«Φάκελος 17Ν»: 1.035.336 τηλεθεατές παρακολούθησαν το αποκαλυπτικό 3ο επεισόδιο, «Αίμα στις σόλες» – Δείτε αποσπάσματα
Βρισκόμαστε στη δεκαετία του 1990, όταν η «17 Νοέμβρη» κλιμακώνει ολοένα και περισσότερο τη βίαιη δράση της. Η αστυνομία έρχεται αντιμέτωπη με την τρομοκρατική οργάνωση δύο φορές, στα Σεπόλια και στην υπόθεση Ριανκούρ και χάνει τους τρομοκράτες μέσα από τα χέρια της.
Ένα ακόμη αποκαλυπτικό επεισόδιο της μεγάλης έρευνας του Αλέξη Παπαχελά, «Φάκελος 17Ν», μεταδόθηκε χθες βράδυ, Δευτέρα 9 Μαρτίου, στον ΣΚΑΪ. 1.035.336 τηλεθεατές παρακολούθησαν έστω για 1’ λεπτό το 3ο επεισόδιο, με τίτλο «Αίμα στις σόλες».
Το ντοκιμαντέρ, που έφερε στο φως άγνωστα παρασκήνια της θανάσιμης τρομοκρατικής οργάνωσης που στοίχειωσε την Ελλάδα για δεκαετίες, συγκέντρωσε το ενδιαφέρον του τηλεοπτικού κοινού σε ποσοστό 10,2% στο γενικό σύνολο. Μαρτυρίες πρωταγωνιστών της εποχής, συνεντεύξεις, αρχειακό υλικό και απόρρητα έγγραφα που ήρθαν για πρώτη φορά στη δημοσιότητα φώτισαν το παρασκήνιο πίσω από την κορύφωση της δράσης της «17 Νοέμβρη» κατά τη δεκαετία 1990–2000 και τις κινήσεις των Αρχών που τους έφεραν όλο και πιο κοντά στην εξάρθρωσή της.
Βρισκόμαστε στη δεκαετία του 1990, όταν η «17 Νοέμβρη» κλιμακώνει ολοένα και περισσότερο τη βίαιη δράση της. Η αστυνομία έρχεται αντιμέτωπη με την τρομοκρατική οργάνωση δύο φορές, στα Σεπόλια και στην υπόθεση Ριανκούρ και χάνει τους τρομοκράτες μέσα από τα χέρια της. Την ίδια περίοδο, η δολοφονία του Θάνου Αξαρλιάν σηματοδοτεί μια καθοριστική στιγμή, καθώς η κοινή γνώμη στρέφεται πλέον ανοιχτά εναντίον της «17 Νοέμβρη».
Η συμπλοκή στα Σεπόλια
Το φιάσκο με το βαν του FBI
Αίμα στις σόλες
Ο Βασίλης Βασιλικός στο στόχαστρο των Αμερικανών
Με φόντο την ανάληψη των Ολυμπιακών Αγώνων του 2004 από την Ελλάδα και την επίσκεψη του προέδρου Κλίντον στην Αθήνα, η διεθνής πίεση αυξάνεται, ενώ η νέα ηγεσία του υπουργείου Δημόσιας Τάξης διαπιστώνει το αδιέξοδο των ερευνών.
Η «συμβουλή» του Τζορτζ Τένετ
Στην κάμερα του ντοκιμαντέρ μίλησαν ελληνοαμερικάνοι αξιωματούχοι που εκπαίδευαν Έλληνες αστυνομικούς στην Αμερική, για να διαπιστώσουν αργότερα ότι στην Ελλάδα υπηρετούσαν σε άσχετες θέσεις. Αμερικανοί πράκτορες αποκάλυψαν ότι χρησιμοποιούσαν το παράδειγμα της Ελλάδας ως μοντέλο εκπαίδευσης νέων πρακτόρων στο FBI, ενώ, αποκάλυψαν, για πρώτη φορά, ότι είχαν στα χέρια τους τη δυνατότητα “απαγωγής” υπόπτων και τη μεταφορά τους στην Αμερική για να δικαστούν.
Μπορούσε η Αμερική να «απαγάγει» υπόπτους στην Ελλάδα;
Η επίθεση στον Στίβεν Σόντερς
Η νέα, μεγάλη παραγωγή του ΣΚΑΪ, «Φάκελος 17Ν», μεταδίδεται κάθε Δευτέρα στις 21.00, ενώ είναι διαθέσιμη on demand στον ΣΚΑΪ HYBRID και στο skai.gr/tv.
Σενάριο: Αλέξης Παπαχελάς
Σκηνοθεσία: Στέφανος Μπερτάκης
Αρχισυντάκτης: Σάκης Ιωαννίδης
Δημοσιογραφική ομάδα: Δώρα Αντωνίου, Κώστας Κουκουμάκας
Εκτέλεση Παραγωγής: Monstera
#Fakelos17N
Ολες οι Ειδήσεις
- Δήμαρχος Χερσονήσου: Καταγγέλλει φέσια από κλήσεις παραβάσεων νοικιασμένων ΙΧ από ξένους τουρίστες – Τι προτείνει
- Θρίαμβος του «εφτάψυχου» ΟΦΗ, κατέκτησε και το Super Cup νικώντας στα πέναλτι την ΑΕΚ – H απονομή του τροπαίου στους Κρητικούς και τα high lights του αγώνα (βίντεο)
- Ολική έκλειψη ηλίου: Σκοτείνιασε ο ουρανός σε περιοχές της Ισπανίας και της Ισλανδίας – Εντυπωσιακά πλάνα από το σπάνιο φαινόμενο (Εικόνες & Βίντεο)
- Γενέθλια για τη Μιράντα Πατέρα: Οι ευχές και οι throwback φωτογραφίες με τις κόρες της Αλεξάνδρα και Νταίζη Νίκα
- «Αμφιβάλλω αν μπορώ να συνεχίσω το ποδόσφαιρο χωρίς εσένα»: Το συγκινητικό γράμμα του Μέσι στον πατέρα του
- Τραγωδία στην Κίμωλο: Θάνατος 17χρονου από ηλεκτροπληξία – Στο μικροσκόπιο ο θερμοσίφωνας και η ηλεκτρολογική εγκατάσταση
- Όλα τα φαρμακεία οφείλουν να δέχονται συνταγές του ΕΔΟΕΑΠ
- Θεσσαλονίκη: Βίντεο – ντοκουμέντο με τον 59χρονο πυρομανή που κατηγορείται ότι έβαλε 6 πυρκαγιές μέσα σε 4 μέρες στη Σίνδο
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr
Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook