Επιστολή σε ΕΔΟΕΑΠ και ΕΣΗΕΑ έστειλε το μέλος του διοικητικού συμβουλίου Δημήτρης Τσαλαπάτης.

Θέμα της επιστολής οι συνθήκες κάτω από τις οποίες χορηγήθηκε στο Μένιο Φουρθιώτη βεβαίωση από τον ΕΔΟΕΑΠ για τη διαπίστευση του στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη.

Αναλυτικά η επιστολή του Δημήτρη Τσαλαπάτη:
Προς το ΔΣ του ΕΔΟΕΑΠ
Υπόψη Προέδρου και Γενικού Γραμματέα
Κοινοποίηση ΔΣ ΕΣΗΕΑ

Κυρίες και Κύριοι συνάδελφοι

Οι καταιγιστικές εξελίξεις για την υπόθεση Φουρθιώτη μόνο αγανάκτηση προκαλούν για τη στάση και τις ευθύνες της πλειοψηφίας στο ΔΣ του ΕΔΟΕΑΠ καθώς και στο ΔΣ της ΕΣΗΕΑ.

Η τελευταία πληροφορία ότι η βεβαίωση του ΕΔΟΕΑΠ με την μη σύννομη αιτιολογία εκτός από το γεγονός ότι, ως ενέργεια, στρέφεται ευθέως κατά της υπόστασης της ΕΣΗΕΑ, η οποία εκδόθηκε –AΣΦΑΛΩΣ ΟΧΙ ΤΥΧΑΙΑ -αυθημερόν και με συνοπτικές διαδικασίες, υποδηλώνει πολλά.

Στις 20/10/2020 υποβλήθηκε η αίτηση, μέχρι το μεσημέρι ετοιμάστηκε η βεβαίωση(!). δόθηκε εντολή για την υπογραφή της και εκδόθηκε για να κατατεθεί αμέσως στις υπηρεσίες του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, όπου, όπως φαίνεται, αναμενόταν!..

Ακολούθησε η …..διαπίστευση στο αρχηγείο της ΕΛΑΣ αλλά και σε άλλους φορείς, με βάση την κάρτα του αστυνομικού… συντάκτη, την fake ταυτότητα της ΕΣΗΕΑ και άλλα που ακολουθούν και ήδη ερευνά η Δικαιοσύνη. Δηλαδή μετά την προσκόμιση της βεβαίωσης του ΕΔΟΕΑΠ, στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, η ΕΛΑΣ στη συνέχεια βεβαίωνε την……. δημοσιογραφική του ιδιότητα ώστε να διαπιστευτεί παντού!!..

Βέβαια η Πρόεδρος της ΕΣΗΕΑ και ο Πρόεδρος του ΕΔΟΕΑΠ αρνούνται να δώσουν στη δημοσιότητα το πλήρες κείμενο της επιστολής Φουρθιώτη του Φεβρουαρίου 2021.

Προφανώς έχουν τους λόγους τους. Ακριβείς πληροφορίες όμως αναφέρουν ότι και οι δύο υποστηρίζουν ότι ουδεμία συνεργασία είχαν ή έχουν μαζί του, παρά τα όσα αβάσιμα και αναληθή αναφέρει (ΣΣ ο Φουρθιώτης) στο μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου που απηύθυνε στην πρόεδρο του ΔΣ της ΕΣΗΕΑ και το οποίο είναι εν γνώσει του ΓΓ της Ενωσης και Προέδρου του ΕΔΟΕΑΠ !!..

Στην υπόθεση της βεβαίωσης του ΕΔΟΕΑΠ, που μάλλον δεν είναι η μοναδική, φέρεται επίσης αναμεμιγμένο και άτομο που αντιμετωπίζει βαριές κατηγορίες από κοινού και εις ολόκληρο με την Τέως πρόεδρο του ΕΔΟΕΑΠ, και η οποία κατά δήλωση της τοποθετεί την δικάσιμο της υπόθεσης για τον προσεχή Οκτώβριο.
Συνεπώς ΜΟΝΟ ΤΥΧΑΙΑ δεν μπορεί να θεωρηθεί η εμφάνιση με το χειμαρρώδες παραλήρημα της εν λόγω, που επιδίδεται με πάθος σε συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς σε βάρος όσων αποκάλυψαν το παρασκήνιο του PSI και τις ευθύνες με τα αποθεματικά του ταμείου.

Ούτε βέβαια μπορεί να θεωρηθεί άνευ σημασίας η υποστήριξη της σε δύο μέλη του ΔΣ του ΕΔΟΕΑΠ, που ανήκουν σε συγκεκριμένο πολιτικό χώρο και στο προεδρείο του ΔΣ. Απλώς τους εκθέτει με την… προστασία που τους προσφέρει. Όπως και τον πολιτικό φορέα που αυτή την περίοδο θεωρεί ότι υπηρετεί.
Το ερώτημα είναι τι σχέση έχει η παρέμβαση αυτή για τις ευθύνες του προέδρου του ΕΔΟΕΑΠ και της προέδρου της ΕΣΗΕΑ στην υπόθεση Φουρθιώτη και αν αυτό αποτελεί ανταπόδοση για την επιμονή του προεδρείου του ταμείου να μην κάνει ο ΕΔΟΕΑΠ παράσταση πολιτικής αγωγής στις ποινικές υποθέσεις του Οκτωβρίου;
Το ενδιαφέρον είναι ότι με την καθυστερημένη δικαστική ενέργεια στην οποία υποχρεώθηκε η κ. Αντωνιάδου να προβεί την Παρασκευή, δεν φαίνεται να περιλαμβάνεται η έκδοση της βεβαίωσης του ΕΔΟΕΑΠ με την πρωτοφανή και μη σύννομη αιτιολογία για διαπίστευση !…
Οφείλονται εξηγήσεις για όλα αυτά στη σημερινή συνεδρίαση του ΔΣ του ΕΔΟΕΑΠ και στην την αυριανή συνεδρίαση του ΔΣ της ΕΣΗΕΑ.

12/04/2021
Δημήτρης Ι. Τσαλαπάτης

ΥΓ Ακόμη δεν έχει διευκρινιστεί τι κάνουν οι διοικήσεις της ΕΣΗΕΑ και του ΕΔΟΕΑΠ για το ανείσπρακτο αγγελιόσημο 2 δις ευρώ ΜΟΝΟ για την περίοδο 2005-2014 όπως αναφέρεται στη σχετική αλληλογραφία της τ. Γενικής Επιθεωρήτριας Δημόσιας Διοίκησης κ. Μ Παπαστύρου με το υπουργείο Οικονομικών.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook