Ένα μοναδικό αφιέρωμα στα «Βιολιά του Αιγαίου» παρουσιάζει «Η Αυλή των Χρωμάτων», με την Αθηνά Καμπάκογλου, την Παρασκευή 9 Ιουλίου 2021, στις 8 το βράδυ, στην ΕΡΤ2.

«Η Αυλή των Χρωμάτων» στην ΕΡΤ2  ολοκληρώνει τη φετινή τηλεοπτική σεζόν, με ένα μουσικό οδοιπορικό στα νησιά μας, στα παράλια της Μ. Ασίας, αλλά και στην Κρήτη.

Το βιολί με τον χαρακτηριστικό ήχο του, έχει κατορθώσει να γίνει το σύμβολο της μουσικής παράδοσης του Αιγαίου. Η δημοτικότητά του είναι τόσο μεγάλη και δεν είναι τυχαίο, ότι όταν χρησιμοποιείται η λέξη-έκφραση στον πληθυντικό, «βιολιά», ο λαός περιγράφει μικρές παραδοσιακές ορχήστρες και λαϊκά γλέντια.

Ακούμε αγαπημένους παραδοσιακούς σκοπούς και αντιλαμβανόμαστε το διαφορετικό ηχόχρωμα που καταγράφεται και αλλάζει από τόπο σε τόπο.

Στην παρέα μας ο συλλέκτης και εκδότης Νίκος Διονυσόπουλος,  ο οποίος με τις καίριες επισημάνσεις του και τον μεστό του λόγο αναλύει την επικράτηση του αγαπημένου μας μουσικού οργάνου, καθώς και οι χοροδιδάσκαλοι Νίκος Πάτας και Τόλης Ψαρρός, που μας μιλούν για την άρρηκτη σχέση μουσικού και χορευτή στην ελληνική λαϊκή παράδοση.

Ελάτε στην αυλή μας, σε ένα ονειρεμένο μουσικό ταξίδι στο Αιγαίο μας, με την ευχή να έχουμε όλοι ένα Καλό Καλοκαίρι!

Παίζουν βιολί: Κυριάκος Γκουβέντας, Πολυχρόνης Κορρές, Νίκος Φάκαρος, Γιάννης Μπαφαλούκος.

Παίζουν οι μουσικοί: Γιαννούλης Μαργώνης (κιθάρα), Πόλυς Πελέλης (μπάσο), Γιώργος Γκίκας (κρουστά), Βαγγέλης Κουκουλάρης (λαούτο), Δημήτρης Ρέντας (τραγούδι – λαούτο), Λευτέρης Μπαφαλούκος (τραγούδι – λαούτο), Βασίλης Σμάνης (λαούτο), Ιωάννα Ρήγα (σαντούρι).

Τραγουδά η Καίτη Κουλιά.

Παρουσίαση-αρχισυνταξία: Αθηνά Καμπάκογλου

Σκηνοθεσία: Χρήστος Φασόης

Διεύθυνση παραγωγής: Θοδωρής Χατζηπαναγιώτης

Διεύθυνση φωτογραφίας: Γιάννης Λαζαρίδης

Δημοσιογραφική επιμέλεια: Κώστας Λύγδας

Μουσική σήματος: Στέφανος Κορκολής

Σκηνογραφία: Ελένη Νανοπούλου

Διακόσμηση: Βαγγέλης Μπουλάς

Φωτογραφίες: Μάχη Παπαγεωργίου

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook