ΣΚΑΪ για 25η Μαρτίου: Ένα 24ωρο αφιερωμένο στo 1821

Ο ΣΚΑΪ τιμά τη μεγάλη επέτειο προσαρμόζοντας το πρόγραμμά του ανήμερα της 25ης Μαρτίου, της ημέρας που συμπληρώνονται 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση.
Ένα 24ωρο αφιερωμένο στo σημαντικότερο γεγονός της νεότερης Ιστορίας μας.
Η μέρα θα ξεκινήσει με το «Σήμερα» και τους Δημήτρη Οικονόμου και Μαρία Αναστασοπούλου μέσα στο κλίμα της επικαιρότητας και με επετειακό χαρακτήρα. Ακολουθούν οι «Αταίριαστοι», Γιάννης Ντσούνος και Χρήστος Κούτρας, οι οποίοι και σε ζωντανή σύνδεση με το Σύνταγμα θα μας δώσουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουμε τη στρατιωτική παρέλαση η οποία φέτος θα πραγματοποιηθεί με την παρουσία ξένων ηγετών από τη Γαλλία, το Ηνωμένο Βασίλειο και τη Ρωσία.
Τη σκυτάλη θα πάρει το μεσημβρινό δελτίο ειδήσεων για να ακολουθήσει η μοναδική σειρά ντοκιμαντέρ του ΣΚΑΪ «1821, Η Γέννηση ενός Έθνους» που διηγείται την ιστορία της επανάστασης, από την Οθωμανική Αυτοκρατορία έως την ίδρυση του Ανεξάρτητου Ελληνικού Κράτους.
Το κεντρικό δελτίο ειδήσεων έρχεται για να αποτυπώσει τα γεγονότα σε μια ημέρα με έντονο συμβολισμό.
Στις 21.00 ακολουθεί η νέα σειρά ντοκιμαντέρ «ΠΕΡΙ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ: 200 Χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση». Το ντοκιμαντέρ παρουσιάζει ο Άρης Πορτοσάλτε, με τη συμμετοχή κορυφαίων Ιστορικών ρίχνοντας φως σε μία από τις σημαντικότερες περιόδους όχι μόνο της ελληνικής αλλά και της νεότερης ευρωπαϊκής ιστορίας.
Αμέσως μετά θα προβληθεί η ταινία, διεθνούς παραγωγής, «Ο Θεός αγαπάει το Χαβιάρι» σε σκηνοθεσία Γιάννη Σμαραγδή, η πλοκή της οποίας μας μεταφέρει στα χρόνια της επανάστασης του 1821, αφηγούμενη την ιστορία του Ιωάννη Βαρβάκη, εθνικού ευεργέτη από τα Ψαρά.
Θα ακολουθήσουν επεισόδια της σειράς ντοκιμαντέρ «1821» και τα επεισόδια της παραγωγής του ΣΚΑΪ «Μεγάλοι Έλληνες» που αφορούν στις ζωές των Ιωάννη Καποδίστρια και Θεόδωρου Κολοκοτρώνη.
Γνωρίζοντας το παρελθόν μας μπορούμε να αντιληφθούμε τους κινδύνους του παρόντος και να σχεδιάσουμε με ρεαλισμό και επιτυχία το μέλλον μας. Ο ελάχιστος φόρος τιμής που μπορεί να αποδοθεί στη μέγιστη θυσία των προγόνων μας είναι η μνημόνευσή τους.
«Όταν αποφασίσαμε να κάμωμε την Επανάσταση, δεν εσυλλογισθήκαμε ούτε πόσοι είμεθα ούτε πως δεν έχομε άρματα ούτε ότι οι Τούρκοι εβαστούσαν τα κάστρα και τας πόλεις (…) αλλά ως μία βροχή έπεσε εις όλους μας η επιθυμία της ελευθερίας μας, και όλοι, και ο κλήρος μας και οι προεστοί και οι καπεταναίοι και οι πεπαιδευμένοι και οι έμποροι, μικροί και μεγάλοι, όλοι εσυμφωνήσαμε εις αυτό το σκοπό και εκάμαμε την Επανάσταση.»
(απόσπασμα από τη θρυλική ομιλία του Κολοκοτρώνη στην Πνύκα)
Ολες οι Ειδήσεις
- Ανάλυση CNN: Η συμφωνία για τα ορυκτά της Ουκρανίας είναι σε μεγάλο βαθμό συμβολική – αλλά αυτό είναι αρκετό για τον Ντόναλντ Τραμπ
- Αντρέας Γεωργίου – Σιμώνη Χριστοδούλου: Φωτογραφίες από το ταξίδι τους στη Σιγκαπούρη
- Η εξομολόγηση της Μαργαρίτας Θεοδωράκη: Πικράθηκα από τη διαθήκη, είχα κόντρα με τον πατέρα μου (βίντεο)
- Κερατσίνι: Κατέβηκα στο υπόγειο αλλά δεν είχα κλειδιά για την αποθήκη, είπε ο αδελφός του 43χρονου που βρέθηκε απαγχονισμένος (βίντεο)
- Αντώνης Σρόιτερ: H αποκάλυψη της συζύγου του για την ερώτηση που έκανε στο ChatGPT
- «Δεν έχω ιδέα για τα ροζ πάρτι στο Ντουμπάι», λέει η 26χρονη αστυνομικός για την καταγγελία σε βάρος της
- Πρώτη η Μάρα Ζαχαρέα και το δελτίο του STAR – Η τηλεθέαση στα κεντρικά δελτία ειδήσεων
- Γενέθλια για την Κατερίνα Καινούργιου: Η έκπληξη του Παναγιώτη Κουτσουμπή και το φλογερό φιλί – Βίντεο
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr
Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook