Η ΕΣΗΕΑ με επιστολή της διαμαρτύρεται για τα δραματοποιημένα βίντεο της Ελληνικής Αστυνομίας και κάνει λόγο για «υποκατάσταση του δημοσιογραφικού λειτουργήματος».

Αναλυτικά η επιστολή της ΕΣΗΕΑ

«Επιστολή απέστειλε το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ προς τον Αρχηγό της Ελληνικής Αστυνομίας, με αφορμή τη σειρά των δραματοποιημένων βίντεο, που έχει δημιουργήσει η Αστυνομία και στα οποία περιέχονται συνεντεύξεις αστυνομικών, που, κατά την άσκηση των καθηκόντων τους, ενεπλάκησαν σε επίκαιρα περιστατικά, τα οποία απασχόλησαν την κοινή γνώμη.

Στην επιστολή επισημαίνεται ο κίνδυνος της υποκατάστασης του δημοσιογραφικού λειτουργήματος και της αποδυνάμωσης της ενημέρωσης. Το πλήρες κείμενο της επιστολής έχει ως εξής:

«Παρασκευή, 18 Ιουνίου 2021

Αρ.Πρωτ.:803/18-6-21

Προς

τον Αρχηγό της Ελληνικής Αστυνομίας

κ. Μιχαήλ Καραμαλάκη

Ενταύθα

Αξιότιμε κύριε Αρχηγέ,

Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ με έκπληξη παρακολούθησε τη σειρά των δραματοποιημένων βίντεο, που έχει δημιουργήσει η Αστυνομία και στα οποία περιέχονται συνεντεύξεις αστυνομικών, που κατά την άσκηση των καθηκόντων τους ενεπλάκησαν σε επίκαιρα περιστατικά, που απασχόλησαν την κοινή γνώμη.

Το γεγονός αυτό της υποκατάστασης δημοσιογράφων, που καθήκον τους είναι να μεταφέρουν στους πολίτες την είδηση έγκυρα και αντικειμενικά, ως λειτουργοί του αγαθού της ενημέρωσης, από λειτουργούς ταγμένους στην προάσπιση των δικαιωμάτων των πολιτών είναι πρωτοφανές και πλήττει το δημοσιογραφικό επάγγελμα.

Ζητούμε λοιπόν να απόσχετε από κάθε ενέργεια που οδηγεί σε υποκατάσταση του δημοσιογραφικού λειτουργήματος και αποδυναμώνει την ενημέρωση και αποβλέπουμε στην καλύτερη συνεργασία σας με τους συναδέλφους μας, ώστε το αποτέλεσμα να δικαιώνει την προσφορά και των δύο πλευρών στην κοινωνία».

Μετά τιμής

Για το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ

Η Πρόεδρος                                                 Ο Γενικός Γραμματέας

Μαρία Θ. Αντωνιάδου                               Σταύρος Καπάκος

Κοινοποίηση:

Προς τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη κ. Μιχάλη Χρυσοχοΐδη
Προς τον Υφυπουργό Προστασίας του Πολίτη κ. Ελευθέριο Οικονόμου»

ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook