Το «TRAVEL GUIDE» ταξιδεύει στην πανέμορφη Σμύρνη
Ο Θάνος Παπαδημητρίου και το «TRAVEL GUIDE» ταξιδεύουν στην πολυαγαπημένη Σμύρνη απόψε στις 00:45 στο OPEN.
Το ταξίδι ξεκινά με την πανοραμική θέα της Σμύρνης, ψηλά από το λόφο Καντιφέ-καλέ που έχτισε ένας από τους μαθητές του Μ.Αλεξάνδρου ο Λυσίμαχος. Από την αρχαία αγορά της πόλης, ο Θάνος συνεχίζει την περιήγησή του στη σημερινή πολύβουη αγορά της Σμύρνης με τα πολύχρωμα παζάρια της που κρύβουν και ελληνικές γωνιές.
Η σύγχρονη Σμύρνη αναπτύσσεται στο Κορντόν, εδώ όπου άλλοτε υπήρχε η προκυμαία της Σμύρνης κι εδώ όπου εκτυλίχτηκε το δράμα της Μικρασιατικής καταστροφής. Η μοίρα της πόλης όμως ήταν να επιζήσει και μάλιστα σήμερα, λόγω της μεγάλης ανάπλασης των πεζοδρομίων, το Κορντόν (Κορδόνι για τον ελληνισμό) μοιάζει σαν ένα τεράστιο πάρκο δίπλα στη θάλασσα.
Ο Θάνος Παπαδημητρίου επισκέπτεται στη συνέχεια την εκκλησία του Αγίου Βουκόλου, -το μόνο ορθόδοξο ναό που διεσώθη από την καταστροφή του ’22. Ανακαλύπτει το δρόμο που πήρε το όνομα της μεγάλης Ελληνίδας ερμηνεύτριας Χαρούλας Αλεξίου, ενώ η Τουρκάλα φίλη του Asli τον ξεναγεί στην έντονη νυχτερινή ζωή της πόλης που ακουμπά εξίσου στη Δύση και την Ανατολή.
Το ταξίδι συνεχίζεται στα ιστορικά Βουρλά με το χαρακτηριστικό ξενοδοχείο «Γιώργος Σεφέρης», στην αρχαία Έφεσο -πατρίδα του Ηράκλειτου-, στα σημερινά κοσμοπολίτικα Αλάτσατα -που θυμίζουν καθαρόαιμο ελληνικό χωριό- και καταλήγει στον Τσεσμέ, την αρχαία ελληνική Κρήνη.
Ένα ταξίδι στο χώρο και το χρόνο από την μαγική Σμύρνη.
Γιατί το αληθινό ταξίδι, είναι για να το μοιράζεσαι.
Travel Guide, Τρίτη 16 Νοεμβρίου στις 00:45 στο OPEN.
Ολες οι Ειδήσεις
- Σ. Φάμελλος: Είναι ντροπή ο πρωθυπουργός που βαρύνεται με τις περισσότερες καταπατήσεις του Συντάγματος, να ζητά συναίνεση
- Τραγωδία στη Χίο: Τουλάχιστον 14 νεκροί , δεκάδες τραυματίες και αγνοούμενοι από τη σύγκρουση σκάφους του Λιμενικού με σκάφος διακινητών μεταναστών
- Σοβαρό επεισόδιο ανοικτά της Χίου μεταξύ Λιμενικού και σκάφους μεταναστών –Τουλάχιστον τέσσερις νεκροί και τραυματίες
- Βαγγέλης Δρίσκας: «Οι γονείς μου δεν ήθελαν να ασχοληθώ με τη μαγειρική» (βίντεο)
- Νέα Πέραμος: «Μου είχε πεί ότι κινδύνευε», λέει ο πατέρας του 27χρονου που απήχθη, βασανίστηκε και εκτελέστηκε με 10 σφαίρες – Σε μια δολοφονία από το παρελθόν ψάχνουν το κίνητρο των δραστών (βίντεο)
- «Βάφτιση»… «ΤΟΤΕ ΚΑΙ ΤΩΡΑ»: Τετάρτη 4 Φεβρουαρίου στις 21.00, στον ΣΚΑΪ
- Φοβερό βίντεο για τα γενέθλια του Παναθηναϊκού: Η Κ19 αναπαράστησε την παρέλαση στην Πανεπιστημίου
- Ιωάννα Τούνη: Έκπληξη από τον σύντροφο της για τον έναν χρόνο σχέσης – Έτσι μοιάζει η ζωή με το σωστό άτομο
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr
Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook