ΕΣΗΕΑ: Η ΕΛ.ΑΣ να ερευνά τις καταγγελίες και να μην στέλνει εξώδικα σε εφημερίδες
Η ανακοίνωση της ΕΣΗΕΑ:
Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ με αφορμή τα εξώδικα προς την «Εφημερίδα των Συντακτών» και το «Documento» υπογραμμίζει ότι αποστολή των δημοσιογράφων είναι να ελέγχουν την εξουσία και να δίνουν φωνή στους πολίτες, ειδικά όταν επωνύμως καταγγέλλουν φαινόμενα κρατικής αυθαιρεσίας.
Είναι χρέος της ΕΛ.ΑΣ και της εποπτεύουσας πολιτικής ηγεσίας να δώσουν πειστικές απαντήσεις στις επώνυμες καταγγελίες και όχι αστυνομικοί με εξώδικα να εγκαλούν εφημερίδες επειδή τις δημοσίευσαν, ούτε να υποδεικνύουν στους δημοσιογράφους πως να κάνουν τη δουλειά τους.
Τα αστυνομικά όργανα πριν κάνουν υποδείξεις για την δημοσιογραφική δεοντολογία θα ήταν καλύτερο να πείσουν την ελληνική κοινωνία ότι απομονώνουν και καταδικάζουν απερίφραστα τα περιστατικά βίας και αυθαιρεσίας.
ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ
Ολες οι Ειδήσεις
- Άρης – Ηρακλής 0-0: Ο «Γηραιός» άντεξε και έφυγε από το «Βικελίδης» με το βαθμό
- Ατρόμητος – Κηφισιά Tutu Deals 1-2: Ο Πόμπο έσπασε το… ρόδι!
- Cash or Trash: Πρεμιέρα Δευτέρα 28 Σεπτεμβρίου στις 17:20 στο Star
- Τάσος Ιορδανίδης: «Η επίσκεψη ήταν 500 ευρώ – Μου πίεζε τα χέρια για να δει εάν έχω δυσανεξία»
- Νέα καταγγελία «φωτιά» για την Ιωάννα Γάκα: Ήμασταν υγιείς και μας διέγνωσε καρκίνο στις σάλπιγγες και μικρόβια στο αίμα (βίντεο)
- Τι προβλέπει η συμφωνία ΗΠΑ – Δανία για τη Γροιλανδία: «Μόνιμος έλεγχος» της ασφάλειας του νησιού από τις ΗΠΑ και «μπλόκο» σε Κίνα και Ρωσία
- Στην Ελλάδα ξανά για διακοπές βρέθηκε η Κλόντια Σίφερ: Οι φωτογραφίες με μπικίνι πάνω σε σκάφος
- Η Ελένη Φουρέιρα «λύγισε» στη σκηνή για τον Γιώργο Μαζωνάκη: «Χάσαμε μία από τις σπουδαιότερες ψυχές, όσο ζω, Μαζώ» – Βίντεο
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr
Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook