ΕΡΤ1: #Παρέα με τον Γιώργο Κουβαρά – Αφιέρωμα στον Λευτέρη Παπαδόπουλο – Σάββατο 07.03.2026
Στις ξεχωριστές στιγμές της βραδιάς, η συνύπαρξη του Κώστα Μακεδόνα και του Μίλτου Πασχαλίδη σε δύο τραγούδια σε στίχους Λευτέρη Παπαδόπουλου, καθώς και η ιδιαίτερη παρουσία της εξαιρετικής Μαρίας Παπαγεωργίου σε μία σπάνια τηλεοπτική της εμφάνιση.
Μία ξεχωριστή βραδιά αφιερωμένη σε έναν από τους σημαντικότερους δημιουργούς του ελληνικού τραγουδιού, τον Λευτέρη Παπαδόπουλο, έρχεται στην #Παρέα με τον Γιώργο Κουβαρά, το Σάββατο 7 Μαρτίου στις 22:00 στην ΕΡΤ1.
Η εκπομπή φωτίζει τη διαδρομή, το ταλέντο και την ευαισθησία του μεγάλου μας στιχουργού, που σημάδεψε γενιές και πλούτισε το ελληνικό τραγούδι με στίχους που έγιναν βίωμα. Τα τραγούδια του μιλούν για τους έρωτες, τα μεράκια και τους καημούς μας. Έγραψε για τη χαρά και την απώλεια, για τη μνήμη και την ελπίδα, με λόγο άμεσο, ποιητικό και βαθιά ανθρώπινο. Πολυγραφότατος, με κοφτερό λόγο και έντονη προσωπικότητα, ο Λευτέρης Παπαδόπουλος καθόρισε με τις λέξεις και τους στίχους του το ελληνικό τραγούδι.
Η κόρη του, Υακίνθη Παπαδοπούλου, οι αγαπημένοι φίλοι του Γιώργος Λιάνης (δημοσιογράφος), Νίκος Μωραΐτης (στιχουργός), Γιώργος Παυριανός (στιχουργός), οι ηθοποιοί Χρύσα Ρώπα και Δανάη Λουκάκη, οι μουσικοί παραγωγοί Δημήτρης Καρράς και Δημήτρης Μηλιόγλου, ο μουσικολόγος Γιώργος Μυζάλης καθώς και οι αθλητικογράφοι Αλέξης Σπυρόπουλος και Χριστίνα Βραχάλη, μιλούν για τον άνθρωπο πίσω από τους στίχους, τον ευαίσθητο παρατηρητή της ζωής, τον πνευματώδη και αυθεντικό χαρακτήρα.
Ο Γιώργος Κουβαράς υποδέχεται στο πλατό της εκπομπής εξαιρετικούς καλλιτέχνες. Ο Κώστας Μακεδόνας και ο Μίλτος Πασχαλίδης μιλούν για τη σχέση τους με τον Λευτέρη Παπαδόπουλο και ερμηνεύουν, με το δικό τους προσωπικό ύφος, τραγούδια που αγαπούν και έχουμε αγαπήσει.
Στις ξεχωριστές στιγμές της βραδιάς, η συνύπαρξη του Κώστα Μακεδόνα και του Μίλτου Πασχαλίδη σε δύο τραγούδια σε στίχους Λευτέρη Παπαδόπουλου, καθώς και η ιδιαίτερη παρουσία της εξαιρετικής Μαρίας Παπαγεωργίου σε μία σπάνια τηλεοπτική της εμφάνιση.
Στην #Παρέα και ο συνθέτης Γιάννης Χριστοδουλόπουλος, ο οποίος, μαζί με τον Κώστα Μακεδόνα, μας παρουσιάζουν νέα τραγούδια του Λευτέρη Παπαδόπουλου από τον δίσκο «Τραμπάλα», που μόλις κυκλοφόρησε ενώ η νεαρή Εμμανουέλα Νινιράκη δίνει το δικό της χρώμα στην εκπομπή με τις ερμηνείες της.
Τραγούδια, μνήμες, ιστορίες ζωής και πολύ χιούμορ για τον Λευτέρη Παπαδόπουλο, στην #Παρέα με τον Γιώργο Κουβαρά.
Κατά τη διάρκεια της εκπομπής, μεταξύ άλλων, θα ακουστούν τα τραγούδια:
«Μάτια Μπλε» – Μαρία Παπαγεωργίου & Κώστας Μακεδόνας
«Σαββατόβραδο στην Καισαριανή» – Μίλτος Πασχαλίδης
«Να κλαις αυτούς που δεν δακρύζουνε» – Κώστας Μακεδόνας
«Οδός Αριστοτέλους» – Εμμανουέλα Νινιράκη
Η #Παρέα επέστρεψε ανανεωμένη στην ΕΡΤ1! Και φέτος ο Γιώργος Κουβαράς μάς προσκαλεί σ’ ένα μουσικό ταξίδι, που ξυπνάει μνήμες και συναισθήματα μέσα από το καλό ελληνικό τραγούδι.
Με προσκεκλημένους κορυφαίους δημιουργούς, ερμηνευτές και καλλιτέχνες από όλους τους χώρους και με καλούς φίλους, η #Παρέα συνεχίζει για δεύτερη χρονιά, ανανεωμένη, διευρυμένη και γεμάτη εκπλήξεις.
Με μια ορχήστρα σπουδαίων μουσικών και μαέστρο τον Γιώργο Μπουσούνη, με αφιερώματα σε μεγάλους συνθέτες, στιχουργούς και ερμηνευτές, με συνεντεύξεις των πρωταγωνιστών στο χώρο του Πολιτισμού, η #Παρέα με τον Γιώργο Κουβαρά συνδυάζει με μοναδικό τρόπο την ψυχαγωγία με τη διασκέδαση.
Ολες οι Ειδήσεις
- Ελλάδα – Ιταλία 0-1: Ήττα με απογοητευτική εμφάνιση της Εθνικής από τη νεανική ομάδα του Μπαλντίνι
- Ο Τραμπ τερματίζει απότομα τηλεοπτική συνέντευξη στο NBC: «Είτε είσαι ηλίθια είτε διεφθαρμένη», είπε στη δημοσιογράφο κι έφυγε (βίντεο)
- To Ιράν εξαπέλυσε πυραυλική επίθεση κατά του Ισραήλ, την πρώτη μετά την εκεχειρία – Οι IDF αναχαίτισαν τους πυραύλους (βίντεο)
- Αίγιο: Πως συνελήφθη ο Τζέιμς Δαλαμάγκας , καταζητούμενος για δολοφονία στην Αυστραλία , μετά από 27 χρόνια – Το ψεύτικο όνομα και η επιχείρηση
- Μαρέβα Γκραμπόφσκι: Οι ευχές στην κόρη της Σοφία για τα γενέθλιά της – “Χρόνια πολλά στο φως της ζωής μου”
- Μαριαλένα Ρουμελιώτη και Σάκης Κατσούλης: Η πρώτη ανάρτηση με το γιό τους – 25 ώρες πάλεψα με όλη μου την ψυχή για να σε φέρω στον κόσμο»
- Ανδρέας Γεωργίου και Σιμώνη Χριστοδούλου βάφτισαν την κόρη τους – Οι πρώτες εικόνες
- Κατερίνα Λιόλιου – Γιώργος Μαζωνάκης: Τραγουδούν μαζί
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr
Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook