Δεν έχω ειδική μεταχείριση στις φυλακές, ισχυρίζεται ο Μένιος Φουρθιώτης.

Στην εκπομπή «Αλήθειες με τη Ζήνα» μίλησε για πρώτη φορά ο Μένιος Φουρθιώτης, μετά την μετάβαση του στις φυλακές Κορυδαλλού, αναφορικά με την κατάσταση της υγείας του καθώς και για το αν ζήτησε να νοσηλευτεί στο Δρομοκαϊτειο.

«Επέλεξα τόσο καιρό τόσο εγώ όσο και οι δικηγόροι να μην δημοσιοποιήσουν τα θέματα της δικογραφίας. Η δικαιοσύνη αποφάσισε αυτό που έπρεπε. Τη σέβομαι της έχω απόλυτη εμπιστοσύνη και θα κάνει τη δουλειά της.

Κανείς δεν έχει γνώση της πραγματικότητας», ανέφερε στην εκπομπή ο ίδιος τονίζοντας πως για την νοσηλεία του στο Δρομοκαΐτειο, όσο και για τι δηλώσεις του κ. Γιαννάκου έχουν λάβει γνώση το υπουργείο Υγείας και ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου καθώς τα προσωπικά δεδομένα πρέπει να παραμένουν απόρρητα.

Αναφορικά με την μετάβαση για νοσηλεία στο Δρομοκαϊτειο δήλωσε ότι, «Ο Πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ, ο κ. Γιαννάκος δεν είναι ο γιατρός που με εξέτασε. Δεύτερον το θέμα υγείας των κιλών υπάρχει από το 2008, η κατάσταση έπρεπε να αντιμετωπιστεί προκειμένου να λάβω την ειδική αγωγή σε αυτές τις περιπτώσεις. Δεν ζήτησα να νοσηλευτώ. Υπάρχει το έγγραφο από το Δρομοκαΐτειο που μου συνέστησε να νοσηλευτώ. Με πήγαν στο Δρομοκαΐτειο γιατί εδώ δεν αποφασίζουμε εμείς. Δεν έχω το δικαίωμα να πάω ιδιωτικό νοσοκομείο ή νοσοκομείο της επιλογής μου. Ακολουθήθηκε η διαδικασία όπως προβλέπεται κι έτσι πήγα στο νοσοκομείο που εφημέρευε», ανέφερε ο παρουσιαστής.

Ο Μένιος Φουρθιώτης τόνισε πως το Δρομοκαΐτειο λέει πως όχι μόνο δεν ζήτησα να μείνω εκεί, αλλά ζήτησα την αγωγή, η οποία είναι πολύ συγκεκριμένη.

Στην συνέχεια ανέφερε πως ο ίδιος δεν τυγχάνει ειδικής μεταχείρισης, καθώς η κυρία Νικολάου και ο κύριος Οικονόμου έχουν κάνει μία εξαιρετική δουλειά και προσπάθεια στο σωφρονιστικό ίδρυμα και προσπαθούν καθημερινά ώστε οι συνθήκες των κρατουμένων να είναι αξιοπρεπέστατες.

«Οι άνθρωποι είναι από πάνω όλοι μέρα. Έχουν να διαχειριστούν μία πολύ μεγάλη και δύσκολη φυλακή», πρόσθεσε.

Τέλος ο κ. Φουρθιώτης ανέφερε πως πλέον δεν μπορεί να φάει και δεν ακολουθεί την ειδική διατροφή από προσωπική επιλογή. Επίσης απόρησε για το πώς βρέθηκε ο ιατρικός τους φάκελο στα χέρια της ΠΟΕΔΗΝ, ενώ χαρακτήρισε τον κ.Γ ιαννάκο ως έναν επικίνδυνο άνθρωπο που πρέπει να απομακρυνθεί από το πόστο του.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook