Στη ΓΑΔΑ προσήχθη ο Μένιος Φουρθιώτης στο πλαίσιο έρευνας της Εισαγγελίας.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες η προσαγωγή του Μένιου Φουρθιώτη στη ΓΑΔΑ έγινε στο πλαίσιο της προανάκρισης για την υπόθεση με τους πυροβολισμούς εναντίον ανδρών της ομάδας ΔΙΑΣ από αγνώστους στην Εκάλη, αλλά και για την υπόθεση των πυροβολισμών έξω από το σπίτι του παρουσιαστή μια μέρα αργότερα.

Ήδη με εντολή εισαγγελέα πραγματοποιήθηκε  έρευνα στο σπίτι του Μένιου Φουρθιώτη στο Διόνυσο αλλά και στο γραφείο του  κανάλι Ε στα Μελίσσια. Παράλληλα έχουν κατασχεθεί ηλεκτρονικοί υπολογιστές και άλλα στοιχεία που πιθανόν κατά τις πληροφορίες μπορούν να διαφωτίσουν αν οι δύο περιπτώσεις , η μία της επίθεσης σε βάρος αστυνομικών στην Εκάλη και της επίθεσης με πυροβολισμούς στο σπίτι του παρουσιαστή  συνδέονται.

Σύμφωνα και με πληροφορίες που μετέδωσε ο αστυνομικός συντάκτης του Βήματος και των Νέων, Βασίλης Λαμπρόπουλος, στην τηλεοπτική εκπομπή Live News, με τον Νίκο Ευαγγελάτο, οι κάλυκες από τους πυροβολισμούς των αγνώστων εναντίον των αστυνομικών στην Εκάλη, «ταιριάζουν» με τους κάλυκες που βρέθηκαν έξω από το σπίτι του παρουσιαστή, μια μέρα μετά.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, ο γνωστός παρουσιαστής έχει προσαχθεί για να δώσει εξηγήσεις, με την αστυνομία να ερευνά το ενδεχόμενο εμπλοκής του στα δύο περιστατικά.

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι κατά τη διάρκεια της επίθεσης εναντίον αστυνομικών της ομάδας ΔΙΑΣ οι δύο άνδρες που επέβαιναν σε μηχανή και φορούσαν full face πέταξαν έναν σάκο στον οποίο είχαν κρύψει ένα καλάσνικοφ.

Στον συγκεκριμένο σάκο οι αρχές μετά από έλεγχο εντόπισαν τα αποτυπώματα των δύο προσώπων που βρίσκονται μεταξύ των εννέα προσαχθέντων. Παράλληλα από τις έρευνες οι αστυνομικοί εντόπισαν ότι το όπλο που έκρυβαν στο σάκο ήταν το ίδιο με αυτό που χρησιμοποιήθηκε και κατά τη διάρκεια της επίθεσης στο σπίτι του Φουρθιώτη.

Άλλα 9  άτομα στην Ασφάλεια

Επιπλέον, σύμφωνα με τις αρχικές πληροφορίες  είχαν  προσαχθεί  για την ίδια υπόθεση  δύο άτομα που  εξετάστηκαν  από την Δίωξη Εκβιαστών της Ασφάλειας στο Μέγαρο της Λεωφόρου Αλεξάνδρας,  για τους πυροβολισμούς εναντίον των αστυνομικών στη Νέα Ερυθραία, καθώς και για το αν έχουν σχέση με τον Μένιο Φουρθιώτη. Πρόκειται για άτομα με ποινικό παρελθόν, για εκβιάσεις και άλλα αδικήματα.

Ωστόσο νεότερες πληροφορίες ανέβαζαν τον αριθμό των προσαχθέντων σε 9 άτομα συνολικά.

Οι εξελίξεις αυτές έρχονται  μετά τις καταγγελίες που είχε διατυπώσει σε βάρος του παρουσιαστή, ο δημοσιογράφος Κώστας Βαξεβάνης, ο οποίος την περασμένη Παρασκευή  με ανάρτηση του ανέφερε πως στις αρχές του μήνα πληροφορήθηκε από άντρα ,που δεν κατονομάζει δημόσια ,ότι κινδυνεύει καθώς πρόσωπο που βρίσκεται τον τελευταίο διάστημα στην επικαιρότητα, για ενέργειες του που ερευνώνται από την Δικαιοσύνη, αναζητά κάποιον για να «εκτελέσει συμβόλαιο γι αυτόν» το οποίο θα περιλαμβάνει χτύπημα κατά του κ. Βαξεβάνη αλλά και κάποιου άλλου δημοσιογράφου που ο πληροφοριοδότης δεν θυμόταν το όνομα του.

Στην ανάρτηση του  , ο δημοσιογράφος εξηγεί ότι πριν λίγες ημέρες το ένα μέρος από το εν λόγω “συμβόλαιο” φαίνεται να υλοποιήθηκε με συγκεκριμένη ενέργεια που είδε το φως της δημοσιότητας ( σσ την επίθεση με πυροβολισμούς κατά αστυνομικών) γεγονός που τον ανησύχησε και τον φόβισε.

Για τις καταγγελίες διατάχθηκε και διενεργείται έρευνα της Προϊσταμένης της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Σωτηρίας Παπαγεωργακοπούλου.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook