Απόψε, Τρίτη 19 Οκτωβρίου στις 00:45 στο OPEN το «Travel Guide» ολοκληρώνει το ταξίδι του στην Αίγυπτο με τον ωραιότερο τρόπο.

Ο Θάνος Παπαδημητρίου μας υποδέχεται σε ένα από τα διασημότερα ποταμόπλοια του Νείλου και η ιστορική κρουαζιέρα από το Λούξορ προς το Ασουάν ξεκινάει.

Το ταξίδι εν πλω στον ειδυλλιακό νότο της Αιγύπτου έχει σημαντικές στάσεις στο ναό του Εντφού που χρονολογείται από την πτολεμαϊκή εποχή, αλλά και στο ναό του Κομ Όμπο την πολιτεία του χρυσού, επίσης ελληνορωμαϊκής εποχής.

Στη συνέχεια ο Θάνος, αφού απολαμβάνει τις ανέσεις που προσφέρει το ποταμόπλοιο, καταγράφει από το κατάστρωμα του πλοίου αυθεντικές εικόνες της καθημερινής ζωής των Αιγυπτίων οι οποίες μοιάζουν σαν είναι βγαλμένες από μια άλλη εποχή.

Η άφιξη στο Ασουάν, την ωραιότερη κατά πολλούς πόλη της Αιγύπτου, περιλαμβάνει βόλτα με φελούκα, τα κατεξοχήν πλοιάρια του Νείλου, εξερεύνηση της φυλής των Νουβίων με τα πολύχρωμα σπίτια τους που έχουν για κατοικίδια κροκόδειλους, γνωριμία με τα αυθεντικά γλυκά Ανατολής όπως τη μπασμπούσα, επίσκεψη στο ιστορικό ξενοδοχείο – παλάτι Old Cataract αλλά και περιήγηση στο νυχτερινό παζάρι του Ασουάν.

Ένα ταξίδι στη μαγεία της Αιγύπτου, απόψε Τρίτη 19 Οκτωβρίου στις 00:45 στο OPEN.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook