Σε ανασκευή του δημοσιεύματος που αφορούσε στη Δώρα Αυγέρη προχωρούν Ελεύθερος Τύπος και Άννα Παναγιωταρέα μετά το εξώδικο της βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ.

Στην απάντησή της η εφημερίδα Ελ. Τύπος, αφού δημοσιεύει αυτούσιο το εξώδικο της Δώρας Αυγέρη, σημειώνει μεταξύ άλλων:

“Η κυρία Αυγέρη, όπως αναφέρει στο εξώδικό της, παρέστη στην εκδήλωση λόγω της κομματικής της ιδιότητας ως Αναπληρώτριας Τομεάρχου Υγείας του ΣΥΡΙΖΑ και με τη θεσμική ιδιότητα της ως Βουλευτού. Η διαδήλωση αυτή, όπως αναφέρει στο εξώδικό της, αφορούσε συγκέντρωση της ΠΟΕΔΗΝ ενάντια στην απόφαση της Κυβέρνησης περί αναστολής των συμβάσεων εργασίας των υγειονομικών που δεν εμβολιάστηκαν από 1/9/202). Και όχι συγκέντρωση κατά του εμβολιασμού. Η κυρία Αυγέρη εγκαίρως εμβολιάστηκε, έχει δε εκφράσει δημοσίως τη θέση της υπέρ των εμβολιασμών. Η εφημερίδα δηλώνει ότι σέβεται και τιμά την προσωπικότητα της κυρίας Αυγέρη.”

Από την πλευρά της η Άννα Παναγιωταρέα, αφού εξηγεί το σκοπό της κριτικής στο δημοσίευμα αναφέρει μεταξύ άλλων:
“Περαιτέρω, θα ήθελα να σας τονίσω ότι μολονότι ασκώ πάντα «σκληρή» πολιτική κριτική στον πολιτικό σας φορέα, ωστόσο σέβομαι απεριόριστα τόσο την προσωπική σας τιμή, πολιτική και επαγγελματική διαδρομή, και διά της παρούσας ανακαλώ την έκφραση «γραφικοί» η οποία υπάρχει στο άρθρο μου της 7ης Σεπτεμβρίου 2021. Ως δημοσιογράφος, στο πλαίσιο της ελευθερίας του τύπου, θα συνεχίσω να διατυπώνω ελεύθερα τις πολιτικές μου απόψεις και θα αναδεικνύω τα τυχόν αντιφατικά πολιτικά μηνύματα, πάντα σεβόμενη την προστασία της τιμής, της υπόληψης και των δικαιωμάτων τρίτων.

ΣΥΡΙΖΑ: Δικαίωση για Αυγέρη

Σε ανακοίνωση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, για το θέμα, αναφέρεται:

“Δικαίωση για τη Δώρα Αυγέρη, συνιστά η απάντηση της δημοσιογράφου Άννας Παναγιωταρέα στην εξώδικη διαμαρτυρία της βουλευτή Β’ Θεσσαλονίκης και αναπληρώτριας τομεάρχη του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, αναφορικά με συκοφαντικό και προσβλητικό άρθρο της τελευταίας, που δημοσιεύθηκε προσφάτως στην εφημερίδα «Ελεύθερος Τύπος».

Στο εν λόγω δημοσίευμα, με ημερομηνία 7 Σεπτεμβρίου 2021, η κ. Παναγιωταρέα είχε υποστηρίξει ψευδώς ότι η κ. Αυγέρη μεταξύ άλλων ανήκει στους «αρνητές του εμβολιασμού» και ότι δήθεν υποστηρίζει δημοσίως πως δεν χρειάζονται εμβολιασμοί. Τη χαρακτήρισε δε γραφική», λόγω τάχα συμμετοχής της –ως «επικεφαλής» μάλιστα– σε «διαδήλωση κατά του εμβολιασμού».

Ύστερα από την άμεση αντίδραση της βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, η κ. Παναγιωταρέα και η εφημερίδα «Ελεύθερος Τύπος» προχώρησαν σε επανόρθωση, δημοσιεύοντας την εξώδικη δήλωση της βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, αλλά και τις αντίστοιχες απαντήσεις τους. Σ’ αυτές η εφημερίδα δηλώνει ότι σέβεται και τιμά την προσωπικότητα της κ. Αυγέρη, αναγνωρίζοντας ότι η βουλευτής και αναπληρώτρια τομεάρχης Υγείας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ έχει εκφράσει δημοσίως τη θέση της υπέρ των εμβολιασμών. Η δε κ. Παναγιωταρέα δήλωσε ότι σέβεται την πολιτική και επαγγελματική διαδρομή της κ. Αυγέρη και ότι ανακαλεί την έκφραση «γραφική».

Είναι αδύνατον να υπάρχει υγιής δημόσιος διάλογος με ψευδείς και συκοφαντικούς ισχυρισμούς, πόσο μάλλον πολιτικός διάλογος που να οδηγεί σε ασφαλή συμπεράσματα χωρίς την αναγνώριση των παραπάνω σφαλμάτων. Απ’ όταν ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ αναδείχθηκε σε πόλο εξουσίας, οι βουλευτές και οι πολιτευτές του δέχονται διαρκώς χτυπήματα κάτω από τη ζώνη, με παραπλανητικά ρεπορτάζ και άρθρα γνώμης που υπάρχουν απλώς για να επικαιροποιούν το χρόνιο αντι-ΣΥΡΙΖΑ παραλήρημα της ΝΔ.

Τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ διακρίνονται για την αίσθηση καθήκοντος που έχουν απέναντι στην κοινωνική πλειοψηφία. Αυτό το καθήκον το εκδηλώνουν σε κάθε πολιτικό πεδίο και ιδίως στον κρίσιμο τομέα της δημόσιας υγείας. Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και τα στελέχη του αναλαμβάνουν δράσεις πάντα με γνώμονα το δημόσιο συμφέρον και τις κοινωνικές ανάγκες· και ποτέ εν κρυπτώ. Γιατί, σε αντίθεση με τη δεξιά, η αριστερά λογοδοτεί.

Δεν φοβόμαστε την εποικοδομητική και καλοπροαίρετη κριτική. Αλλά, δεν πρόκειται να υποκύψουμε σε αήθεις επιθέσεις. Και δεν πρόκειται να επιτρέψουμε στην ΝΔ και τους ομόκεντρους κύκλους της να κάνουν το μαύρο άσπρο, στήνοντας ανενόχλητοι παιχνίδια εξουσίας, τα οποία προκρίνουν την επικοινωνιακή διαχείριση, βάζοντας την πολιτική σε δεύτερη μοίρα. Το οφείλουμε στους πολίτες, την κοινή λογική και στη συλλογική προσπάθεια της ελληνικής κοινωνίας να βγει όρθια από τις καταστροφικές επιλογές της κυβέρνησης Μητσοτάκη.”

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook