Ολοκληρώθηκε η απολογία του η απολογία του Μένιου Φουρθιώτη και των 2 συγκατηργορουμένων του στον ανακριτή.

Λίγο πριν τις 4 το απόγευμα ολοκληρώθηκε η απολογία του Μένιου Φουρθιώτη στον ανακριτή και αυτή την ώρα, ανακριτής και εισαγγελέας κρίνουν αν θα αποφασίσουν την προφυλάκιση ή μη του παρουσιαστή.

Μαζί με την τύχη του Φουρθιώτη κρίνεται και η προφυλάκιση ή μη και των συγκατηγορουμένων του που είχαν αναλάβει τη φύλαξη του.

Στις 9.30 το πρωί ο  Μένιος Φουρθιώτης και οι συγκατηγορούμενοι του  προσήχθησαν στα δικαστήρια της Ευελπίδων και στον 30 ο ανακριτή  προκειμένου να απολογηθούν.

Ο μάνατζερ και παρουσιαστής κατηγορείται για ηθική αυτουργία στις επιθέσεις που πραγματοποιήθηκαν στο σπίτι του με καλάσνικοφ και με εκρηκτικό μηχανισμό στην γκαραζόπορτα, τις οποίες φέρεται να τις είχε σκηνοθετήσει ο ίδιος μετά την απομάκρυνση της αστυνομικής φρουράς του και είχε προσλάβει τους δύο άλλους συλληφθέντες για να τις υλοποιήσουν.

Ως εκ τούτου, η δικογραφία που έχει σχηματισθεί σε βάρος του περιλαμβάνει τα αδικήματα της συμμετοχής σε εγκληματική οργάνωση από κοινού με τους άλλους δύο συλληφθέντες, της ηθικής αυτουργίας και συναυτουργίας σε εκρήξεις και της ηθικής αυτουργίας με βάση το νόμο περί όπλων.

Εκτός από τα κακουργήματα, ο φάκελος σε βάρος του Μένιου Φουρθιώτη περιλαμβάνει και δύο πλημμελήματα: αυτό της απάτης και της απόπειρας εκβίασης.

Αναφορικά με τους άλλους τρεις κατηγορούμενους, ασκήθηκε δίωξη κατά περίσταση για:

Απόπειρα ανθρωποκτονίας κατά συρροή και συνέργεια σε απόπειρα ανθρωποκτονίας
Έκρηξη
Σύσταση συμμορίας
Διακεκριμένη περίπτωση οπλοκατοχής και οπλοφορία από κοινού
Οπλοχρησία κατ’ εξακολούθηση
Προμήθεια, κατασκευή και κατοχή εκρηκτικής βόμβας
Διακεκριμένη περίπτωση φθοράς
Παράνομη οπλοκατοχή
Παράβαση του νόμου περί ναρκωτικών

Σύμφωνα με τη δικογραφία, ο τηλεπαρουσιαστής φέρεται να σκηνοθέτησε το περιστατικό με τους πυροβολισμούς στο σπίτι του στις 16 Απριλίου και την έκρηξη στις 22 Απριλίου. Ανέθεσε την υλοποίηση του σχεδίου στους δύο συγκατηγορούμενούς του, τον 48χρονο Γ.Σ. και τον 42χρονο Γ.Π. Σκοπός του, σύμφωνα με τα στοιχεία της έρευνας, ήταν να ασκήσει πίεση στις αρχές να του επαναφέρουν την αστυνομική φρουρά που του έχει αφαιρεθεί.

Στη δικογραφία που έχουν συντάξει οι Αρχές σε βάρος του Μένιου Φουρθιώτη υπάρχουν αναφορές σε πλήθος περιστατικών που αφορούν τη συμπεριφορά του προς τους αστυνομικούς που είχαν διατεθεί για τη φύλαξή του.

Στο ενημερωτικό σημείωμα της ελληνικής αστυνομίας με την ένδειξη απόρρητο περιλαμβάνονται αναφορές από αστυνομικούς της συνοδεία του. Οι αστυνομικοί κάνουν λόγο για «περιστατικά που κατά την κρίση τους πλήττουν το κύρος της ελληνικής αστυνομίας και δεν ανάγονται στην αποστολής τους». Διαβάστε εδώ αναλυτικά.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook