Ημερομηνία μετάδοσης: Κυριακή 21 Νοεμβρίου 2021, στις 18:05

Την Κυριακή 21 Νοεμβρίου 2021, στις 18:05, στην ΕΡΤ2, σε μία από τις σπάνιες συνεντεύξεις της στην ελληνική τηλεόραση, η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου, μιλάει στην εκπομπή «Πλάνα με ουρά» και στην Τασούλα Επτακοίλη για την τεράστια οικολογική καταστροφή που προκάλεσαν οι πυρκαγιές του καλοκαιριού σε Αττική και Εύβοια, την κλιματική κρίση που αντιμετωπίζει η Ελλάδα αλλά και ολόκληρος ο πλανήτης και δίνει τον δικό της ορισμό για τη φιλοζωία.

«Είναι σαφές πια στη σημερινή εποχή ότι τα ζώα είναι όντα με συναίσθημα και αξίζουν όλη την αγάπη και τον σεβασμό μας. Έχουν πάρα πολλά να μας προσφέρουν· μας αντιγυρίζουν την ελάχιστη φροντίδα που τους παρέχουμε. Η στάση μας απέναντι στα ζώα είναι ένδειξη του πολιτισμού και της ενσυναίσθησης που πρέπει να χαρακτηρίζουν κάθε κοινωνία», επισημαίνει.

Επίσης, η Πρόεδρος της Δημοκρατίας αναφέρεται στην ανάγκη δημιουργίας ενός ασφαλούς, δίκαιου και βιώσιμου μέλλοντος και εκφράζει την αισιοδοξία ότι ολοένα και περισσότεροι νέοι άνθρωποι θα επιστρέψουν στον τόπο τους και θα προσφέρουν την απαραίτητη δυναμική ώθηση στον ελληνικό πρωτογενή τομέα.

Η κυρία Σακελλαροπούλου μάς συστήνει και την τετράποδη ένοικο του Προεδρικού Μεγάρου, την Καλυψώ, την πρώην αδέσποτη γάτα από την Κάρπαθο που πρόσφατα υιοθέτησε.

Ακόμη στο ίδιο επεισόδιο:

Η Έλενα Δέδε, νομικός και ιδρύτρια του Dogs’ Voice, η Μυρτώ Ξανθοπούλου, αντιπρόεδρος του Stray.gr, και ο Γιάννης Μπάτσας, πρόεδρος της Εθελοντικής Δράσης Κτηνιάτρων Ελλάδος, εξηγούν πώς μέσα σε λίγες ώρες, στις αρχές Αυγούστου, δημιουργήθηκε από την κοινωνία των πολιτών ένας μηχανισμός διάσωσης και περίθαλψης (στην προσωρινή δομή Γαλατσίου) εκατοντάδων ζώων από τις πυρόπληκτες περιοχές της Αττικής και της Εύβοιας.

Oι μελισσοκόμοι Γιώργος Αθανασιάδης και Νίκος Τσαμασφύρας μιλούν για τον χαμένο «μελισσόκηπο» της βόρειας Εύβοιας, τον οποίο οφείλουμε, ως χώρα, να δημιουργήσουμε ξανά και να κληροδοτήσουμε στις επόμενες γενιές.

Παρουσίαση – αρχισυνταξία: Τασούλα Επτακοίλη

Σκηνοθεσία: Παναγιώτης Κουντουράς

Δημοσιογραφική έρευνα: Τασούλα Επτακοίλη, Σάκης Ιωαννίδης

Σενάριο: Νίκος Ακτύπης

Διεύθυνση φωτογραφίας: Σάκης Γιούμπασης

Μουσική: Δημήτρης Μαραμής

Σχεδιασμός γραφικών: Αρίσταρχος Παπαδανιήλ

Οργάνωση παραγωγής: Βάσω Πατρούμπα

Σχεδιασμός παραγωγής: Ελένη Αφεντάκη

Εκτέλεση παραγωγής: Κωνσταντίνος Γ. Γανωτής / Rhodium Productions

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook