Ο Παναγιώτης Γιαννάκης «Προσωπικά» με την Έλενα Κατρίτση στην ΕΡΤ1

Τον θρύλο του ελληνικού μπάσκετ, Παναγιώτη Γιαννάκη, υποδέχεται η Έλενα Κατρίτση στην εκπομπή της ΕΡΤ1 «Προσωπικά», την Κυριακή 7 Νοεμβρίου, στις 16:00.
Με τον Παναγιώτη Γιαννάκη πηγαίνουμε στη Νίκαια όπου γεννήθηκε και μεγάλωσε, στο σχολείο του και στο πρώτο γήπεδο που έπαιξε μπάσκετ, παιδί ακόμα. Εκεί ήταν που ξεκίνησε μια μεγάλη καριέρα με έντονες συγκινήσεις, ξέφρενους πανηγυρισμούς, δύσκολες στιγμές και μεγάλες απογοητεύσεις. Κι οι αναμνήσεις έγιναν εικόνες, με τα πρόσωπα των δικών του ανθρώπων να κυριαρχούν.
Οι γονείς, τα αδέλφια, οι πρώτοι φίλοι, οι συμπαίκτες, οι άνθρωποι που τον ενέπνευσαν. Τα λόγια που αντάλλαξαν, οι στιγμές που μοιράστηκαν αλλά κυρίως το πάθος του για το μπάσκετ, από την πρώτη του ομάδα, τον Ιωνικό, μέχρι τους θριάμβους της Εθνικής.
Αρχικά ως παίκτης και αργότερα ως προπονητής, έκανε ένα ταξίδι ζωής γεμάτο μοναδικές στιγμές εθνικής υπερηφάνειας, που μοιράστηκε με όλους τους Έλληνες.
Ο πρώτος προπονητής του, Βύρων Κρίθαρης, οι πρώην διεθνείς καλαθοσφαιριστές Θοδωρής Παπαλουκάς και Δημήτρης Παπανικολάου, ο προπονητής της ΤΣΣΚΑ Μόσχας, Δημήτρης Ιτούδης, και ο Βασίλης Δοσούλας, ο οποίος το 1994 δέχθηκε την επίσκεψη του τότε αρχηγού της Εθνικής Ομάδας Μπάσκετ στο νοσοκομείο όπου νοσηλευόταν, μετά το τραγικό ατύχημα που προκάλεσε το δελφίνι στο Τολό, βάζουν τις δικές τους πινελιές στο πορτρέτο του ανθρώπου, ο οποίος, με το ήθος και την αφοσίωσή του, την εμπειρία και τις γνώσεις του, υπέγραψε με χρυσά γράμματα την ιστορία του ελληνικού μπάσκετ.
Παρουσίαση – αρχισυνταξία: Έλενα Κατρίτση
Σκηνοθεσία: Κώστας Γρηγοράκης
Διεύθυνση φωτογραφίας: Γιώργος Μιχελής
Μουσική επιμέλεια: Σταμάτης Γιατράκος
Ολες οι Ειδήσεις
- Πάτρα: «Και την καρδιά μου, και τα μάτια μου, θα τα έδινα όλα», λέει η μητέρα έγινε δότρια ήπατος για μεταμόσχευση στον γιο της
- Γέννησε η Ελένη Χαμπέρη – Η ανάρτηση από το μαιευτήριο
- Αλεξάνδρα Νίκα: Η τρυφερή ανάρτηση με το γιό της για τη γιορτή του Κωνσταντίνου Αργυρού
- Ηράκλειο: Άγριο ξύλο στη μέση του δρόμου με ανιψιά και θεία για τα κληρονομικά – Βίντεο
- Ο Βασίλης Ζούλιας απόψε στο «Καλύτερα Αργά» μόνο στο ACTION 24
- Κακουργηματική δίωξη για δωροδοκία δικαστή ασκήθηκε στον Χρήστο Μαυρίκη – Πήρε προθεσμία να απολογηθεί την Παρασκευή
- Λάρισα: Προφυλακίστηκε η 32χρονη μητέρα για την κακοποίηση των παιδιών της – Στον εισαγγελέα ο 50χρονος φίλος της
- Ντόρα Μπακογιάννη: Οι ευχές για τη γιορτή του γιού της – «Σήμερα γιορτάζει το αγαπημένο μου όνομα»
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr
Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook