Αναλυτικά η ανακοίνωση της "Κίνησης Επαγγελματιών Δημοσιογράφων":

“Η απόφαση –κατά πλειοψηφία- του ΔΣ να κάνει σούπερ μάρκετ  την ΕΣΗΕΑ ( 10 το πρωί με 10 το  βράδυ )  και κατεβασμένα τα ρολά τα Σαββατοκύριακα,  εκτός από την αντίληψη της πλειοψηφίας του ΔΣ για την ενημέρωση και τις ευθύνες  της για  χειραγώγηση, προφανώς υπηρετεί και άλλες επιδιώξεις.

Υπάρχουν έτσι  έκτακτες καταστάσεις που  ΔΕΝ  θέλουν  να αντιμετωπισθούν άμεσα  ( πχ  διώξεις , συλλήψεις, προπηλακισμοί, τραυματισμοί συναδέλφων,  απολύσεις, τραμπουκισμοί, εργοδοτικές αυθαιρεσίες, διαμαρτυρίες, ανακοινώσεις  κα ) ή να αντιμετωπιστούν δια….. περιφοράς από την …επομένη και με τέτοιο τρόπο, ώστε  να επιβάλλεται η άποψη της ετερόκλιτης  σύμπραξης των 6 ( ακραίες δεξιές εκφράσεις με αριστερή συσπείρωση και άλλες ).

Η  μεθόδευση αυτή και κυρίως η  εκ των υστέρων  διαχείριση, ΜΟΝΟ  την ενημέρωση και τους συναδέλφους ΔΕΝ υπηρετεί,  αφού   αποσκοπεί στην κάλυψη ή  εξυπηρέτηση   συγκεκριμένων πολιτικών και εργοδοτικών  συμφερόντων.

Τις τελευταίες μέρες στην είσοδο της ΕΣΗΕΑ πραγματοποιεί απεργία πείνας η συνάδελφος Μαρίνα Βήχου.  Διαμαρτύρεται  για την αποδόμηση του ΕΣΥ και την λογοκρισία, που με την ανοχή της πλειοψηφίας του ΔΣ έχει επιβληθεί   ακόμη και για τα θέματα της πανδημίας.

Στη τελευταία τηλεδιάσκεψη  του ΔΣ η συνάδελφος ενημέρωσε για την πρόθεση της και τις καταγγελίες. « Κάνε αυτό που νομίζεις και καλή επιτυχία!.. Η Ένωση κλείνει το  βράδυ(!!… ), έκανε με τουπέ  η Πρόεδρος  μήπως και κλείσει την υπόθεση αλλά και με τον πρόεδρο του ΕΔΟΕΑΠ να συναινεί δια της σιωπής του.

Τι σημασία έχει αν συνεχίζεται η «φιέστα» Χαρδαλιά με προκάτ απαντήσεις σε ερωτήσεις δια αλληλογραφίας και παραμένει ο ευτελισμός με  συνεντεύξεις τύπου χωρίς την παρουσία δημοσιογράφων, όπως έχει επισημάνει από τις αρχές της πανδημίας και επιμένει η ΚΕΔ.

Τι και αν υπήρξαν τρία περιστατικά απειλής ζωής για τη συνάδελφο ξημερώματα μπροστά στα κατεβασμένα ρολά της ΕΣΗΕΑ. Το θέμα είναι να πνίγονται οι φωνές διαμαρτυρίας που δεν συμφέρουν τη σύμπραξη, που φλερτάρει με ισόβια καρέκλα!!.. Είναι  τόσες οι δουλειές….

Αλλά και στην περίπτωση του  συναδέλφου Άρη  Σκιαδόπουλου που «έφυγε» άδικα  από Covid, όπως αναφέρουν φίλοι και οικείοι του, η ΕΣΗΕΑ λειτούργησε με εκκωφαντική σιωπή την Πέμπτη το βράδυ.

Χρειάσθηκαν 20 ώρες για να κλείσει όπως-όπως το θέμα την επομένη  με μια  συνοπτική  ανακοίνωση, στην οποία – ΟΧΙ ΤΥΧΑΙΑ-   δεν υπήρχε αναφορά(!..)  στα αίτια του θανάτου, όταν αναφέρονταν  ήδη στη σχετική  ειδησεογραφία από την προηγούμενη.

Πριν από μερικές εβδομάδες η έκδοση ανακοίνωσης για  δύο συνδικαλιστές  που επίσης «έφυγαν», καθυστέρησε ανάλογα, ώστε να λογοκριθούν με άνεση τα δύο σχέδια των ανακοινώσεων.

Δεν θέλησαν να φανεί σε ανακοίνωση της ΕΣΗΕΑ ότι η τελευταία ΣΣΕ  από το 2008, που ισχύει και σήμερα, έχει την υπογραφή του Κώστα Μπετινάκη ως Γενικού Γραμματέα, Ενόχλησε επίσης  η  αναφορά  ότι ο Σπύρος Κομίνης  δίπλα στο Λυκούργο Κομίνη, συμμετείχε στην έκδοση της εφημερίδας « Αδέσμευτη Γνώμη»!.. στη μεγάλη απεργία του 1975. Το αγκάθι για την εργοδοτική πλειοψηφία  του σημερινού ΔΣ της ΕΣΗΕΑ  και του ακριβοπληρωμένου λογογράφου τους, ήταν ότι «με την κυκλοφορία του μοναδικού φύλλου της «Αδέσμευτης Γνώμης» οι εκδότες υποχρεώθηκαν συνθηκολογήσουν, να υπογράψουν ΣΣΕ με την ΕΣΗΕΑ και να αποβεί έτσι νικηφόρα για τον κλάδο η μεγάλη απεργία του 1975» Ακόμη και νεκροί ενοχλούν τους εργοδότες.

Πάρτε πίσω λοιπόν αυτή την απόφαση της ντροπής.. Αφήστε τις πόρτες του σωματείου ανοιχτές.  Η ενημέρωση είναι δικαίωμα. Το ίδιο και η διαμαρτυρία αλλά και το συνδικαλιστικό χρέος..”

27/03/2021

Κίνηση Επαγγελματιών Δημοσιογράφων

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook