Για τα μέτρα φύλαξης του Μένιου Φουρθιώτη μίλησε από το βήμα της Βουλής ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση του Γιώργου Καμίνη.

Ο υπουργός τόνισε ότι «ποτέ δεν φύλαξαν 14 αστυνομικοί τον τηλεπαρουσιαστή, όπως χαιρέκακα και μονότονα σκορπίζεται από τον ανεμιστήρα της λάσπης. Ποτέ δεν υπήρξαν τεθωρακισμένα αυτοκίνητα. Στους 10 από τους 11 μήνες, δηλαδή στο 90% του χρονικού διαστήματος φύλαξης, είχε ένα ή δύο άτομα χωρίς αυτοκίνητο. Για λιγότερο από μήνα, δηλαδή τον Μάρτιο, είχε προσωρινή συνοδευτική φύλαξη από 4 άτομα».

Και συμπλήρωσε: «Τον Αύγουστο υπήρξε εμπρησμός έξω από το σπίτι του και η επιτροπή αποφάσισε να διαθέσει ένα ακόμα άτομο. Σε νέο εμπρησμό δόθηκε 3ος αστυνομικός και μοτοσικλέτα με εντολή επιτήρησης της οικίας του. Με την αύξηση των μέτρων προστασίας για τον Κουφοντίνα, αυξήθηκε και η δύναμη η συνοδευτική με 4ο αστυνομικό, υπηρεσιακό όχημα και φύλαξη οικίας»

Ποιοι έχουν αστυνομικούς

Ο κ. Χρυσοχοΐδης είπε πως ο αριθμός των αστυνομικών που φυλάσσουν πρόσωπα είναι ένα μονοψήφιο ποσοστό επί του συνόλου των αστυνομικών δυνάμεων. «Το 60% απασχολείται σε πολιτικούς, το 30% σε λοιπούς αξιωματούχους και ιδιώτες, το 10% σε διπλωμάτες. Σε δημοσιογράφους και εκδότες το ποσοστό είναι κάτω από το 2%».

Ο υπουργός προανήγγειλε αλλαγή του πλαισίου που διέπει τις υπηρεσίες φύλαξης προσώπων:

«Αναλαμβάνω πλήρως την πολιτική ευθύνη και έχουμε ευθύνη που δεν αλλάξαμε νωρίτερά το σύστημα. Έχουμε κάνει απόπειρα από την πρώτη ημέρα, αλλά οι προτάσεις όλες ήταν ασπιρίνες εκεί που χρειάζονταν τομές. Αφού δεν αρκεί η αστυνομία, να προσφύγουμε στην αγορά σε υπηρεσίες φύλαξης ιδιωτικών υπηρεσιών. Γιατί τα υπουργεία δεν προστρέχουν σε ιδιωτικές εταιρίες δημιουργώντας μεικτά τμήματα; Σε καμία χώρα δεν είναι εξ οφίτσιο δικαίωμα. Να νομοθετήσουμε μέγιστο αριθμό πλήθος του σώματος φύλαξης και ας κλείσουμε εκεί».

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook