«Prime Time»: Τεχνητή Νοημοσύνη – Ο αόρατος νους – Τρίτη 17 Μαρτίου στις 00.30, στον ΣΚΑΪ
Την Τρίτη 17 Μαρτίου στις 00.30, στον ΣΚΑΪ, η κάμερα του Prime Time και η Κορίνα Γεωργίου επιχειρούν μια βουτιά στο νέο συναρπαστικό, αλλά και συνάμα αινιγματικό κεφάλαιο της ανθρώπινης ιστορίας: την Τεχνητή Νοημοσύνη.
Ζούμε σε μια εποχή όπου η τεχνολογία κινείται πιο γρήγορα από ποτέ. Οι μηχανές αντιγράφουν την ανθρώπινη σκέψη, οι αλγόριθμοι υπολογίζουν όσα δυσκολεύουν το ανθρώπινο μυαλό και ο κόσμος αλλάζει ριζικά. Οι τομείς της εργασίας, της υγείας, της τέχνης, της ενημέρωσης, της ασφάλειας μεταλλάσσονται, όπως και η ίδια η καθημερινότητά μας. Η Ιστορία φαίνεται να έχει μπει σε μία καινούρια φάση.
Την Τρίτη 17 Μαρτίου στις 00.30, στον ΣΚΑΪ, η κάμερα του Prime Time και η Κορίνα Γεωργίου επιχειρούν μια βουτιά στο νέο συναρπαστικό, αλλά και συνάμα αινιγματικό κεφάλαιο της ανθρώπινης ιστορίας: την Τεχνητή Νοημοσύνη.
Προσφέρει ευκολία, εξοικονομεί πολύτιμο χρόνο, δίνει φαινομενικά εμπεριστατωμένες απαντήσεις πριν καν προλάβουμε να τελειώσουμε την ερώτηση – φέρνει επανάσταση… Ταυτόχρονα, τα όρια μεταξύ τεχνητού και πραγματικού τείνουν να καταστούν θολά. Πού, λοιπόν, σταματούν τα οφέλη και πού ξεκινούν οι προκλήσεις; Είναι η ανθρωπότητα αρκετά ώριμη ώστε να διαχειριστεί ένα τόσο ισχυρό εργαλείο; Μέχρι πού φτάνει τελικά ο ανθρώπινος έλεγχος και πώς μπορούμε να προστατευτούμε από δυσδιάκριτες κακόβουλες ενέργειες;
Ο Χάξλεϋ είχε προειδοποιήσει πως ο κίνδυνος δεν θα προέλθει από τη λογοκρισία, όπως φοβόταν ο Όργουελ, αλλά από τον καταιγισμό πληροφορίας. Μέσα σε έναν ωκεανό δεδομένων, η πληροφορία είναι χειμαρρώδης, συχνά αφιλτράριστη, ενώ η απάτη παραμονεύει σχεδόν σε κάθε διάδρασή μας με τα νέα τεχνολογικά μέσα.
Αυτό το ντοκιμαντέρ είναι μια απόπειρα κατανόησης όσων είναι ήδη εδώ, καθώς και όσων έρχονται ταχύτερα από όσο φανταζόμασταν, μια έρευνα για τα οφέλη, τους κινδύνους και τα όρια της Τεχνητής Νοημοσύνης στην ανθρώπινη κοινωνία, μια εις βάθος γνωριμία με τον «αόρατο νου» που έχει διεισδύσει στην καθημερινή ζωή όλων μας.
«Prime Time»
Τεχνητή Νοημοσύνη – Ο αόρατος νους
Τρίτη 17 Μαρτίου στις 00.30, στον ΣΚΑΪ
Με την Κορίνα Γεωργίου
Ολες οι Ειδήσεις
- Δήμαρχος Χερσονήσου: Καταγγέλλει φέσια από κλήσεις παραβάσεων νοικιασμένων ΙΧ από ξένους τουρίστες – Τι προτείνει
- Θρίαμβος του «εφτάψυχου» ΟΦΗ, κατέκτησε και το Super Cup νικώντας στα πέναλτι την ΑΕΚ – H απονομή του τροπαίου στους Κρητικούς και τα high lights του αγώνα (βίντεο)
- Ολική έκλειψη ηλίου: Σκοτείνιασε ο ουρανός σε περιοχές της Ισπανίας και της Ισλανδίας – Εντυπωσιακά πλάνα από το σπάνιο φαινόμενο (Εικόνες & Βίντεο)
- Γενέθλια για τη Μιράντα Πατέρα: Οι ευχές και οι throwback φωτογραφίες με τις κόρες της Αλεξάνδρα και Νταίζη Νίκα
- «Αμφιβάλλω αν μπορώ να συνεχίσω το ποδόσφαιρο χωρίς εσένα»: Το συγκινητικό γράμμα του Μέσι στον πατέρα του
- Τραγωδία στην Κίμωλο: Θάνατος 17χρονου από ηλεκτροπληξία – Στο μικροσκόπιο ο θερμοσίφωνας και η ηλεκτρολογική εγκατάσταση
- Όλα τα φαρμακεία οφείλουν να δέχονται συνταγές του ΕΔΟΕΑΠ
- Θεσσαλονίκη: Βίντεο – ντοκουμέντο με τον 59χρονο πυρομανή που κατηγορείται ότι έβαλε 6 πυρκαγιές μέσα σε 4 μέρες στη Σίνδο
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr
Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook