Θεαματική ήταν η αύξηση της τηλεθέασης στην ΕΡΤ όχι μόνον στις ενημερωτικές αλλά και τις ψυχαγωγικές εκπομπές.

Το σλόγκαν της ΕΡΤ «κάθε μέρα το καλύτερό μας» επιβεβαίωσαν οι τηλεθεάσεις της ΕΡΤ1 το τριήμερο Παρασκευή 14 με Κυριακή 16 Μαΐου 2021.

Εντύπωση προκαλεί, μάλιστα, το γεγονός ότι η άνοδος στις τηλεθεάσεις της δημόσιας τηλεόρασης το συγκεκριμένο 72ωρο δεν σημειώθηκε σε λίγες εκπομπές, αλλά «διέτρεξε» κάθετα ολόκληρο το πρόγραμμα και σύμφωνα με τα σχετικά στοιχεία της Nielsen τη μοιράστηκαν τόσο οι ενημερωτικές όσο και οι ψυχαγωγικές εκπομπές.

Πολλές από τις εκπομπές αυτές «χτύπησαν» διψήφια ποσοστά, ενώ για μια ακόμα φορά τα δελτία ειδήσεων της δημόσιας τηλεόρασης άφησαν πίσω τους δελτία ιδιωτικών καναλιών.

Και επειδή η καλή ημέρα από το πρωίφαίνεται, η καθημερινή ενημερωτική εκπομπή της ΕΡΤ1 «… από τις έξι» με τους Δημήτρη Κοτταρίδη και Γιάννη Πιτταρά είχε την Παρασκευή 14 Μαΐου, μέσο όρο τηλεθέασης 10,1%.
Πάνω από τη καθημερινή μέση τηλεθέαση της ΕΡΤ1 κινήθηκαν την ίδια ημέρα οι «Συνδέσεις» με τους Κώστα Παπαχλιμίτζο και Αλεξάνδρα Καϋμένου σημειώνοντας ποσοστά που ξεπέρασαν το 6%, ενώ το κεντρικό δελτίο ειδήσεων στις 21:00 σχεδόν άγγιξε το 9% (8,8%) αφήνοντας στις τελευταίες θέσεις τα δελτία ειδήσεων του ΟPEN(8,4%) και του MEGA (5,5%).

Σε υψηλά ποσοστά κινήθηκε και η σειρά μυθοπλασίας της ΕΡΤ «Τα καλύτερά μας χρόνια» που έκανε μέσο όρο τηλεθέασης 12,5%.

Πολύ καλά πήγαν, επίσης και οι εκπομπές το Σάββατο 15 Μαΐου. Το «ΕΡΤ Σαββατοκύριακο» με τους Γιάννη Σκάλκο και Κώστα Λασκαράτο είχε μέση τηλεθέαση 8,1%. Το «Κάτι τρέχει με την Μάριον» με την Μάριον Μιχελιδάκησημείωσε μέση τηλεθέαση 7,7%. Όσο για τα δελτία ειδήσεων, τόσο εκείνο στις 15:00 όσο και το κεντρικό στις 21:00, ξεπέρασαν το 9%. Συγκεκριμένα, έκαναν τηλεθέαση 9,2% και 9,3% αντίστοιχα.

Παρά το «ελεύθερο» στις μετακινήσεις οι τηλεθεατές έμειναν σπίτι για να διασκεδάσουν με τη «Ζακέτα να πάρεις» (8,4%), αλλά και με τη μουσική εκπομπή της ΕΡΤ «Στα τραγούδια λέμε ναι» (9,5%).

Η Κυριακή 16 Μαΐου ήταν ακόμα καλύτερη για την ενημερωτική εκπομπή «ΕΡΤ Σαββατοκύριακο» που «χτύπησε» 14%. Ανοδικά κινήθηκαν και οι υπόλοιπες εκπομπές της ΕΡΤ, με τους τηλεθεατές να παρακολουθούν με μεγάλο ενδιαφέρον ακόμα και τις επαναλήψεις. Χαρακτηριστικό παράδειγμα «Τα καλύτερά μας χρόνια», που αν και σε επανάληψη, σημείωσε μέση τηλεθέαση 9,2%.

Τα υψηλά ποσοστά που σημείωσαν τα προγράμματα της ΕΡΤ1 το Σαββατοκύριακο είχαν ως αποτέλεσμα να ανεβάσουν συνολικά τη μέση τηλεθέαση του καναλιού. Η δημόσια τηλεόραση έκανε το Σάββατο 15 Μαΐου τηλεθέαση 7,3%. Το MEGA 6,7% και το ΟPEN 6,8%. Tην Κυριακή 16 Μαΐου ΕΡΤ1 και ΜΕGA έκαναν 6,8% και το ΟPEN 7%.

Αναλόγως βέβαια αυξήθηκε και το συνολικό ποσοστό της ΕΡΤ, με τα τρία της κανάλια να σημειώνουν αθροιστική τηλεθέαση το Σάββατο 10,7% και την Κυριακή 11,6%

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook