Ποινική δίωξη για σωρεία κακουργημάτων σε βάρος του Μένιου Φουρθιώτη και ακόμη τριών συλληφθέντων

«Βαριά» ποινική δίωξη για εννέα κακουργηματικές πράξεις ασκήθηκε σε βάρος του Μένιου Φουρθιώτη, καθώς και τριών ακόμη συλληφθέντων. Οι τέσσερις κατηγορούμενοι οδηγούνται στον ανακριτή, από τον οποίο αναμένεται να ζητήσουν και να λάβουν προθεσμία.

Τα αδικήματα που αποδίδονται στο Μένιο Φουρθιώτη είναι: Σύσταση συμμορίας (πλημμέλημα), ηθική αυτουργία κατά συρροή και κατ’ εξακολούθηση στην διακεκριμένη οπλοκατοχή και οπλοφορία (κακούργημα), ηθική αυτουργία στην έκρηξη και οπλοφορία (κακούργημα), ηθική αυτουργία σε οπλοχρησία (πλημμέλημα), ηθική αυτουργία στην Προμήθεια κατοχή εκρηκτικής βόμβας (πλημμέλημα), ηθική αυτουργία σε διακεκριμένη φθορά, απόπειρα εκβίασης, ψευδής καταγγελία, πρόκληση και προσφορά για την τέλεση αδικήματος σε βαθμό πλημμελήματος.

Στους άλλους τρεις κατηγορούμενους ασκήθηκε δίωξη κατά περίσταση για: ύσταση συμμορίας, απόπειρα ανθρωποκτονίας κατά συρροή και Συνέργεια σε ανθρωποκτονία, διακεκριμένη περίπτωση οπλοκατοχής και οπλοφορία από κοινού, οπλοχρησία κατ’ εξακολούθηση, έκρηξη (κακούργημα), προμήθεια κατασκευή και κατοχή εκρηκτικής βόμβας (πλημμέλημα), διακεκριμένη περίπτωση φθοράς (πλημμέλημα), παράνομη οπλοκατοχή και παράβαση του νόμου περί ναρκωτικών.

Υπενθυμίζεται ότι σύμφωνα με πληροφορίες που μετέδωσε η ΕΡΤ ο Μένιος Φουρθιώτης φέρεται να είχε συμφωνήσει με τους δύο κακοποιούς και αμοιβή 40.000 ευρώ.

Ο Μένιος Φουρθώτης πριν από λίγο οδηγήθηκε στον εισαγγελέα, στα δικαστήρια της πρώην σχολής Ευελπίδων, φορώντας κουκούλα και καπέλο τζόκεϊ για να κρύβει το πρόσωπό του.

Οι αστυνομικοί του τμήματος Εκβιαστών εντόπισαν στην κατοχή του Μένιου Φουρθιώτη ένα κινητό τηλέφωνο-σκιά, το οποίο φέρεται να χρησιμοποιούσε στις τηλεφωνικές του επικοινωνίες με τους δύο κακοποιούς.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook