MY GREECE: Στην Μήλο και την Κίμωλο με την Έρρικα Πρεζεράκου
Η βόλτα ξεκινά το Σάββατο 19 Ιουνίου από τη Μήλο στις 18.40 και συνεχίζεται την Κυριακή στην Κίμωλο την ίδια ώρα.
Αυτό το Σαββατοκύριακο, το «My Greece» μας ταξιδεύει στα παραμυθένια νησιά των Κυκλάδων, Μήλο και Κίμωλο. Καλεσμένη της Δέσποινας Βανδή η Έρρικα Πρεζεράκου.
Η βόλτα ξεκινά το Σάββατο 19 Ιουνίου από τη Μήλο, με πρώτη στάση τον Αδάμαντα, ένα από τα μεγαλύτερα και ασφαλέστερα φυσικά λιμάνια της Μεσογείου. Συνεχίζεται στο Μεταλλευτικό Μουσείο, στη Χώρα, στο ηφαιστειακό Παλαιοχώρι και στα πολύχρωμα Σύρματα.
Η Δέσποινα και η Έρρικα επιβιβάζονται σε ιστιοπλοϊκό και ανοίγουν πανιά για τις περίφημες παραλίες της Μήλου που σου κόβουν την ανάσα με τα καταγάλανα νερά τους. Στη συνέχεια, αποβιβάζονται στην παραλία Συκιά και εξερευνούν την εντυπωσιακή «Σμαραγδένια Σπηλιά». Επόμενος σταθμός το Κλέφτικο, μία από τις πιο γνωστές παραλίες του νησιού, με υπέροχους βραχώδεις σχηματισμούς και ονειρεμένα νερά. Με φόντο το απέραντο γαλάζιο του Αιγαίου μαγειρεύουν δροσερό κοτόπουλο με σαλάτα ταμπουλέ.
Η επιστροφή βρίσκει τη Δέσποινα και την Έρρικα να περιπλανώνται στα γραφικά σοκάκια του νησιού μέσα από τα στενά πλακόστρωτα δρομάκια, ενώ επισκέπτονται και το Αρχαιολογικό Μουσείο.
Το ταξίδι συνεχίζεται την Κυριακή 20 Ιουνίου στην Κίμωλο. Η Δέσποινα και η Έρρικα φτάνουν στην παραλία Πράσσα και δανείζονται βιβλία από την υπαίθρια βιβλιοθήκη. Στη βόλτα τους, επισκέπτονται κάποιες από τις εκκλησίες του νησιού και ανακαλύπτουν, με έκπληξη, ότι συνολικά η Κίμωλος μετράει 80 ναούς. Ακόμα, μαθαίνουν τα μυστικά της παραδοσιακής κιμωλιάτικης λαδένιας.
Η Δέσποινα και η Έρρικα επιστρέφουν στη Μήλο και επισκέπτονται τις σεληνιακές παραλίες του νησιού με τα λευκά βράχια. Η περιπλάνηση ολοκληρώνεται στα πολύχρωμα Σύρματα, με τις μεγάλες ξύλινες πόρτες και τα έντονα χρώματα, παρέα με τον καπετάν Μπίζη.
Ολες οι Ειδήσεις
- Η καρδιά του παγκόσμιου kitesurf «χτυπά» στη Μύκονο
- Διπλή δολοφονία στο Αίγιο: Δεν βρέθηκαν DNA, ίχνη πυρίτιδας ή αίμα στα ρούχα του Ιταλού κατηγορούμενου
- «Στην αγκαλιά του Φάνη»: Καλεσμένοι ο Νίνο και η Ηλιάνα Μαυρομάτη – Guest η Ζόζεφιν – Δείτε το τρέϊλερ
- Η Μόσχα δέχτηκε τη μεγαλύτερη ουκρανική επίθεση από την έναρξη του πολέμου στη Ρωσία – Στις φλόγες διυλιστήριο – Η στιγμή που καπάκι δεξαμενής εκτοξεύεται στον αέρα – Βίντεο
- Η αλληλεγγύη έγινε πράξη από το AllwynCare στον Πειραιά
- Axios: Έξαλλος ο Νετανιάχου με την συμφωνία ΗΠΑ – Ιράν – Πως σχεδιάζει να αντιδράσει ο Ισραηλινός πρόεδρος
- Μητσοτάκης από Βρυξέλλες: Πριν από δέκα χρόνια κανείς δεν έλεγε καλά λόγια για την Ελλάδα, σήμερα η χώρα είναι πρότυπο στον κοινωνικό διάλογο
- Μεγάλη επιτυχία για την ΕΡΤ: Δέκα συμπαραγωγές της απέσπασαν 17 από τα 24 βραβεία της Ελληνικής Ακαδημίας Κινηματογράφου
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr
Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook