Ημερ. μετάδοσης αγώνα: Κυριακή 21 Νοεμβρίου 2021, στις 16:00, στην ΕΡΤ2

Μετά το συναρπαστικό Γκραν Πρι της Βραζιλίας, η Formula 1 επισκέπτεται για πρώτη φορά στην ιστορία της την Ντόχα του Κατάρ για τον 20ό γύρο του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος 2021.

Οι ελεύθερες δοκιμές του Γκραν Πρι του Κατάρ θα μεταδοθούν ζωντανά από το ΕΡΤ Sports, μέσω της ψηφιακής πλατφόρμας ERTFLIX. Οι κατατακτήριες δοκιμές και ο αγώνας θα μεταδοθούν απευθείας από την ΕΡΤ2.
Συγκεκριμένα, ο αγώνας θα μεταδοθεί την Κυριακή 21 Νοεμβρίου 2021, στις 16:00.

Στην περιγραφή και στον σχολιασμό, οι δημοσιογράφοι της ΕΡΤ, Νίκος Κορόβηλας και Ηλίας Παπαϊωάννου. Καλεσμένος στο στούντιο, ο F1 editor Φαμπρίτσιο Λαζάκις.

Το Γκραν Πρι του Κατάρ, θα είναι το πρώτο από ένα σερί τριών αγώνων στη Μέση Ανατολή, με το οποίο θα πέσει η αυλαία στο φετινό Πρωτάθλημα της F1.

Το «Διεθνές Σιρκουί του Λοσέιλ» δεν έχει φιλοξενήσει ξανά αυτοκίνητα της Formula 1 και με τη διαφορά ανάμεσα στους Μαξ Φερστάπεν και Λιούις Χάμιλτον να είναι μόλις 14 βαθμοί, με 78 βαθμούς να είναι διαθέσιμοι ώς το τέλος του πρωταθλήματος, η αγωνία δεν θα μπορούσε να είναι μεγαλύτερη.

Από τότε που εγκαινιάστηκε η πίστα, το 2004, είναι κυρίως γνωστή για τους αγώνες MotoGP που φιλοξενεί. Έτσι, με δεδομένο ότι δεν υπάρχουν καθόλου στοιχεία για το πώς συμπεριφέρονται εκεί τα αυτοκίνητα της Formula 1, είναι πολύ δύσκολο να γίνουν προγνωστικά για το τι θα μπορούσε να συμβεί.

Έχοντας σχεδιαστεί για τα MotoGP, το μήκους 5,4 χιλιομέτρων σιρκουί διαθέτει πολλές στροφές μέσης και υψηλής ταχύτητας, καθώς και μία ευθεία εκκίνησης-τερματισμού άνω του ενός χιλιομέτρου. Συνήθως, είναι ένας αγώνας στον οποίο κυριαρχεί η μοτοσυκλέτα με τον ισχυρότερο κινητήρα. Αν ισχύσει το ίδιο και για την περίπτωση των αυτοκινήτων, και με την προϋπόθεση ότι ο καινούργιος κινητήρας που «φόρεσε» ο Λιούις Χάμιλτον στη Βραζιλία διατηρήσει το ίδιο πλεονέκτημα ισχύος που είχε έναντι αυτού της Honda, τότε η Red Bull θα έχει σοβαρούς λόγους ανησυχίας. Εάν πάλι ο νέος κινητήρας της Mercedes παρουσιάσει το φαινόμενο σταδιακής «πτώσης» της ισχύος που έχει εμφανίσει φέτος –κάτι που ο επικεφαλής της ομάδας Τότο Βολφ παραδέχτηκε ότι θα συνεχίσει να συμβαίνει μέχρι το τέλος της σεζόν χωρίς να έχουν γίνει ακόμη γνωστοί οι λόγοι που οδηγούν σ’ αυτό– τότε θα έχουμε στα χέρια μας διαφορετικά δεδομένα και τα συστατικά για, άλλον, έναν συναρπαστικό αγώνα.

ΓΚΡΑΝ ΠΡΙ ΚΑΤΑΡ – ΩΡΑΡΙΑ ΜΕΤΑΔΟΣΗΣ ΔΟΚΙΜΩΝ ΚΑΙ ΑΓΩΝΑ

Παρασκευή 19/11/2021

Ελεύθερες δοκιμές 1: 12:30-13:30 (ΕΡΤ Sports μέσω ERTFLIX)
Ελεύθερες δοκιμές 2: 16:00-17:00 (ΕΡΤ Sports μέσω ERTFLIX)

Σάββατο 20/11/2021

Ελεύθερες δοκιμές 3: 13:00-14:00 (ΕΡΤ Sports μέσω ERTFLIX)
Κατατακτήριες δοκιμές: 16:00-17:00 (ΕΡΤ2)

Κυριακή 21/11/2021

Αγώνας: 16:00 (ΕΡΤ2)

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook