Τα πέντε τελευταία επεισόδια της νέας εξαιρετικής σειράς ντοκιμαντέρ στην ΕΡΤ2

Τα πέντε τελευταία επεισόδια της νέας εξαιρετικής σειράς ντοκιμαντέρ «Εν πλω» (Boats and Men / Des bateaux et des hommes) θα παρακολουθήσουν –σε  Α΄ τηλεοπτική μετάδοση– οι τηλεθεατές στην ΕΡΤ2, από τη Δευτέρα 22 ώς την Παρασκευή 26 Νοεμβρίου 2021, στις 16:00.

Σειρά ντοκιμαντέρ, συμπαραγωγής Καναδά-Γαλλίας 2018.

Αυτή η σειρά ντοκιμαντέρ αφηγείται την ιστορία της καθημερινής ζωής ανδρών και γυναικών από όλο τον κόσμο που η ζωή τους είναι άμεσα συνδεδεμένη με μια βάρκα.

Oικοδόμοι, δάσκαλοι, έμποροι, μας διηγούνται πώς τα πλοιάριά τους αποτελούν αναπόσπαστο κομμάτι της καθημερινότητάς τους.

Ημερομηνία μετάδοσης: Δευτέρα 22 Νοεμβρίου 2021, στις 16:00
Eπεισόδιο 6ο«Εφοδιάζοντας νησιά στην άκρη του κόσμου»
(Ravitailler les iles du bout du monde)

Στον Καναδά, στην Μπας-Κοτ-Νορ του Κεμπέκ, το Μπέλα Ντεγκανιέ ανεφοδιάζει χωριά που είναι χαμένα μέσα στη φύση.
Στη Γαλλική Πολυνησία, το Νουκουχάου διασχίζει τα αρχιπελάγη. Περνά από νησιά σε ατόλες για να προμηθεύσει τους απομονωμένους πληθυσμούς.
Αυτά τα δύο γιγάντια πλοία απέχουν χιλιάδες χιλιόμετρα το ένα από το άλλο, αλλά πλέουν στους ωκεανούς έχοντας την ίδια αποστολή: να ανεφοδιάσουν τους πιο μακρινούς τόπους.

Ημερομηνία μετάδοσης: Τρίτη 23 Νοεμβρίου 2021, στις 16:00
Eπεισόδιο 7ο: «Πλωτά εστιατόρια και παντοπωλεία»
(Se restaurer sur les flots)

Στην Αργεντινή, ο Σεμπάστιαν αρμενίζει στο πανέμορφο Δέλτα του ποταμού Παρανά με το πλωτό του παντοπωλείο, το οποίο έχει εν μέρει ο ίδιος κατασκευάσει.

Στην Ταϊλάνδη, η Ούντι διασχίζει εκατοντάδες κανάλια με το πλωτό της μαγείρειο, για να παραδώσει κατ’ οίκον τα γεύματα, τα οποία παρασκευάζει μπροστά στους πελάτες της.
Με μια απόσταση χιλιάδων χιλιομέτρων να τους χωρίζει, ταξιδεύουν και οι δύο με τα πλοιάριά τους, για να παραδώσουν τρόφιμα σε παρόχθιους κατοίκους που δεν έχουν πρόσβαση σε οδικά δίκτυα ή για τους οποίους οι πλωτοί δρόμοι παραμένουν, ακόμη και σήμερα, άκρως αποτελεσματικοί.

Ημερομηνία μετάδοσης: Τετάρτη 24 Νοεμβρίου 2021, στις 16:00
Eπεισόδιο 8ο: «Αρωγή σε απομονωμένες κοινότητες»
(Au secours des communautes isolees)

Στη Βραζιλία, η Καμίλα και η ομάδα της πλέουν με την πλωτή κλινική τους προς παρόχθιους πληθυσμούς της περιοχής της Αμαζονίας για να τους προσφέρουν ιατρικές φροντίδες και να τους ενημερώσουν για την πρόληψη.

Στην Ινδία, η Απού, μια νέα νοσοκόμα, πλέει στους ποταμούς της Δυτικής Βεγγάλης για να προσφέρει ιατρική παρακολούθηση στους πληθυσμούς των πιο απομονωμένων χωριών.
Αν και ανήκουν σε διαφορετικές κουλτούρες, αυτές οι δύο γυναίκες αφιερώνουν τη ζωή τους στη φροντίδα άπορων κοινοτήτων, σε περιοχές που είναι προσβάσιμες μόνο από ποταμούς.

Ημερομηνία μετάδοσης: Πέμπτη 25 Νοεμβρίου 2021, στις 16:00
Eπεισόδιο 9ο: «Τα πλοία της γνώσης»
(Bateaux de la connaissance)
Στη Σουηδία, το Ρόντλογκα με το πλήρωμά του, παθιασμένοι με το διάβασμα πλέουν στη Βαλτική Θάλασσα για να μεταφέρουν εκατοντάδες βιβλία στους κατοίκους των πιο μακρινών νησιών.
Στην Ινδονησία, ο καπετάνιος του Κολίκ Πουτζί μαζί με εθελοντές φοιτητές πηγαίνουν σε παιδιά διψασμένα για γνώση για να τους μεταδώσουν την αγάπη τους για τα βιβλία.
Δύο χώρες τόσο διαφορετικές, όπου αυτά τα αφοσιωμένα πληρώματα διασχίζουν τις θάλασσες για να σπάσουν την απομόνωση με όπλο τα βιβλία.
Ημερομηνία μετάδοσης: Παρασκευή 26 Νοεμβρίου 2021, στις 16:00
Eπεισόδιο 10ο (τελευταίο): «Από λιμάνι σε λιμάνι»
(Bateaux d’ escale en escale)
Η λίμνη Μαλάουι στο Μαλάουι είναι η τρίτη μεγαλύτερη σε έκταση λίμνη της Αφρικής.
Το πλοίο Ιλάλα συνδέει τα ψαροχώρια εδώ και μισό αιώνα.
Στη βόρεια Βραζιλία, το Άμαζον Σταρ ταξιδεύει από τη Μανάους στο Μπελέμ με εμπορεύματα και επιβάτες στον μεγαλύτερο ποταμό του κόσμου, τον Αμαζόνιο.
Δύο εμβληματικά καράβια που δίνουν ζωή στους ντόπιους πληθυσμούς των χωρών τους.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook