Σε διάλογο για τα εργασιακά καλεί τη διοίκηση του MEGA η ΕΣΗΕΑ επισημαίνοντας ότι έχει ξεκινήσει διαπραγματεύσεις για την υπογραφή συλλογικής σύμβασής εργασίας στα κανάλια

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΕΣΗΕΑ:

“Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ καλεί την διοίκηση του τηλεοπτικού σταθμού «MEGA» να σταματήσει αμέσως τη διαδικασία υπογραφής ατομικών συμβάσεων εργασίας και να προσέλθει σε διάλογο. Η Ένωση Συντακτών δεν θα αποδεχθεί καταχρηστικούς όρους που επιδεινώνουν ακόμη περισσότερο την ήδη δυσμενή εργασιακή συνθήκη που επικρατεί στο κανάλι ήδη από την έναρξη της λειτουργίας του και έως σήμερα.

Οι μεγάλες μισθολογικές αποκλίσεις, οι πολύ χαμηλές αμοιβές σε σημαντική μερίδα δημοσιογράφων και η καταστρατήγηση της νομοθεσίας για τις αμοιβές σε αργίες και Κυριακές πρέπει να σταματήσουν.

Η ΕΣΗΕΑ υπερασπίζεται τα εργασιακά δικαιώματα όλων των δημοσιογράφων, είναι σταθερά αντίθετη στον διαχωρισμό των εργαζομένων με ατομικές συμβάσεις εργασίας και δεν αναγνωρίζει τους εργασιακούς όρους που υπέγραψε, κάτω από πιέσεις, μερίδα συναδέλφων.

Μετά από πολλά χρόνια η ΕΣΗΕΑ έχει ξεκινήσει διαπραγματεύσεις για την υπογραφή συλλογικής σύμβασής εργασίας στα κανάλια και δεν θα επιτρέψει σε καμία πλευρά να υπονομεύσει αυτή τη διαδικασία”.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook