Τα άμεσα δημοσιογραφικά αντανακλαστικά της επέδειξε χθες Πέμπτη 1η Ιουλίου η ΕΡΤ, καθώς πρώτη απ’ όλα τα ιδιωτικά κανάλια -στις 22.20- διέκοψε το πρόγραμμά της για να μεταδώσει σε έκτακτο δελτίο ειδήσεων, τη σύλληψη του υπαρχηγού της Χρυσής Αυγής Χρήστου Παππά.

Είναι μάλιστα ενδεικτικό ότι στον «αέρα» βγήκαν και οι τρεις αστυνομικοί συντάκτες της ΕΡΤ1 μεταφέροντας στους πολίτες πληροφορίες για τη σύλληψη, ενώ λίγο μετά τις 23:00 η Δημόσια Τηλεόραση διάκοψε εκ νέου το πρόγραμμα της για να μεταφέρει πλέον και με εικόνα από τη ΓΑΔΑ και το σπίτι- κρησφύγετο του Χρήστου Παππά, καθώς και όλες τις τελευταίες πληροφορίες για τον τρόπο εντοπισμού και σύλληψης του καταδικασμένου στελέχους της ΧΑ.

Το ίδιο θέμα ήταν βέβαια πρώτο και στο νυχτερινό δελτίο της ΕΡΤ –στις 00.20- στο οποίο όλο το δημοσιογραφικό επιτελείο της δημόσιας τηλεόρασης ενημέρωσε για τη σύλληψη του χρυσαυγίτη, εν αντιθέσει με τα ιδιωτικά κανάλια που ως γνωστόν έχουν καταργήσει εδώ και χρόνια τα νυχτερινά τους δελτία για λόγους περικοπών.

Δεν ήταν όμως μόνο σε αυτήν την περίπτωση που η ΕΡΤ απέδειξε τα δημοσιογραφικά της αντανακλαστικά. Λίγες ώρες πριν από τη σύλληψη Παππά, η ανταποκρίτρια της ΕΡΤ στα Χανιά Ευτυχία Πενταράκη ήταν η πρώτη δημοσιογράφος που μετέδωσε στο νέο ειδησεογραφικό site της ΕΡΤ Ertnews.gr και την είδηση του εντοπισμού της 29χρονης Γαλλίδας. Της τουρίστριας στην Κρήτη που αναζητείτο επί μέρες από την αστυνομία και βρέθηκε δυστυχώς νεκρή.

Δεν είναι άλλωστε τυχαίο ότι όλα τα ΜΜΕ επικαλούνταν εκ των υστέρων τις πληροφορίες της Δημόσιας Τηλεόρασης.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook