ΕΡΤ1: «ΠΟΠ Μαγειρική» με τον Ανδρέα Λαγό – Καλεσμένοι οι Χρήστος Ζαμπούνης, Κατερίνα Τσάβαλου, Νίνα Βλάχου, Άννα Φόνσου, Λουκία Παπαδάκη – 22 – 26.12.2025
Η «ΠΟΠ Μαγειρική» είναι γεύσεις, ιστορίες και άνθρωποι. Αυτές τις ιστορίες συνεχίζουμε να μοιραζόμαστε κάθε μέρα, με καλεσμένους που αγαπούν τον τόπο και τις γεύσεις του, όσο κι εμείς.
Η πιο γευστική τηλεοπτική συνήθεια συνεχίζεται και φέτος! Η «ΠΟΠ Μαγειρική», η εκπομπή που αποκαλύπτει τις ιστορίες πίσω από τα πιο αγνά και ποιοτικά ελληνικά προϊόντα, αναδεικνύοντας τις γεύσεις, τους παραγωγούς και τη γη της Ελλάδας, επιστρέφει δυναμικά στην ΕΡΤ1, κάθε μεσημέρι στις 14:00.
Ο σεφ Ανδρέας Λαγός υποδέχεται το κοινό στην κουζίνα της «ΠΟΠ Μαγειρικής», αναζητώντας τα πιο ξεχωριστά προϊόντα της χώρας και δημιουργώντας συνταγές που αναδεικνύουν την αξία της ελληνικής γαστρονομίας.
Κάθε επεισόδιο γίνεται ένα ξεχωριστό ταξίδι γεύσης και πολιτισμού, καθώς άνθρωποι του ευρύτερου δημόσιου βίου, καλεσμένοι από τον χώρο του θεάματος, της τηλεόρασης, των Τεχνών μπαίνουν στην κουζίνα της εκπομπής, μοιράζονται τις προσωπικές τους ιστορίες και τις δικές τους αναμνήσεις από την ελληνική κουζίνα και μαγειρεύουν παρέα με τον Ανδρέα Λαγό.
Η «ΠΟΠ Μαγειρική» είναι γεύσεις, ιστορίες και άνθρωποι. Αυτές τις ιστορίες συνεχίζουμε να μοιραζόμαστε κάθε μέρα, με καλεσμένους που αγαπούν τον τόπο και τις γεύσεις του, όσο κι εμείς.
«ΠΟΠ Μαγειρική», το καθημερινό ραντεβού με την γαστρονομική έμπνευση, την παράδοση και τη γεύση.
Γιατί η μαγειρική μπορεί να είναι ΠΟΠ!
Δευτέρα 22 Δεκεμβρίου 2025, στις 14:00
«Νιόκι με παντζάρι, κυανό τυρί και καρύδια, φοινικωτά»
Καλεσμένος ο Χρήστος Ζαμπούνης
Τη Δευτέρα 22 Δεκεμβρίου 2025, στις 14:00, η «ΠΟΠ Μαγειρική» υποδέχεται τον γνωστό δημοσιογράφο Χρήστο Ζαμπούνη, σε ένα εορταστικό επεισόδιο με χιούμορ, γνώση και γαστρονομική απόλαυση. Μαζί με τον σεφ Ανδρέα Λαγό ετοιμάζουν δύο ιδιαίτερα πιάτα: νιόκι με παντζάρι, κυανό τυρί και καρύδια, και τα αρωματικά, γλυκά φοινικωτά.
Το στούντιο γεμίζει χρώματα, γεύσεις και χριστουγεννιάτικη διάθεση. Ο Χρήστος Ζαμπούνης μάς μιλά για τα παιδικά του χρόνια στη Θεσσαλονίκη και στη Βέροια, την αγροτική του οικογένεια, τα πρώτα του βήματα ως πολεμικός ανταποκριτής και πόσο εύκολο είναι να ακολουθεί το βασιλικό ρεπορτάζ αλλά και για τους κανόνες του savoir vivre.
Τρίτη 23 Δεκεμβρίου 2025, στις 14:00
«Κοτοπουλάκια με μπαχαρικά και αρωματικό ρύζι σαν γέμιση, κουραμπιέδες με κελυφωτό φιστίκι, λευκή σοκολάτα και κόκκινα φρούτα»
Καλεσμένη η Κατερίνα Τσάβαλου
Την Τρίτη 23 Δεκεμβρίου 2025, η «ΠΟΠ Μαγειρική» υποδέχεται τη χαριτωμένη ηθοποιό Κατερίνα Τσάβαλου, σ’ ένα ζεστό και γιορτινό επεισόδιο.
Μαζί με τον σεφ Ανδρέα Λαγό μαγειρεύουν κοτοπουλάκια με μπαχαρικά και αρωματικό ρύζι σαν γέμιση, και τους πιο λαχταριστούς κουραμπιέδες με κελυφωτό φιστίκι, λευκή σοκολάτα και κόκκινα φρούτα. Γεύσεις που μοσχοβολούν Χριστούγεννα!
Η Κατερίνα Τσάβαλου μάς μιλά για την επιθυμία της από μικρή να γίνει ηθοποιός, για τις αναμνήσεις από τα Χριστούγεννα της παιδικής της ηλικίας, για τη σχέση της με τη μαγειρική, αλλά και για την κόρη της.
Τετάρτη 24 Δεκεμβρίου 2025, στις 14:00
«Κοτοπιτάκια γιορτινά, τάρτα με αχλάδια, αμύγδαλα και τυριά»
Καλεσμένη η Νίνα Βλάχου
Παραμονή Χριστουγέννων η «ΠΟΠ Μαγειρική» υποδέχεται την γνωστή κοσμικογράφο Νίνα Βλάχου, σε μια ημέρα γεμάτη λάμψη και γιορτινή γλύκα.
Με τον σεφ Ανδρέα Λαγό ετοιμάζουν κοτοπιτάκια γιορτινά και μια εντυπωσιακή τάρτα με αχλάδια, αμύγδαλα και τυριά. Αρώματα, μουσική και χριστουγεννιάτικη θαλπωρή γεμίζουν το στούντιο.
Η Νίνα Βλάχου μάς μιλά για τις σπουδές της στη Νομική, για το ότι δεν μαγειρεύει, για την καταγωγή της από τη Λευκάδα και τη Μικρασία, για το πώς άρχισε τη δημοσιογραφία και τις μεγάλες της συνεντεύξεις, αλλά και για το τι θα άλλαζε αν μπορούσε να γυρίσει τον χρόνο πίσω.
Πέμπτη 25 Δεκεμβρίου 2025, στις 14:00
«Μαύρος χοίρος με μήλα και κάστανα, μπακλαβάς με ρόδι»
Καλεσμένη η Άννα Φόνσου
Ανήμερα Χριστουγέννων η «ΠΟΠ Μαγειρική» φιλοξενεί τη δημοφιλή ηθοποιό Άννα Φόνσου, σε ένα επεισόδιο γεμάτο ζεστασιά και ιστορίες.
Με τον σεφ Ανδρέα Λαγό ετοιμάζουν μαύρο χοίρο με μήλα και κάστανα και έναν γιορτινό μπακλαβά με ρόδι. Λάμψη, συγκίνηση και νοσταλγία στο πιο γιορτινό τραπέζι της χρονιάς.
Η Άννα Φόνσου μάς μιλά για τον τόπο της, την Τήνο, για το σπουδαίο έργο της στο «Σπίτι του Ηθοποιού», για τα Χριστούγεννα της παιδικής της ηλικίας, για το πώς περνούσαν τα Χριστούγεννα στις παραστάσεις κατά το παρελθόν, καθώς και για το ποιοι γνωστοί ηθοποιοί του παλιού καλού ελληνικού κινηματογράφου μαγείρευαν.
Παρασκευή 26 Δεκεμβρίου 2025, στις 14:00
«Τάρτα σπανακόπιτα με γλυκοπατάτες, σοκολατένια μους
με μαριναρισμένα δαμάσκηνα»
Καλεσμένη η Λουκία Παπαδάκη
Δεύτερη μέρα των Χριστουγέννων, η «ΠΟΠ Μαγειρική» υποδέχεται την αγαπημένη ηθοποιό Λουκία Παπαδάκη. Μαζί με τον σεφ Ανδρέα Λαγό μαγειρεύουν τάρτα – σπανακόπιτα με γλυκοπατάτες και μια απολαυστική σοκολατένια μους με μαριναρισμένα δαμάσκηνα. Γεύσεις τρυφερές, χειμωνιάτικες και γιορτινές!
Η Λουκία Παπαδάκη μάς μιλά για τους συμβολισμούς των Χριστουγέννων, για τη σχέση της με την μαγειρική, για την χειμερινή κολύμβηση που κάνει, για την σειρά της ΕΡΤ1 «Ηλέκτρα» που συνεχίζεται για τρίτη σεζόν, για την αισθητική και την φιλοσοφία της σε σχέση με την υποκριτική, αλλά και για το τι μπορεί να πάρει η ίδια από ένα νέο παιδί που μπαίνει τώρα στον χώρο.
Παρουσίαση-επιμέλεια συνταγών: Ανδρέας Λαγός
Σκηνοθεσία: Γιώργος Λογοθέτης
Οργάνωση παραγωγής: Θοδωρής Σ. Καβαδάς
Αρχισυνταξία: Τζίνα Γαβαλά
Διεύθυνση παραγωγής: Βασίλης Παπαδάκης
Διευθυντής φωτογραφίας: Θέμης Μερτύρης
Υπεύθυνη καλεσμένων: Νικολέτα Μακρή
Παραγωγή: GV Productionsας Λαγός, Σπύρος Σπυράκος
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr
Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις