Συμμετοχή στην πανελλαδική απεργία εργαζομένων στις 10 Ιουνίου κατά του νέου εργασιακού νομοσχεδίου

Με ανακοίνωσή της, η ΕΣΗΕΑ κάνει γνωστό πως συμμετέχει στην πανελλαδική απεργία στις 10 Ιουνίου, ενάντια στο νομοσχέδιο της κυβέρνησης για τα εργασιακά, το οποίο -σύμφωνα με την Ένωση- «έχει σκοπό να καταρρακώσει τα εργασιακά κεκτημένα».

Όπως αναφέρει η Ένωση Συντακτών, με το συγκεκριμένο νομοσχέδιο «επιχειρείται η υποβάθμιση της συλλογικής διαπραγμάτευσης, με παράλληλη πριμοδότηση των ατομικών συμβάσεων εργασίας» ενώ επίσης «διευκολύνονται οι απολύσεις συνδικαλιστών, προβλέπεται περιορισμός της επαναπρόσληψης μετά από ακύρωση απόλυσης και ανοίγει ο δρόμος για ετεροχρονισμένη καταβολή της αποζημίωσης έως και 4 μήνες μετά την απόλυση».

Επιπλέον, η ΕΣΗΕΑ τονίζει στην ανακοίνωσή της, πως με την διευθέτηση του χρόνου εργασίας μέσω ατομικών συμβάσεων «ενισχύεται η ελαστικοποίηση των εργασιακών σχέσεων, επιχειρείται η κατάργηση του 8ωρου, ενώ στην ουσία επιβάλλεται μείωση των αποδοχών αφού η αυξημένη σε ώρες εργασία θα αμείβεται με ρεπό».

Η Ένωση Συντακτών τονίζει πως οι ρυθμίσεις της διαιτησίας «είναι κομμένες και ραμμένες στα μέτρα της εργοδοσίας, όπως άλλωστε και η ειδική προστασία των απεργοσπαστών» και καταλήγει λέγοντας πως το νομοσχέδιο «πλήττει ακόμη και τα τελευταία κατοχυρωμένα εργασιακά δικαιώματα».

Το Δ.Σ. «καλεί τους συναδέλφους σε αγωνιστική ετοιμότητα» ενώ ανακοινώνει πως «συντονίζει τη δράση του με όλον τον κλάδο της ενημέρωσης και συμμετέχει στην πανελλαδική πανεργατική απεργία στις 10 Ιουνίου».

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook