Μήνυση στον Εισαγγελέα κατέθεσε η ΕΣΗΕΑ για τις πλαστές ταυτότητες του Μ. Φουρθιώτη

Ακόμα και από το Μέγαρο Μαξίμου φαίνεται να είχε διαπίστευση ο τηλεπαρουσιαστής και πρώην μάνατζερ Μένιος Φουρθιώτης, σύμφωνα με όσα υποστηρίζει ο ίδιος στην αίτησή του για διαπίστευση σε υπουργείο. Πέρα από την πλαστή ταυτότητα της ΕΣΗΕΑ, την οποία επισυνάπτει στην αίτησή του, αναφέρει περίπου 10 ακόμα διαπιστεύσεις.

Σύμφωνα με την αλληλογραφία που έφτασε στην ΕΣΗΕΑ και αφορά την πλαστή ταυτότητα της Ένωσης που είχε και χρησιμοποιούσε προκειμένου να διαπιστεύεται σε υπουργεία και δημόσιους φορείς, ο Μένιος Φουρθιώτης δηλώνει πως εξασφάλισε διαπιστεύσεις στο Μέγαρο Μαξίμου, σε πλήθος υπουργείων αλλά και στην Προεδρία της Δημοκρατίας.

Συγκεκριμένα, όπως αναφέρεται σε απάντηση υπουργείου προς την ΕΣΗΕΑ, στο πλαίσιο ενημέρωσης για τυχόν αιτήσεις για διαπιστεύσεις του Μένιου Φουρθιώτη, ο ίδιος δηλώνει ότι είναι ήδη διαπιστευμένος από το Μέγαρο Μαξίμου και τη Γενική Γραμματεία Τύπου του πρωθυπουργού, από το αρχηγείο της ΕΛΑΣ και το υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, το υπουργείο Εργασίας, το υπουργείο Δικαιοσύνης, υπουργείο Οικονομικών, το υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων, την προεδρία της Ελληνικής Δημοκρατίας, τον κυβερνητικό εκπρόσωπο και το υπουργείο Ναυτιλίας.

Επιπλέον, εχθές Πέμπτη έγινε γνωστό ότι ο τηλεπαρουσιαστής είχε αιτηθεί διαπίστευση και στη Βουλή των Ελλήνων προκειμένου να γίνει και κοινοβουλευτικός συντάκτης.

Μήνυση στον Εισαγγελέα κατέθεσε η ΕΣΗΕΑ για τις πλαστές ταυτότητες

Στο μεταξύ το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ κατέθεσε την Παρασκευή 9 Απριλίου ενώπιον του Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών μηνυτήρια αναφορά για τις πλαστές ταυτότητες που προσκόμισε σε Υπουργεία και Φορείς ο Μαίνανδρος Γεώργιος Φουρθιώτης, προκειμένου να διαπιστευθεί ως δημοσιογράφος, επικαλούμενος ότι είναι μέλος της ΕΣΗΕΑ.

Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή της, «η ΕΣΗΕΑ μαζί με όλα τα τηλεοπτικά μέσα, τον ΕΔΟΕΑΠ και το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης, έγινε αποδέκτης προωθημένου μηνύματος Δικηγορικής Εταιρείας, με την οποία μας εγκαλεί όλους για παραβίαση του Κώδικα Δεοντολογίας, ζητώντας την παύση της προσβολής του τεκμηρίου αθωότητας του εντολέως της Μαίνανδρου – Γεωργίου Φουρθιώτη και προειδοποιώντας ότι θα κινηθεί κατά των παραβατών σε αστικό και ποινικό επίπεδο.

Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ καλεί όλους τους συναδέλφους να συνεχίσουν τον αγώνα για την ενημέρωση, και δηλώνει για μία ακόμα φορά ότι θα σταθεί δίπλα σε όλους όσοι βρεθούν στο στόχαστρο οποιουδήποτε αμφισβητήσει το καθήκον τους για την εύρεση της αλήθειας, σημειώνεται ακόμα».

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΕΣΗΕΑ:

«Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ κατέθεσε σήμερα ενώπιον του Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών μηνυτήρια αναφορά για τις πλαστές ταυτότητες που προσκόμισε σε Υπουργεία και Φορείς ο Μαίνανδρος Γεώργιος Φουρθιώτης, προκειμένου να διαπιστευθεί ως δημοσιογράφος, επικαλούμενος ότι είναι μέλος της ΕΣΗΕΑ.

Την ίδια ώρα η ΕΣΗΕΑ μαζί με όλα τα τηλεοπτικά μέσα, τον ΕΔΟΕΑΠ και το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης, έγινε αποδέκτης προωθημένου μηνύματος Δικηγορικής Εταιρείας, με την οποία μας εγκαλεί όλους για παραβίαση του Κώδικα Δεοντολογίας, ζητώντας την παύση της προσβολής του τεκμηρίου αθωότητας του εντολέως της Μαίνανδρου – Γεωργίου Φουρθιώτη και προειδοποιώντας ότι θα κινηθεί κατά των παραβατών σε αστικό και ποινικό επίπεδο.

Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ καλεί όλους τους συναδέλφους να συνεχίσουν τον αγώνα για την ενημέρωση, και δηλώνει για μία ακόμα φορά ότι θα σταθεί δίπλα σε όλους όσοι βρεθούν στο στόχαστρο οποιουδήποτε αμφισβητήσει το καθήκον τους για την εύρεση της αλήθειας.

Τέτοιου είδους προειδοποιήσεις δεν μας τρομάζουν και δεν μας σταματούν, αντίθετα μας ενώνουν και μας δυναμώνουν για την αντιμετώπιση όλων των πρωτοφανών καταστάσεων που βιώνουμε.

Επισημαίνεται ότι, όταν ο τηλεπαρουσιαστής κατέθεσε μηνύσεις για δήθεν παραβίαση των προσωπικών του δεδομένων εναντίον εφημερίδων, ζητώντας να τηρηθεί η αυτόφωρη διαδικασία κατά των Διευθυντών και των συντακτών, η ΕΣΗΕΑ εξέδωσε αμέσως ανακοινώσεις και συνέδραμε τους συναδέλφους, όπου χρειάστηκε».

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook