Πέθανε ο δημοσιογράφος Μίμης Παπαναγιώτου

Απεβίωσε το βράδυ της Δευτέρας στο νοσοκομείο «Ντυνάν» έπειτα από σύντομη νοσηλεία, ο δημοσιογράφος Μίμης Παπαναγιώτου.
Γεννήθηκε το 1927 στην Αθήνα.
Ξεκίνησε την καριέρα του στη δημοσιογραφία από την «Αθλητική ηχώ». Συνεργάστηκε με τις εφημερίδες «Οι καιροί», «Απογευματινή», «Ακρόπολις», «Ομάδα», «Ανεξάρτητος τύπος», «Μεσημβρινή», «Βραδυνή» ενώ υπήρξε διευθυντής σύνταξης στην «Ημέρα». Διετέλεσε αρχισυντάκτης του περιοδικού «Εικόνες» της Ελένης Βλάχου και διευθυντής σύνταξης στα περιοδικά «Ταχυδρόμος» και «Συλλογή» καθώς και στην πρώτη έκδοση του «Αντί» επί χούντας.
Ανέλαβε το τιμόνι της «Καθημερινής» από την επανέκδοσή της, μετά τη δικτατορία, και διετέλεσε διευθυντής σύνταξης από τον Σεπτέμβριο του 1974 έως το 1989. Στη δεκαετία του 1990 διετέλεσε διευθυντής του Ρ/Σ «Αθήνα 984» καθώς και στην ΕΡΤ. Το 1995, επί προεδρίας Κωστή Στεφανόπουλου, ανέλαβε διευθυντής του Γραφείου Τύπου της Προεδρίας της Δημοκρατίας, θέση που διατήρησε επί 11 χρόνια.
Αφοσιωμένος στη δημοσιογραφία «επάγγελμα της δημιουργικής ατομικής μοναξιάς και της εύφορης συλλογικότητας» όπως είχε γράψει ο ίδιος, δίδαξε στο Τμήμα Επικοινωνίας και ΜΜΕ, ως συνεργάτης του Πανεπιστημίου Αθηνών (1990-1993).
Στα 16 χρόνια που διηύθυνε την «Κ» είχε τακτική χρονογραφήματος. Πολλά από αυτά κυκλοφόρησαν σε βιβλίο με τίτλο «Αντίο Γουτεμβέργιε, από το Σημειωματάριο ενός δημοσιογράφου». Εχει επίσης γράψει τα βιβλία «Πέμπτη εποχή», «Γωνία χωρίς επιστροφή», «Ο τελευταίο έρωτας», «Ανάμεσα σε δύο προέδρους».
Το 1985 τιμήθηκε με το Βραβείο Δημοσιογραφίας του Ιδρύματος Μπότση «για τα άρθρα και τα χρονογραφήματά του και για τη συμβολή του στη διατήρηση της καθημερινής δημοσιογραφίας σε υψηλό επίπεδο».
Ολες οι Ειδήσεις
- ΟΦΗ – Άρης 1-1: Ισοφάριση με Σπίκιτς – Κλείδωσαν στην πέμπτη θέση οι Θεσσαλονικείς
- Αστέρας AKTOR – Ατρόμητος 1-4: Οι κυανόλευκοι έκαναν πάρτι στην Τρίπολη και έσβησαν τις ελπίδες των Αρκάδων για την πεντάδα
- Κωνσταντίνος Αργυρός: Η συνάντησή του με τον 50 Cent στο Μαϊάμι – Φωτογραφία
- Έκρηξη στην Θεσσαλονίκη: Βρέθηκαν εκρηκτικά και πυροκροτητές στο διαμέρισμα που έμενε η 39χρονη που σκοτώθηκε (βίντεο)
- «ΜΕΛΛΟΝ ΕΝΑ» powered by ΔΕΗ: Πρεμιέρα το Σάββατο 10 Μαΐου στις 16.55 στον ΣΚΑΪ
- Light: Η δημόσια συγγνώμη μετά τις κατηγορίες της ΕΣΑμεΑ για μισαναπηρισμό – “Όλη η ευθύνη, είναι απολύτως δική μου”
- Πρίγκιπας Χάρι: «Δεν ξέρω πόσο καιρό έχει ακόμα ο πατέρας μου» – Η φράση που εξόργισε τον Βασιλιά Κάρολο – Τον κατηγορεί για έλλειψη σεβασμού
- Ζαχάροβα κατά Ζελένσκι: «Τρομοκράτης διεθνούς εμβέλειας – Δεν σέβεται ούτε τον παππού του, βετεράνο του πολέμου»
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr
Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook