Ανακοίνωση για το νέο πλαίσιο των διαδηλώσεων και την παρουσία των αστυνομικών δυνάμεων , εξέδωσε η συνδικαλιστική οργάνωση των δημοσιογράφων «ΠΑΜΕ Τύπου και ΜΜΕ».

Η ανακοίνωση:

«Με το λεγόμενο «Εθνικό Σχέδιο Διαχείρισης Δημοσίων Υπαίθριων Συναθροίσεων» η κυβέρνηση επιχειρεί να δημιουργήσει ένα ακόμη μοχλό πρόληψης και καταστολής των επερχόμενων αγώνων των εργαζόμενων, άνεργων και συνταξιούχων, των λαϊκών οικογενειών και της νεολαίας, που τροφοδοτεί η άγρια αντεργατική-αντιλαϊκή πολιτική διαχείρισης της κρίσης σε όφελος των επιχειρηματικών ομίλων. Γνωρίζουν καλά ότι παρά την προσπάθεια να εμποδιστούν με ιδεολογική τρομοκρατία και προληπτικά μέτρα με εργαλείο την πανδημία, οι αγώνες αυτοί θα συνεχίζονται και θα διογκώνονται.

Ετσι, όπως βρίσκοντας αφορμή την πανδημία χτυπούν δικαιώματα με το αντεργατικό τους οπλοστάσιο φέρνοντας συνεχώς νέα βάρβαρα μέτρα, έφεραν προσαρμοσμένο τον «Νόμο Καθολικής Ασφάλειας» που επιχείρησε πρόσφατα να επιβάλλει η κυβέρνηση Μακρόν στη Γαλλία, με πρόθεση το απόλυτο φίμωμα μέσω της πιό στυγνής λογοκρισίας, απέναντι σε όποιον αμφισβητεί, καταγράφει και αποκαλύπτει την βαρβαρότητα των δυνάμεων καταστολής. Δίνεται έτσι η δυνατότητα στην Αστυνομία να παρεμβαίνει στο τι, πώς και που θα μπορεί να καταγράφεται και να μεταδίδεται από τα ΜΜΕ, με στόχο την ανεμπόδιστη διεξαγωγή των αστυνομικών επιχειρήσεων άγριας καταστολής, αλλά και κάθε παρακρατικής προβοκάτσιας.

Η Κυβέρνηση που με τον Προϋπολογισμό της μείωσε τις δαπάνες για τη Δημόσια Υγεία κατά 600 εκ. ευρώ εν μέσω πανδημίας, δεν δαπανά ούτε σέντ για προσλήψεις προσωπικού νοσοκομείων και εκπαιδευτικούς, αλλά, αντίθετα, διαθέτει πακτωλούς ενισχύσεων σε αεροπορικές εταιρείες, μεγαλοεπιχειρηματίες του τουρισμού και εφοπλιστές, προσλαμβάνει αφειδώλευτα «αστυνομικούς διαμεσολαβητές», «Πανεπιστημιακούς ειδικούς φρουρούς» και «αστυνομικούς στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς». Αυτά τα ΜΜΜ που είναι κινητές βόμβες διασποράς του κορονοϊού, όπου στοιβάζονται σαν σαρδέλες οι εργαζόμενοι για να πάνε  στη δουλειά τους, όπου και εκεί λείπουν τα μέτρα προστασίας και οι έλεγχοι τήρησής τους, με ευθύνη κυβέρνησης και εργοδοσίας, θυσιάζοντας την προστασία της υγείας στο κέρδος.

Επιβεβαιώνεται, έτσι, για άλλη μια φορά ότι ο ορατός εχθρός για τους εργαζόμενους είναι το σύστημα που γεννά φτώχεια, ανεργία, εκμετάλλευση, καταστολή και τρομοκρατία.

Με το σχέδιο της Κυβέρνησης γίνεται ακόμα πιο φανερό, ότι μπροστά στην κερδοφορία των επιχειρηματικών ομίλων, θυσιάζονται και τα ελάχιστα δημοκρατικά δικαιώματα και οι ελευθερίες του λαού, που προβλέπονται, ακόμα, στο αστικό σύνταγμα.

Για εμάς τους εργαζόμενους στα ΜΜΕ, αυτό το εκτρωματικό σχέδιο νόμου είναι διπλά επικίνδυνο και για αυτό απορριπτέο. Γιατί και βάζει περιορισμούς στον αγώνα μας για τη διεκδίκηση των όρων ζωής και δουλειάς που μας αξίζει και μας ανήκει, ενώ ταυτόχρονα θέτει εμπόδια στη δουλειά και στα δικαιώματα μας, στην αποστολή μας, σαν εργαζομένων στον Κλάδο της ενημέρωσης.

Τους απαντάμε ότι οι αγώνες των εργαζόμενων δεν απαγορεύονται με διατάγματα, ούτε η συνδικαλιστική δράση και οι αγώνες για την ζωή και την επιβίωση μας!

Καλούμε τις Ενώσεις και τις Ομοσπονδίες στον κλάδο των ΜΜΕ να απορρίψουν αυτό το σχέδιο και κάθε παραλλαγή του. Καλούμε κάθε τίμιο εργαζόμενο στα ΜΜΕ να υψώσει τη φωνή του μαζί μας.

ΚΑΙ ΤΑ ΚΑΛΥΜΜΕΝΑ ΣΤΟΜΑΤΑ ΕΧΟΥΝ ΦΩΝΗ !

 Η καταστολή, η κρατική τρομοκρατία και ο αυταρχισμός δεν θα περάσουν !

Δυναμώνουμε τον αγώνα για την υγεία, την ζωή και τα δικαιώματα των εργαζομένων, του λαού, για δουλειά, ικανοποιητικό εισόδημα, κάλυψη των αναγκών μας !

Νόμος είναι το δίκιο του εργάτη !

Τα σχέδια τους θα απαντηθούν στο δρόμο με τους αγώνες μας και σε κάθε τόπο δουλειάς με τη μαχητική οργάνωση της πάλης για τα δικαιώματα μας, μέχρι την οριστική ανατροπή της αντεργατικής πολιτικής και του συστήματος που τη γεννά».

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook