Ίσως να είχαν δουλειές οι… ακόλουθοι.

Influencer. Πρόκειται για ορισμό που μας έρχεται από το εξωτερικό και αφορά τους ανθρώπους που έχουν μεγάλη επιρροή στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ανάλογα με τους ανθρώπους που έχουν προσεγγίσει στους επίσημους λογαριασμούς τους. Ο όρος προέρχεται από το ρήμα influence, που σημαίνει «επηρεάζω» – άρα γενικά αυτό το άτομο ασκεί επιρροή γύρω του.

Οποιοσδήποτε άνθρωπος έχει να επιδείξει πράξεις που παρακινούν και εμπνέουν το κοινό με τον έναν ή τον άλλον τρόπο, μπορεί να θεωρηθεί influencer. Όμως τα social media έχουν πολλαπλασιάσει το κοινό στο οποίο υπάρχει πρόσβαση και για αυτό πλέον τα ταυτίζουμε με την έννοια του influencing.

Κάτι τέτοιο αφορά και τη συγκεκριμένη ομάδα ανθρώπων, η οποία εκμεταλλευόμενη την όποια «δύναμη» έχει αποκτήσει, αμείβεται για την προβολή διάφορων προϊόντων ή υπηρεσιών στο διαδίκτυο με το απαραίτητο οικονομικό αντάλλαγμα.

Αφορμή για το συγκεκριμένο κείμενο στάθηκε μία ζωντανή μετάδοση που έγινε ταυτόχρονα από πέντε γνωστούς ανθρώπους της τηλεόρασης, δημοσιογράφους, παρουσιαστές, σεφ και οποιαδήποτε άλλη ιδιότητα μπορεί να φέρουν για τις ανάγκες προώθησης γνωστού απορρυπαντικού πιάτων στο Instagram.

Ο λόγος για τον Γιώργο Τσούλη που έδινε οδηγίες στους τέσσερις επίδοξους μάγειρες (Ντορέττα Παπαδημητρίου, Κατερίνα Παπουτσάκη, Δέσποινα Καμπούρη και Δημήτρη Ουγγαρέζο) πώς θα μπορέσουν να κάνουν κοκκινιστούς κεφτέδες με μακαρόνια.

Η συνταγή, αν μη τι άλλο, πολύ καλή, όμως δεν ήταν το ίδιο καλή η απήχηση που είχαν τα πέντε άτομα που είχαν ως σκοπό να προωθήσουν ένα προϊόν. Η αντίδραση του κόσμου ήταν μικρή, αν υπολογίσει κανείς τη δυναμική που έχει ο καθένας από αυτούς τους ανθρώπους σύμφωνα με την ταυτότητά τους στο Instagram και υπολογίζοντας πως έχουν συνολικά πάνω από 1 εκατ. Κόσμο στα προφίλ τους!

Συγκεκριμένα, υπολογίσαμε πως συνολικά εκείνη την ώρα τους πέντε Influencers τους έβλεπαν ζωντανά 744 άνθρωποι, ενώ εκείνοι στο σύνολό τους έχουν κάπου κοντά στους 1.463.000 ακόλουθους.

Το θέμα είναι ότι μιλάμε για ένα γενικευμένο πρόβλημα, με κάποιους να έχουν καταφέρει συγκεντρώσει αρκετό κόσμο στα επίσημα προφίλ τους, όμως η απήχηση να μην είναι ανάλογη ή αντίστοιχη της δυναμικής τους. Και κάπου εδώ υπάρχει ερώτηση: Μήπως εκείνη την ώρα οι φανς τους πέντε ανθρώπων είχαν δουλειές ή μήπως υπάρχει άλλο πρόβλημα…;

Δείτε μόνοι σας τις φωτογραφίες που τραβήξαμε κατά τη διάρκεια του live στα 5 προφίλ

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook