Συγκρούσεις, εντάσεις, αποκαλύψεις και εκπλήξεις έρχονται στα επόμενα επεισόδια της μεγάλης παραγωγής του MEGA «Η γη της ελιάς».

Επεισόδιο 47 (Κυριακή 17 Οκτωβρίου)

Η Μαργαρίτα συνέρχεται κι αρχίζει να αναζητά τον Αλέξη, χωρίς όμως να μπορεί να τον βρει στο τηλέφωνο. Η Αρετή έχει αρχίσει να εντοπίζει διαφορές στη συμπεριφορά του Στάθη και μοιράζεται τους προβληματισμούς της με τον Στέφανο. Ο Στέφανος, με τη σειρά του, προειδοποιεί τον Στάθη πως αν πληγώσει τη μητέρα του, θα του γυρίσει την πλάτη. Ο Στάθης στριμώχνεται και ζητά από την Ιουλία να αραιώσουν τις συναντήσεις τους, μέχρι να καταλαγιάσουν οι υποψίες της Αρετής. Η Χάιδω προειδοποιεί τον Λυκούργο να κρατήσει μακριά του τη Μέλπω, πιστεύοντας πως θα τον βάλει σε μπελάδες. Η Άννα ξεγελάει τον Δημήτρη με την υποτιθέμενη έκτρωση και αρχίζει να ονειρεύεται ένα διαφορετικό μέλλον με τα λεφτά που του άρπαξε. Ο Ισίδωρος ενημερώνει την Αθηνά πως θα κινήσει τις διαδικασίες για το άνοιγμα της θυρίδας του Ιπποκράτη κι όλοι αγωνιούν για το περιεχόμενο της. Ο Στέφανος κι η Ελένη αρχίζουν να γνωρίζονται καλύτερα, αλλά η επιστροφή της Μυρτάλης θα ταράξει για μια ακόμη φορά τα νερά στη Μάνη.

Επεισόδια 48 + 49 (Δευτέρα 18 Οκτωβρίου)

Η τυχαία συνάντηση του Στέφανου με τη Μυρτάλη στο καφενείο πυροδοτεί έντονα συναισθήματα στο χωρισμένο ζευγάρι. Η Ιουλία συναντά τον αστυνόμο Κουράκο, στο αστυνομικό τμήμα, κανονίζουν να επισκεφθούν κάποια στιγμή τους στάβλους για να του δείξει τα άλογα της οικογένειας Βρεττάκου. Ο ντεντέκτιβ αποκαλύπτει στον Δημήτρη ποια είναι η πραγματική σχέση της Αθηνάς με τη Μαρία Αναγνώστου. Ο Αλέξης παραμένει άφαντος και η Μαργαρίτα είναι σίγουρη πως έχει αυτοκτονήσει. Ο Κωνσταντίνος επισπεύδει την εξέταση DNA, καθώς ο Ισίδωρος αγωνιά να μάθει αν η Αντιγόνη είναι κόρη του. Ο Ανέστης παρακαλάει την Ευτυχία να βρεθούν μόνοι τους κι αυτή δείχνει να σκέφτεται σοβαρά την πρότασή του. Ο Λυκούργος βρίσκει, επιτέλους, τον αριθμό τού Ιάκωβου Βρεττάκου και τον παίρνει τηλέφωνο.

Η Μυρτάλη εξιστορεί στην Αντιγόνη την οικογενειακή τραγωδία πίσω από την εξαφάνιση του Ιάκωβου Βρεττάκου, καθώς και τον τρόπο με τον οποίο πέθανε ο γιος του, ο Σταύρος. Η Χάιδω πείθεται για την αθωότητα του Νικόλα και το μίσος της για τον Στάθη ξαναφουντώνει. Η Ελένη κι ο Στέφανος αρχίζουν να γνωρίζονται καλύτερα, ενώ η Αρετή ενθουσιάζεται με την προοπτική αυτής της σχέσης. Η Ιουλία με την Μυρτάλη ταξιδεύουν στην Αθήνα με σκοπό να συναντήσουν τον ντετέκτιβ που είχε προσλάβει ο Ιπποκράτης για να παρακολουθήσει την Αθηνά. Η Άννα εξομολογείται στον Δημήτρη πως δεν έμεινε ποτέ έγκυος κι ότι όλο ήταν ένα κόλπο για να του πάρει λεφτά.

Επεισόδια 50 + 51α (Τρίτη 19 Οκτωβρίου)

Το ταξίδι της Μυρτάλης και της Ιουλίας, στην Αθήνα, αποδεικνύεται άγονο, καθώς ο ντετέκτιβ δεν τους δίνει κάποια χρήσιμη πληροφορία. Η Μαρίνα αποκαλύπτει στον Μάνο τις υποψίες τής Αντιγόνης σχετικά με τον… πατέρα της. Ο Μάνος αποκλείει το ενδεχόμενο αυτός να είναι ο Ισίδωρος, αφού δεν μπορεί με τίποτα να πιστέψει ότι ο πατέρας του θα μπορούσε να έχει εξωσυζυγική σχέση στο παρελθόν. Η Αθηνά κάνει παρατήρηση στον Δημήτρη για το γεγονός ότι έχει παραμελήσει τη δουλειά του και εκείνος την αντιμετωπίζει επιθετικά. Η μέρα του δικαστηρίου φτάνει και ανακοινώνεται η καθοριστική απόφαση για τη ζωή της Μυρτάλης.

Η Μαργαρίτα απειλεί τον Αλέξη πως, αν δεν εισαχθεί σε ψυχιατρική κλινική, θα τον καταγγείλει στην αστυνομία. Η Ιουλία έχει ενθουσιαστεί με την πιθανότητα επανεμφάνισης του Ιάκωβου, παρόλο που εκείνος δεν έχει δώσει σημάδια ζωής. Η Χάιδω ξεκαθαρίζει στη Μέλπω πως δεν έχει πια καμία θέση στη ζωή του Λυκούργου και οι δύο γυναίκες μαλώνουν. Η Ευτυχία εξακολουθεί να αποφεύγει τον Αποστόλη, ενώ την ίδια ώρα ο Ανέστης την έχει σε στενό μαρκάρισμα με σκοπό να κερδίσει μια ακόμα ευκαιρία.

Επεισόδιο 51β (Τετάρτη 20 Οκτωβρίου)

Ο Δημήτρης βγαίνει ραντεβού με την Αντιγόνη και δεν αργεί να της δείξει το ενδιαφέρον του. Ο Φίλιππος νιώθει πως δεν έχει άλλη επιλογή παρά να πει στη Βασιλική όλη την αλήθεια για τον πυροβολισμό του Στέφανου. Ο Μάνος προειδοποιεί τον Δημήτρη πως, αν δεν πάρει τη δουλειά του σοβαρά, θα απολυθεί. Την ίδια ώρα, ο Ανέστης κλέβει τα χρήματα από το σπίτι της Άννας και τα επιστρέφει στον Δημήτρη. Ο Ισίδωρος κι η Αθηνά προετοιμάζονται για το άνοιγμα της θυρίδας του Ιπποκράτη, αγνοώντας το περιεχόμενό της. Η Μυρτάλη βλέπει τον Στέφανο αγκαλιά με την Ελένη και ζηλεύει.

Επεισόδιο 52 (Πέμπτη 21 Οκτωβρίου)

Η Μαργαρίτα προσφέρεται να βρει δουλειά στη Μυρτάλη, στα χωράφια που είχε αναλάβει πριν ασχοληθεί με τους Βρεττάκους. Ταυτόχρονα, την καθησυχάζει πως ο Αλέξης θα θεραπευτεί και δεν θα της ξανακάνει κακό. Η Αθηνά κι ο Ισίδωρος συγκρούονται, για μια ακόμη φορά, με αφορμή το ελαιοτριβείο, με την Αθηνά να του ξεκαθαρίζει πως δεν πρόκειται να του πουλήσει το μερίδιό της. Ο Αποστόλης αρχίζει να δυσανασχετεί με τη συμπεριφορά της Ευτυχίας, ενώ ο Ανέστης της αγοράζει ένα πανάκριβο δώρο προκειμένου να την πείσει για τα αισθήματά του. Η Χάιδω υποψιάζεται πως ο Φίλιππος έχει μια σοβαρή σχέση και της το κρύβει. Η Αθηνά επισκέπτεται τη μητέρα της στο Σούνιο, με σκοπό να αντιμετωπίσουν τον Δημήτρη κι όλα όσα ανακάλυψε για εκείνη. Το μαγαζί της Αρετής είναι, πλέον, σχεδόν έτοιμο κι όλη η οικογένεια μαζεύεται για το κρέμασμα της ταμπέλας και να ευχηθεί τα καλορίζικα.

Σκηνοθεσία: Αντρέας Γεωργίου

Σενάριο: Βάνα Δημητρίου

Παίζουν: Αφροδίτη Λιάντου, Liam Ireland και ο Νίκος Γαλανός

Πρωταγωνιστούν: Πασχάλης Τσαρούχας, Αντιγόνη Κουλουκάκου, Τάσος Ιορδανίδης, Δώρα Χρυσικού, Έλενα Χριστοφή, Πανίκος Πηλάλης, Ιφιγένεια Τζόλα, Διονύσης Παπανδρέου και συμβολαιογράφος ο Μάξιμος Μουμούρης, Αντωνία Χαραλάμπους,

Αλέξανδρος Μαρτίδης, Ιφιγένεια Πιερίδου, Μανώλης Κλωνάρης, Στέφανη Χαραλάμπους, Γιάννης Κρητικός, Αλέξανδρος Σκουρλέτης, Αντιγόνη Νεοφύτου, Σπύρος Νικολαΐδης, Ήβη Νικολαΐδου, Θοδωρής Μπουρδέκας, Ιζαμπέλλα Φούλοπ

Guest: Μαρία Φιλίππου

Και οι:

Στέλα Φυρογένη

Στέφανος Κυριακίδης

Φιλική συμμετοχή, Άντζελα Γκερέκου

Λυκούργος, ο Γιώργος Παρτσαλάκης

Στον ρόλο της Μαργαρίτας, η Λυδία Κονιόρδου

Guest star, Μάρω Κοντού

Εκτέλεση Παραγωγής: MAKE IT PRODUCTIONS

Παραγωγή: ALTER EGO MASS MEDIA S.A. MEGA 2021

«Η ΓΗ ΤΗΣ ΕΛΙΑΣ»

ΚΑΘΕ ΒΡΑΔΥ ΑΠΟ ΚΥΡΙΑΚΗ ΕΩΣ ΠΕΜΠΤΗ, ΣΤΙΣ 21:00

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook