Απερρίφθη το αίτημα του Μένιου Φουρθιώτη από το Συμβούλιο της Επικρατείας για αναστολή της μείωσης των μέτρων ασφαλείας του

Το Συμβούλιο της Επικρατείας απέρριψε σήμερα Τετάρτη την αίτηση του Μένιου Φουρθιώτη, με την οποία ζητούσε να ανασταλεί η απόφαση του αρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας για μείωση των μέτρων ασφαλείας που είχαν διατεθεί για την προστασία του.

Πρόκειται για την πράξη του αρχηγού της ΕΛΑΣ με την οποία παύθηκε η η προσωπική φρούρησή του μάνατζερ και παρουσιαστή, δηλαδή οι τέσσερις αστυνομικοί, μια αστυνομική μοτοσικλέτα με αστυνομικό και ένα υπηρεσιακό αυτοκίνητο, καθώς και η φρούρηση της κατοικίας του. Παρέμεινε η φρούρηση των χώρων εργασίας του.

Το ΣΤΕ απέρριψε το αίτημα του για αναστολή της μείωσης της φρούρησης, αποφαινόμενο πως η βλάβη την οποία επικαλείται ότι θα υποστεί από την προσβαλλόμενη πράξη του αρχηγού της ΕΛ.ΑΣ. «δεν δικαιολογεί την χορήγηση της αιτούμενης αναστολής, η οποία πρέπει, ως εκ τούτου, να απορριφθεί».

Ο ίδιος Μένιος Φουρθιώτης, μέσω του συνηγόρου του Πάνου Λαζαράτου, επικαλέστηκε την ιδιότητά του ως δημοσιογράφου, δημοσιογράφου, ιδιοκτήτη ΜΜΕ, εκδότη και παρουσιαστή, για να υποστηρίξει πως υπήρξαν σε βάρος του απειλές μέσω τηλεφώνου και δια ζώσης, εξυβρίσεις, παρακολουθήσεις, δικαστικές διαμάχες, απόπειρα διάρρηξης του σπιτιού του, τηλεφωνικές απειλές για τοποθέτηση βόμβας στο στούντιο τηλεοπτικού σταθμού στην διάρκεια εκπομπής του και άλλα, και για το λόγο αυτό ζητούσε κατ επανάληψη την ενίσχυση της προστασίας του από την ΕΛΑΣ.

Ο παρουσιαστής οδηγείται στον εισαγγελέα

Υπενθυμίζεται πως ο Μένιος Φουρθιώτης οδηγείται σήμερα στον εισαγγελέα, αφότου συνελήφθη το βράδυ της Τρίτης.

Όπως φάνηκε από την έρευνα της Ελληνικής Αστυνομίας, οι πυροβολισμοί με καλάσνικοφ που είχαν σημειωθεί έξω από το σπίτι του παρουσιαστή στον Διόνυσο έγιναν με το ίδιο όπλο με εκείνο που χρησιμοποιήθηκε στο συμβάν στη Νέα Ερυθραία.

Μάλιστα τα δύο περιστατικά έγιναν με διαφορά λίγων ωρών.
Ειδικότερα, οι πυροβολισμοί στο σπίτι του Φουρθιώτη σημειώθηκαν περί τις 10:20 της 16ης Απριλίου, όταν ο ίδιος κάλεσε την αστυνομία για να καταγγείλει το συμβάν, ενώ στις 01:10 οι δύο άνδρες άνοιξαν πυρ κατά αστυνομικών στη διασταύρωση της λεωφόρου Θησέως με την οδό Αγίων Σαράντα στη Νέα Ερυθραία όταν εκείνοι τους έκαναν σήμα να σταματήσουν.

Τι έδειξε η έως τώρα έρευνα

Για την εξέλιξη της έρευνας στη Νέα Ερυθραία, οι αστυνομικοί συνέλεξαν δέκα κάλυκες από καλάσνικοφ που εστάλησαν στα εγκληματολογικά εργαστήρια. Παράλληλα, συγκεντρώθηκε βιντεοληπτικό υλικό από κάμερες στον Διόνυσο, όπου φαινόταν καρέ-καρέ το περιστατικό στο σπίτι του παρουσιαστή.

Η βαλλιστική έρευνα έδειξε πως το όπλο που χρησιμοποιήθηκε και στις δύο επιθέσεις ήταν το ίδιο, ενώ στη συνέχεια από το γενετικό υλικό που βρέθηκε στο σακίδιο, ταυτοποιήθηκαν τα δύο πρόσωπα.

Κατά τις πληροφορίες, οι δράστες ήταν γνωστοί στο Τμήμα Δίωξης Εκβιαστών, καθώς τα ονόματά τους είχαν αναφερθεί σε δικογραφία για προστασία νυχτερινών μαγαζιών προ λίγων ετών.

Εν συνεχεία, οι αξιωματικοί του Τμήματος Εκβιαστών ανακάλυψαν επαφές και επικοινωνία του παρουσιαστή με τα άτομα αυτά, εξετάζοντας πλέον το ενδεχόμενο η επίθεση στο σπίτι του παρουσιαστή να ήταν σκηνοθετημένη.

Υπενθυμίζεται ότι η εν λόγω έρευνα ξεκίνησε μετά από καταγγελίες του δημοσιογράφου Κώστα Βαξεβάνη, που που είχαν ως αποτέλεσμα να διαταχθεί εισαγγελική έρευνα, ενώ όπως δήλωσε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη κ. Μιχάλης Χρυσοχοΐδης αυξήθηκαν και τα μέτρα ασφαλείας για τον Κώστα Βαξεβάνη.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook