ΠΟΣΠΕΡT: «Οι δρόμοι και οι διαδηλώσεις δεν κουβαλάνε ιό»
«Όχι στον στιγματισμό και την απαγόρευση της δημοκρατικής συλλογικής έκφρασης» , λέει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Συλλόγων Προσωπικού Εργαζομένων Ελληνικής Ραδιοφωνίας-Τηλεόρασης, για τον περιορισμό των ατόμων που μετέχουν σε δημόσια συνάθροιση.
Η ΠΟΣΠΕΡT αναλυτικά στην ανακοίνωση της αναφέρει:
«Αν ζούσε ο Μπρέχτ και του ζητούσαμε να σχολιάσει τη σημερινή απόφαση για «απαγόρευση των συναθροίσεων» επειδή όπως λένε οι τυρρανο- σαυροι του καθεστώτος «οι δρόμοι και οι διαδηλώσεις κουβαλάνε ιό και γεννάνε αρρώστια» σίγουρα θα μας έλεγε και πάλι : «Μη χαίρεστε που σκοτώσατε το κτήνος. H σκύλα που το γέννησε ζει και είναι πάλι σε οργασμό».
Μπορεί πριν λίγους μήνες να καταδικάστηκαν τα τάγματα εφόδου των φασιστών, όμως ο φασισμός όχι μόνο εξακολουθεί να υπάρχει, αλλά τελευταία όλο και συχνότερα βγαίνει σαν την χορτασμένη ψείρα στους λευκούς κολλαριστούς γιακάδες που αγκαλιάζουν προστατευτικά κυβερνητικές γραβάτες για να επιβάλλει την …τάξη ή για να λέμε τα πράγματα με τ΄όνομά τους, τα σχέδια μιας κοινωνικής τάξης που πάντα είχε αλλεργία στις λέξεις δημοκρατία, ελευθερία, λαός, δικαιώματα, δικαιοσύνη, ισότητα.
Είναι αυτή η «τάξη» που η κυβέρνηση τη σκέπασε με το χιτώνα της δημοκρατίας για να κρύψει την ασχήμια της και να μπορεί παριστάνοντας τον «φύλακα άγγελο» της κοινωνίας να σπάει κεφάλια, να βάζει πρόστιμα, να καταστέλλει ειρηνικές διαδηλώσεις, να επιβάλλει την σιωπή.
Οι εργάτες, οι μισθωτοί, οι ελεύθεροι επαγγελματίες, οι φοιτητές, οι συνταξιούχοι όλη η κοινωνία που παλεύει και φτύνει αίμα για να ζήσει και να επιβιώσει σε αυτές τις συνθήκες της νέας βαρβαρότητας, θα δείξουν ανυπακοή και θα αντισταθούν σε όσους προσβάλλουν την ελευθερία και το αυτεξούσιό τους, σε όσους μαγαρίζουν τη Δημοκρατία, σε όσους μεταχειρίζονται το Σύνταγμα και τις πανανθρώπινες αξίες σαν λάστιχο μιας σφεντόνας, σε όσους κυβερνούν με αλαζονεία, σε όσους αδιαφορούν παντελώς για τη γνώμη των άλλων , σε όσους εγωκεντρικά περιφρονούν τον κόσμο, και έχουν το θράσος να παρουσιάζονται σαν μεσσίες.
Οι δρόμοι και οι διαδηλώσεις κύριε Χρυσοχοϊδη και κύριοι της κυβέρνησης δεν «κουβαλάνε ιό» ούτε «γεννάνε αρρώστια», «κουβαλάνε» το μήνυμα ότι τελειώνουν οι μέρες της κυβερνητικής σας εξουσίας και «γεννάνε» προσδοκίες και ελπίδες για ένα καλύτερο μέλλον».
Ολες οι Ειδήσεις
- Μητσοτάκης για τα 30 χρόνια από την κρίση των Ιμίων: Στο Αιγαίο δεν υπάρχουν γκρίζες ζώνες, υποκλινόμαστε και φέτος στους πεσόντες
- Δημογλίδου για την εξαφάνιση της Λόρας: «Είχε ήδη προσγειωθεί στη Γερμανία όταν δηλώθηκε η εξαφάνισή της» – Βίντεο – ντοκουμέντο να αγοράζει εισιτήριο
- Γιώργος Λιάγκας: Σε νυχτερινό κέντρο γιόρτασαν τα γενέθλια της Μαρίας Αντωνά – Η τούρτα με τα κεράκια – Βίντεο
- Κωνσταντίνα Σπυροπούλου: Μας δείχνει πως περνά τη μέρα της με τους γιούς της – Νέες φωτογραφίες
- Καιρός: Ισχυρή κακοκαιρία το Σαββατοκύριακο, με βροχές, χιόνια και θυελλώδεις ανέμους – Στο επίκεντρο η Αττική και άλλες 5 περιοχές – “Στη Θεσσαλία θα βρέχει για 24 ώρες”
- Μπέσσυ Αργυράκη – Λευτέρης Νικόλιζας: Η εξομολόγηση για την κρίση στον γάμο τους – «Άρχισε να κλαίει, να χτυπιέται»
- Η Αντωνία Καλλιμούκου πήρε πτυχίο Νομικής: Ευχαριστώ την Παναγιά και τον γλυκό Χριστό μου που με αξίωσαν
- Μητσοτάκης: Γνωρίζω τις δυσκολίες λόγω ακρίβειας, κανένα μέτρο ελάφρυνσης δεν αρκεί, μέχρι και δύο μισθούς αύξηση το χρόνο από τις φοροελαφρύνσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr
Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook