Μια νέα τηλεοπτική πραγματικότητα τα Σαββατόβραδα δημιουργεί η είσοδος των δύο νέων τηλεοπτικών σειρών της ΕΡΤ «Βαρδιάνος στα σπόρκα» και «Καρτ ποστάλ».

Παρά τον μεγάλο ανταγωνισμό με τα ιδιωτικά κανάλια, αλλά και την ώρα μετάδοσης τους, οι δύο νέες σειρές της δημόσιας τηλεόρασης προκάλεσαν θόρυβο και διθυραμβικά σχόλια στα social media.

Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία της Nielsen, οι δύο νέες σειρές μυθοπλασίας πέτυχαν κατά μέσο όρο 11,4%, ποσοστό που η ΕΡΤ δεν βλέπει συχνά στην ζώνη prime time, παρά μόνον στις βραδιές Eurovision ή στα μεγάλα αθλητικά γεγονότα.

Η ΕΡΤ όχι μόνο κέρδισε το στοίχημα, αλλά τέσσερα ιδιωτικά κανάλια (Mega, Open, Ant1, Star) είδαν για πρώτη φορά στο λεγόμενο prime time, τα ποσοστά τηλεθέασής τους, να υπολείπονται εκείνα της δημόσιας τηλεόρασης.

Κατά τα ίδια στοιχεία το ποσοστό 11,4% αντιστοιχεί σε 490.810 τηλεθεατές στην περίπτωση του «Βαρδιάνος στα σπόρκα» που η ΕΡΤ1 μεταδίδει κάθε Σάββατο στις 22:00 και σε 432.391 τηλεθεατές στην περίπτωση του «Καρτ ποστάλ» που η ΕΡΤ1 μεταδίδει στις 23:00.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η ΕΡΤ έχει ήδη προβάλει σε avant premiere στην ψηφιακή πλατφόρμα της ΕΡΤ, το ERTFLIX τα πρώτα επεισόδια των σειρών αυτών, γεγονός που κάνει την επιτυχία ακόμα μεγαλύτερη αφού τις είχαν παρακολουθήσει περισσότεροι από 70.000 επισκέπτες του ERTFLIX.

Κάτι που βέβαια έχουν την ευκαιρία να το κάνουν πλέον όλοι, διότι όλες οι σειρές της ΕΡΤ, ανεβαίνουν στο ERTFLIX αμέσως μετά την τηλεοπτική μετάδοση τους και είναι διαθέσιμες να τις παρακολουθήσει ο καθένας σε χρόνο που εκείνος θα επιλέξει.

Υπενθυμίζεται ότι ο «Βαρδιάνος στα σπόρκα» μεταφέρει στην μικρή οθόνη το εμβληματικό βιβλίο του Αλέξανδρου Παπαδιαμάντη, ενώ το «Καρτ ποστάλ» βασίζεται στα βιβλία της δημοφιλούς Βρετανίδας συγγραφέως Βικτόρια Χίσλοπ.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook