Αναλυτικά το δελτίο Τύπου της συνδικαλιστικής παράταξης «ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΩΝ – ΔΟΥΡΕΙΟΣ ΤΥΠΟΣ»:

«Αν η «Δημοσίευση είναι η ψυχή της Δικαιοσύνης», η επιχείρηση φίμωσης είναι όπλο της πιο μαύρης παρανομίας. Η Συσπείρωση Δημοσιογράφων-Δούρειος Τύπος καταγγέλλει τον πρωτοφανή τρόπο με τον οποίο το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη και η ΕΛ.ΑΣ. επιχειρούν να πλήξουν την ελευθεροτυπία και να τρομοκρατήσουν δημοσιογράφους και εφημερίδες που επιμένουν να αποκαλύπτουν τα έργα και τις ημέρες των Πραιτωριανών της κυβέρνησης.

Είναι προφανές ότι για τον Μιχάλη Χρυσοχοΐδη και την ΕΛ.ΑΣ. η δημοσιογραφία στην Ελλάδα απαιτείται να κινείται στο επίπεδο της, υπό την προσωπική ευθύνη του πρωθυπουργού, λειτουργίας του Αθηναϊκού Πρακτορείου:  Αφού με εκείνο το απίστευτο κυριακάτικο «ρεπορτάζ»  μας «ενημέρωσε» ότι στη Νέα Σμύρνη, 30 άτομα επιτέθηκαν σε αστυνομικούς (θυμίζοντας το ιστορικό χαμηλό της ΝΕΡΙΤ «οι καθαρίστριες επιτέθηκαν στα ΜΑΤ»), προχθές δημοσίευσε αμάσητη την υπό τύπον εξωδίκου, επίθεση της ΕΛ.ΑΣ. στην «Εφημερίδα των Συντακτών».

Προφανώς για τον Μ. Χρυσοχοΐδη και την ΕΛ.ΑΣ. θέματα όπως οι ενοχλητικά αποκαλυπτικές συνεντεύξεις και δηλώσεις που δημοσίευσε η «Εφημερίδα των Συντακτών», λύνονται όπως ο προκάτοχός του Νίκος Δένδιας έλυσε το θέμα του δημοσιεύματος του «Γκάρντιαν» το 2012 για βασανιστήρια αντιφασιστών κρατουμένων στη ΓΑΔΑ : Κόπηκαν από τον αέρα της ΕΡΤ οι Κώστας Αρβανίτης και Μαριλένα Κατσίμη επειδή τόλμησαν να αναπαράξουν το ξένο δημοσίευμα.

Η πρωτοφανής, με ύφος σερίφικου τσαμπουκά, επίθεση στην «Εφημερίδα των Συντακτών», επιβεβαιώνει δραματικά τη θέση στην οποία ο Μ. Χρυσοχοΐδης και η κυβέρνησή του οδηγούν  την ελευθεροτυπία στην Ελλάδα : Στον πάτο της κατάταξης στον δυτικό κόσμο, σε τέτοιο σημείο που ακόμη και ο δυστοπικός Ορμπανισμός θα ζήλευε. Είναι προφανές πως με τη δημοσιογραφία που ονειρεύεται, ο Μ. Χρυσοχοΐδης μπερδεύει το «βραβείο Πούλιτζερ» με τα «βραβεία του FBI» που μας έφερε σε προηγούμενη θητεία του.

Για τη Συσπείρωση Δημοσιογράφων- Δούρειος Τύπος είναι ξεκάθαρο πως η κυβερνητική προσπάθεια ελέγχου των ΜΜΕ με κάθε μέσο, η επίθεση εναντίον δημοσιογράφων και Μέσων που δεν αποδέχονται τον έλεγχο, είναι διαδικασίες σε εξέλιξη που όλο και θα εντείνονται. Γιαυτό απαιτείται η εγρήγορση όλων των συναδέλφων και βέβαια και των θεσμικών οργάνων του κλάδου”.

ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΩΝ – ΔΟΥΡΕΙΟΣ ΤΥΠΟΣ

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook