«Δεν θα της ζητήσω δημόσια τον λογο που δεν με ευχαρίστησε».

Ο Παναγιώτης Χατζηδάκης, στην πρώτη του συνέντευξη μετά το φινάλε Love it, μιλά αποκλειστικά στο okmag.gr και στον Γιώργο Μπέζα για το τέλος της εκπομπής και τη συνεργασία του με την Ιωάννα Μαλέσκου. Γιατί χαρακτηρίζει την περασμένη σεζόν «έντονη και διδακτική»; Τι πραγματικά συνέβη και τελείωσε η συνεργασία του; Πώς ένιωσε που η Ιωάννα Μαλέσκου στο φινάλε της εκπομπής δεν τον ευχαρίστησε; Και, γιατί ρίχνει τα βέλη του στους παίκτες του Survivor και την τηλεοπτική τους παρουσία στην εκπομπή;

Ο παρουσιαστής μιλά ακόμα, για το δοκιμαστικό που έκανε για την παρουσίαση του «Ελλάδα έχεις Ταλέντο» αλλά και τον πιο τρυφερό ρόλο της ζωή του, αυτόν του πατέρα.

Πριν από λίγες μέρες έριξε αυλαία η εκπομπή Love it. Τι γεύση σου άφησε η συνεργασία σου με την Ιωάννα Μαλέσκου;

Κοίτα, υστέρα από 14 χρόνια δεν πετάω στα σύννεφα, αντιθέτως είμαι προσγειωμένος. Γνωρίζω ότι δεν υπάρχει η τέλεια συνεργασία. Ο καθένας λειτουργεί με βάση τα θέλω του και βάζει τα όρια του. Προσπαθώ να γίνομαι καλύτερος επαγγελματίας και να είμαι συνεργάσιμος. Νιώθω ότι με την Ιωάννα αυτό συνέβη και από τις δυο πλευρές και ισορροπήσαμε.

Είχα πάρει την απόφασή μου πριν από το τέλος της εκπομπής.

Τα τελευταία 24ωρα ακούγεται πως δεν θα είσαι ούτε εσύ ούτε ο Μάνος Μαγιάτης στη νέα σύνθεση της εκπομπής για την επόμενη σεζόν. Τι συνέβη; Γιατί πολλοί πίστευαν πως θα συνέχιζες.

Χαίρομαι που με ρωτάς γιατί κάποιες φορές στα άρθρα αναφερόμαστε σαν άβουλα πλάσματα που αποφασίζουν μόνο οι άλλοι για εμάς. Σε ό,τι αφορά, λοιπόν, στη δίκη μου συμμετοχή, ισχύει ότι δεν θα συνεχίσω. Είχα πάρει την απόφασή μου πριν από το τέλος της εκπομπής. Στην τελευταία μου συνάντηση με τους υπεύθυνους του ΣΚΑΪ συζητήσαμε για την συμμετοχή μου σε άλλη εκπομπή του σταθμού. Ήταν και δική τους επιθυμία να συνεχίσω σε άλλο project.

Ποια είναι η σχέση σου με την Ιωάννα Μαλέσκου; Γίνατε φίλοι;

Αυτό που πρέπει είναι γίνεσαι φίλος με τους συνεργάτες σου δεν το κατάλαβα ποτέ! Άσε που το βρίσκω και δύσκολο να συμβεί: Δεν πιστεύω ότι οφείλουμε να είμαστε φίλοι με τους συνεργάτες μας αλλά φιλικοί, ευγενικοί και συνεργάσιμοι. Δηλαδή σωστοί επαγγελματίες.

Είδαμε ότι στο φινάλε της εκπομπής η Ιωάννα Μαλέσκου δεν σας ευχαρίστησε προσωπικά.

Ισχύει αλλά δεν το βρίσκω σωστό να της ζητήσω δημόσια τον λόγο. Έτσι ένιωσε και έτσι έκανε. Οφείλω όμως, ως επαγγελματίας που σέβεται τον εαυτό του και την προσπάθεια του να πω ότι ήμουν και εγώ ένα σημαντικό κομμάτι της εκπομπής. Προσπάθησα να λειτουργήσω με επαγγελματισμό σε κάθε συνθήκη, να είμαι σωστός και υποστηρικτικός με όλους. Αφού δεν μου δόθηκε η ευκαιρία στον αέρα της εκπομπής, το λέω τώρα. Οφείλω και ένα ευχαριστώ στους ανθρώπους που με στήριξαν σε όλη τη σεζόν.

Τι τίτλο θα έβαζες στη φετινή σεζόν;

Έντονη, ανατρεπτική, διδακτική.

Από την εκπομπή, δύο μήνες πριν το φινάλε, έφυγαν οι αρχισυντάκτες Βασίλης Γρηγορόπουλος και Δήμητρα Παλούδη. Τι πραγματικά συνέβη και χάλασε αυτή η συνεργασία;

Είναι αρχή μου να μην αναφέρομαι δημόσια σε προσωπικά ζητήματα συνεργατών.

Η εκπομπή φιλοξενούσε κατά καιρούς παίκτες του Survivor και σε έβλεπα ότι δεν συμμετείχες, κυρίως στις αντιπαραθέσεις που κατά καιρούς είδαμε στον τηλεοπτικό αέρα ή προσπαθούσες να κρατήσεις μια ισορροπία στον τηλεοπτικό αέρα;

Το Survivor φέτος είχε έντονες αντιπαραθέσεις μεταξύ των παικτών. Αυτό έκανε και εμάς, ως σχολιαστές του παιχνιδιού, κάποιες φορές να διαφωνήσουμε έντονα μεταξύ μας. Το ίδιο έβλεπα να συμβαίνει και στις παρέες μου, αλλά και στα social media. Αναπόφευκτα κάποια σχόλια δεν θα άρεσαν στους παίκτες. Το τι επιλέγει κάθε παίκτης να διαβάσει ή ποια τηλεοπτικά αποσπάσματα να δει, είναι προσωπική επιλογή. Όπως και το πώς επιλέγει να διαχειριστεί την εικόνα του εκτός παιχνιδιού. Όμως για να είναι σε θέση ένας παίκτης να κρίνει και αυτός με τη σειρά του, οφείλει να έχει σφαιρική εικόνα. Κρύβουν παγίδες οι αναφορές σε αποσπασματικά σχόλια.

Αναφέρεσαι στις αντιδράσεις που είχαν στον αέρα του Love Ιt, ο Τζέιμς, ο Νίκος και η Άννα Μαρία; Φαντάζομαι ότι δυσκολευτήκατε ως συντελεστές και συνεργάτες του ΣΚΑΪ καθώς πρέπει να σεβαστείτε στον τηλεοπτικό αέρα και τους παίκτες ενός project του σταθμού.

Επειδή δεν με εκφράζουν οι «τηλεδίκες», τώρα που τελείωσε το Love It, είναι η ώρα να τοποθετηθώ. Η γνώμη μου είναι ότι όταν ψάχνεις απαντήσεις σε αρνητικά σχόλια που αφορούν στις επιλογές σου και στις πράξεις σου σε ένα παιχνίδι που επέλεξες να συμμετάσχεις και να κριθείς, επιδιώκεις να κάνεις δημιουργικό διάλογο και όχι θεατρινισμούς για εντυπωσιασμό. Διαφορετικά μάλλον πιστεύεις ότι ήσουν αλάνθαστος και φταίνε όλοι οι άλλοι. Προφανώς δεν θα σταθώ σε όλα όσα έχουν πει αλλά ενδεικτικά θα αναφερθώ στην επιμονή τους ότι ως εκπομπή δεν κατακρίναμε αρκετά, όσο δηλαδή εκείνοι ήθελαν, τον χαρακτηρισμό «Καρκίνωμα» του Αλέξη Παππά στην Άννα Μαρία. Σε ό,τι με αφορά, ήταν επιλογή μου να μην δώσω τηλεοπτικό χρόνο σε τέτοιους χαρακτηρισμούς. Μάλιστα το ζήτησα και στον αέρα της εκπομπής από τους συναδέλφους και τους ευχαριστώ που το σεβάστηκαν, επειδή γνώριζαν ότι έχω χάσει τους γονείς μου από καρκίνο, οπότε με πληγώνει αφάνταστα ο χαρακτηρισμός. Απαντήσεις υπάρχουν σε όλα, απαντήσεις που βγάζουν νόημα και ακυρώνουν συμπεριφορές. Τα υπόλοιπα όμως, όπως και αυτό, ανήκουν πλέον στο παρελθόν.

Πρόσφατα έκανες δοκιμαστικό για το «Ελλάδα έχεις Ταλέντο» και μάλιστα έμαθα πως άφησες πολύ καλές εντυπώσεις.

Ισχύει για το δοκιμαστικό. Εύχομαι να ισχύει και για τις εντυπώσεις και να με επιλέξουν. Νιώθω σίγουρος ότι μπορώ να υποστηρίξω τον ρόλο!

Τι θα ήθελες να κάνεις από εδώ και πέρα; Έχεις κάποιες άλλες τηλεοπτικές προτάσεις;

Ως άνθρωπος επιδιώκω να κάνω βήματα μπροστά. Αυτό δεν είναι πάντα εφικτό, γιατί δεν εξαρτάται μόνο από μένα. Αξιολογώ τις προτάσεις που μου γίνονται αλλά δουλεύω και δικές μου ιδέες. Εύχομαι για το καλύτερο όποτε αυτό έρθει. Μερικές φορές, μια μικρή παύση είναι σημαντική για να λειτουργήσω πιο ψύχραιμα.

Πρόσφατα έγινες μπαμπάς. Πώς είναι αυτή η εμπειρία;

Με κάνει να θέλω να γίνω καλύτερος άνθρωπος και να δίνω αξία στα σημαντικά της ζωής. Τώρα που σου μιλάω, κοιτάω τον μικρό που κοιμάται δίπλα μου και σκέφτομαι «μωρέ γιατί ασχολούμαι τώρα εγώ με κάποια από τα παραπάνω, που καλά κάνεις και με ρωτάς;» Γιατί τελικά, έχει αξία και είναι σημαντικό να απαντήσω. Να ακουστούν από μένα και όχι από τρίτους για μένα. Σέβομαι τον εαυτό μου και κάθε μου προσπάθεια και δεν θα την «χαρίσω» πλέον σε κανέναν.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook