«Ζωντανεύει» στη μικρή οθόνη το διήγημα του Αλέξανδρου Παπαδιαμάντη.

Άρχισαν τα γυρίσματα της νέας μίνι σειράς μυθοπλασίας της ΕΡΤ, με τη σκηνοθετική σφραγίδα του Μανούσου Μανουσάκη, που «ζωντανεύει» στη μικρή οθόνη το διήγημα του Αλέξανδρου Παπαδιαμάντη«Βαρδιάνος στα σπόρκα», και μοιραζόμαστε μαζί σας χαρακτηριστικές εικόνες και στιγμιότυπα, που θα σας μεταφέρουν το κλίμα και την ατμόσφαιρα μιας άλλης εποχής.
Πρόκειται για το πρώτο από τα τρία αριστουργήματα σπουδαίων Ελλήνων συγγραφέων που θα μεταφέρει στην οθόνη ο καταξιωμένος σκηνοθέτης, την επόμενη σεζόν, δίνοντας εικόνα και ήχο σε εμβληματικά έργα της λογοτεχνίας μας. Τα άλλα δύο είναι τα διηγήματα «Κρίσιμες στιγμές» της Γαλάτειας Καζαντζάκη και «Ποίος ήτον ο φονεύς του αδελφού μου» του Γεωργίου Βιζυηνού.
«Βαρδιάνος στα σπόρκα»
Το διήγημα του Παπαδιαμάντη αφηγείται την ιστορία μιας ηλικιωμένης γυναίκας, της Σκεύως, η οποία, όταν μαθαίνει ότι ο γιος της (Σταύρος) είναι άρρωστος, μεταμφιέζεται σε άντρα και γίνεται βαρδιάνος (φύλακας) στα σπόρκα (καράβια που βρίσκονταν σε καραντίνα εξαιτίας της χολέρας), προκειμένου να σώσει τον γιο της. Ύστερα από πολλές περιπέτειες και κινδύνους, στο τέλος, ο Σταύρος θεραπεύεται, η καραντίνα λήγει και επιστρέφουν, ευτυχισμένοι, στη Σκιάθο.
Το σενάριο της σειράς, που θα αποτελείται από τέσσερα επεισόδια, έχουν γράψει ο Σταύρος Αβδούλος και η Ειρήνη Ριτσώνη.
Στον ρόλο της κεντρικής ηρωίδας της σειράς, της γριάς Σκεύως, θα δούμε τη Ρένια Λουιζίδου, ενώ τον ρόλο του γιου της, του Σταύρου, υποδύεται ο Γιώργος Σαββίδης. Τη Ρηνιώ, το κορίτσι του Σταύρου, ενσαρκώνει η Τζένη Καζάκου.
Ακόμη, εμφανίζονται ο Τάκης Βαμβακίδης ως μπαρμπα-Νίκας, ο Παύλος Κουρτίδης ως καπετάν Κωνσταντής, ο Πέτρος Ξεκούκης ως Χερχερής κ.ά.

Τη μητέρα της Ρηνιώς και σύζυγο του Χερχερή, Βασιλική, υποδύεται η Μαρία Καβουκίδου.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook