τετάρτη 22 Οκτωβρίου 2025, στις 14:00
«Ψάρια από τη λιμνοθάλασσα του Μεσολογγίου, ελιές Χαλκιδικής ΠΟΠ» Καλεσμένη η Κόρα Καρβούνη

Την Τετάρτη 22 Οκτωβρίου 2025, στις 14:00, η «ΠΟΠ Μαγειρική» υποδέχεται τη δυναμική και καθηλωτική ηθοποιό, Κόρα Καρβούνη. Με σπουδαίες ερμηνείες στο θέατρο και την τηλεόραση, η Κόρα Καρβούνη φέρνει στην κουζίνα του σεφ Ανδρέα Λαγού το πάθος και την ακρίβεια που τη χαρακτηρίζουν. Ψάρια από τη λιμνοθάλασσα του Μεσολογγίου και ελιές Χαλκιδικής ΠΟΠ πρωταγωνιστούν σε συνταγές με μεστό χαρακτήρα, ένταση και ελληνικό βάθος.
Η Κόρα Καρβούνη μάς μιλά για το ότι απέχει συνειδητά από τα social media, για το ότι της αρέσει να τρώει καλά, για το ότι κάποτε ήθελε να γίνει χορεύτρια, για τις εναλλαγές των συναισθημάτων επιτυχίας και απόρριψης στην υποκριτική αλλά και για το πώς στήνει τους ρόλους της ανάλογα με το τι θέλει να νιώσει ο θεατής.

Πέμπτη 23 Οκτωβρίου 2025, στις 14:00
«Γλυκοπατάτα Αμαλιάδας, αξεβοτύριατο Χάλκης»
 Καλεσμένη η Νεκταρία Κοκκινάκη

Την Πέμπτη 23 Οκτωβρίου 2025, στις 14:00, η «ΠΟΠ Μαγειρική» υποδέχεται τη δημιουργική σεφ, Νεκταρία Κοκκινάκη. Με αγάπη για την ελληνική παράδοση και σύγχρονη ματιά στη γεύση, η Νεκταρία Κοκκινάκη συναντά τον σεφ Ανδρέα Λαγό σε μια μαγειρική συνάντηση γεμάτη φροντίδα και προσωπικότητα. Γλυκοπατάτα Αμαλιάδας και αξεβοτύριατο από τη Χάλκη μπαίνουν στο επίκεντρο σε συνταγές γεμάτες νοστιμιά, τρυφερότητα και νησιώτικο χαρακτήρα.
Η Νεκταρία Κοκκινάκη μάς μιλά για τον τόπο της, την Κρήτη, την αγάπη της για την μαγειρική που ξεκίνησε ως χόμπι και την έχει περάσει και στα παιδιά της, για την κρητική παράδοση στην κουζίνα και γιατί θέλει να αφήσει ένα μικρό αποτύπωμα, για τον μπαμπά της που είναι ψαράς και έχει κατσίκες αλλά και για την αισιοδοξία της για τη νέα γενιά.

Παρασκευή 24 Οκτωβρίου 2025, στις 14:00
«Αριστοτέλειον Χαλκιδικής, μέλι Κισσούρι ΠΟΠ» 
Καλεσμένη η Θεοδώρα Τζήμου

Την Παρασκευή 24 Οκτωβρίου 2025, στις 14:00, η «ΠΟΠ Μαγειρική» υποδέχεται την υποβλητική ηθοποιό, Θεοδώρα Τζήμου. Με πορεία γεμάτη έντονες ερμηνείες και ουσία, η Θεοδώρα Τζήμου συμμετέχει αυτή την περίοδο στη σειρά «Ηλέκτρα» της ΕΡΤ και φέρνει στην κουζίνα του σεφ Ανδρέα Λαγού την εσωτερικότητα και τη λεπτότητα που τη χαρακτηρίζουν. Αριστοτέλειον τυρί Χαλκιδικής και μέλι Κισσούρι ΠΟΠ συνδυάζονται σε πιάτα με βάθος, αντιθέσεις και γλυκιά αρμονία- όπως και οι ρόλοι που την έχουν καθιερώσει.
Η Θεοδώρα Τζήμου μάς μιλά για το πόσο πολύ την ξεκουράζει η μαγειρική, για τα παιδικά της χρόνια στον Θεσσαλικό κάμπο, για την Φιόνα που υποδύεται στη σειρά της ΕΡΤ1 «Ηλέκτρα» και αν ταυτίζεται σε κάτι μαζί της αλλά και για το πώς διαχειρίζεται την έκθεση.

Παρουσίαση-επιμέλεια συνταγών: Ανδρέας Λαγός
Σκηνοθεσία: Γιώργος Λογοθέτης
Οργάνωση παραγωγής: Θοδωρής Σ. Καβαδάς
Αρχισυνταξία: Τζίνα Γαβαλά
Διεύθυνση παραγωγής: Βασίλης Παπαδάκης
Διευθυντής φωτογραφίας: Θέμης Μερτύρης
Υπεύθυνη καλεσμένων: Νικολέτα Μακρή
Παραγωγή: GV Productions

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook