Super League: Εξαιρετικά «χλωμή» πλέον η κεντρική διαχείριση των τηλεοπτικών δικαιωμάτων

Το πιθανότερο σενάριο αυτή τη στιγμή για τα τηλεοπτικά δικαιώματα του ελληνικού πρωταθλήματος, είναι να κινηθούν μόνοι τους οι «μεγάλοι» και ομαδικά οι «μικροί».
Δεν φαίνεται να προχωράει η σκέψη να επανέλθει η Super League σε καθεστώς κεντρικής διαχείρισης των τηλεοπτικών δικαιωμάτων του πρωταθλήματος.
Είχε διαφανεί εδώ και καιρό, παρά την υποτιθέμενη βούληση όλων των ΠΑΕ (που σε επίπεδο «μεγάλων» ήταν μάλλον υποκριτική), φάνηκε και στην τηλεδιάσκεψη της διοργανώτριας την Τρίτη (15/6).
Μια τηλεδιάσκεψη που έγινε ουσιαστικά μόνο για αυτό το λόγο, αλλά για ακόμη μία φορά, κάποια απόφαση δεν πάρθηκε. Και ούτε πρόκειται, όπως όλα δείχνουν…
Οι 4 «μεγάλοι» ξέρουν ότι αν διαπραγματευτούν μόνοι τους τα τηλεοπτικά τους συμβόλαια, θα πάρουν περισσότερα. Και αυτό θα πράξουν.
Από την άλλη, υπάρχουν ήδη 2 ή 3 ομάδες (σίγουρα ο Άρης και ο Ατρόμητος) που έχουν συμβόλαιο με τη Nova και για την επόμενη σεζόν.
Και τέλος, υπάρχει και η στάση των καναλιών, δηλαδή της Nova και της Cosmote. Που ούτε διατεθειμένες να δώσουν τα 60 εκατ. ευρώ που ζητάει η Super League φαίνονται, ούτε αποφασιστικές κινήσεις κάνουν για να αποκτήσουν τα δικαιώματα του ελληνικού πρωταθλήματος.
Το τελευταίο, πολλοί το συνδέουν και με τα δικαιώματα της Premier League για μετά το 2022, που θα κριθούν σύντομα. Λέγεται (και ειπώθηκε και στη σημερινή τηλεδιάσκεψη της λίγκας), πως όποιο από τα δύο συνδρομητικά πάρει το αγγλικό πρωτάθλημα, δεν πρόκειται να κινηθεί δυναμικά για να πάρει το ελληνικό.
Κατά συνέπεια, το πιθανότερο σενάριο αυτή τη στιγμή, είναι να κινηθούν μόνοι τους οι «μεγάλοι» και ομαδικά οι «μικροί».
Toυ Άρη Ασβεστά από τον Bwin-ΣΠΟΡ FM
Ολες οι Ειδήσεις
- Happy Traveller στη Μογγολία – Το Α’ Μέρος την Κυριακή 19 Οκτωβρίου στις 16.30, στον ΣΚΑΪ
- Ο Παναιτωλικός έφερε… τούμπα το ματς και επέστρεψε στις νίκες στο ντεμπούτο του Αναστασίου
- Ατρόμητος – Λεβαδειακός 2-2: Aλύγιστος και στο Περιστέρι
- Ιωάννα Τούνη: Φωτογραφίες και βίντεο από το ταξίδι με τις φίλες της στο Λας Βέγκας
- ΑΕΛ Novibet – Ολυμπιακός 0-2: Ερυθρόλευκος «περίπατος» στη Λάρισα με Ελ Κααμπί και κορυφή στη Super League
- Φοινικούντα: Νέα στοιχεία στο μικροσκόπιο των αρχών – Πολύωρη κατάθεση του επιχειρηματία από την Αθήνα που δέχθηκε το πρώτο τηλεφώνημα μετά το έγκλημα
- On line ο καβγάς Κασσελάκη – Τζάκρη – «Δεν απαντάς – Δεν είμαι σε mood τώρα»
- Συνελήφθη ο πρόεδρος του Ατρομήτου: Άδικη η σύλληψη του Βασίλη Μπέτση, θα αποδειχθεί σύντομα, υποστηρίζει η ΠΑΕ
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr
Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook