Ημερ. μετάδοσης αγώνα: Κυριακή 5 Δεκεμβρίου 2021, στις 19:30, στην ΕΡΤ2

Μετά το παρθενικό Γκραν Πρι του Κατάρ, η Formula 1 επισκέπτεται, επίσης για πρώτη φορά στην ιστορία της, την πόλη της Τζέντα στην Ερυθρά Θάλασσα για το Γκραν Πρι της Σαουδικής Αραβίας, 21ο και προτελευταίο γύρο του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος 2021. Ενός πρωταθλήματος, που από τον πρώτο κιόλας αγώνα στο Μπαχρέιν, έχει κρατήσει σε αγωνία με τη συναρπαστική του εξέλιξη εκατομμύρια οπαδούς της Formula 1 ανά τον κόσμο.

Οι ελεύθερες δοκιμές του Γκραν Πρι της Σαουδικής Αραβίας θα μεταδοθούν ζωντανά από το ΕΡΤ Sports 1 & 2, μέσω της ψηφιακής πλατφόρμας ERTFLIX. Οι κατατακτήριες δοκιμές και ο αγώνας θα μεταδοθούν απευθείας από την ΕΡΤ2.
Συγκεκριμένα, ο αγώνας θα μεταδοθεί την Κυριακή 5 Δεκεμβρίου 2021, στις 19:30.

Στην περιγραφή και στον σχολιασμό, οι δημοσιογράφοι της ΕΡΤ, Νίκος Κορόβηλας και Ηλίας Παπαϊωάννου. Καλεσμένος στο στούντιο, ο F1 editor Φαμπρίτσιο Λαζάκις.

Μαξ Φερστάπεν, Λιούις Χάμιλτον και οι υπόλοιποι 18 μονομάχοι της κορωνίδας του μηχανοκίνητου αθλητισμού, θα παλέψουν για τα πρωτεία στο μεγαλύτερο και ταχύτερο σιρκουί πόλης στον πλανήτη. Με μια μέση ωριαία ταχύτητα που, σύμφωνα με τις προσομοιώσεις των ομάδων, θα ξεπερνά τα 250 χλμ./ώρα, η παραλιακή διαδρομή της Τζέντα θα είναι αργότερη μόνο απ’ αυτή του «Ναού της ταχύτητας», τη Μόντσα.

Όταν η καρό σημαία πέσει έπειτα από 50 γύρους, ο Φερστάπεν θα μπορούσε να είναι ο νέος πρωταθλητής του 2021. Αρκεί να σημειώσει τουλάχιστον 18 περισσότερους βαθμούς από τον Χάμιλτον (σ’ αυτή την περίπτωση, αν ο Χάμιλτον κερδίσει το τελευταίο Γκραν Πρι στο Άμπου Ντάμπι και πάρει τον έξτρα βαθμό του ταχύτερου γύρου, και ο Φερστάπεν εγκαταλείψει, οι δύο οδηγοί θα ισοβαθμίσουν αλλά πρωταθλητής θα αναδειχθεί ο Ολλανδός της Red Bull λόγω περισσότερων νικών).

Ωστόσο, ο Χάμιλτον έρχεται με τον αέρα δύο συνεχόμενων νικών, ενώ κατά κοινή ομολογία τόσο της ομάδας του όσο και της Red Bull, το σιρκουί της Τζέντα αναμένεται να ευνοήσει τα χαρακτηριστικά του αυτοκινήτου της Mercedes.

Οι πολύ γρήγορες στροφές, πολλές από τις οποίες θα περνούν με τέρμα γκάζι, και οι μπαριέρες που στέκουν ακριβώς στα όρια της ασφάλτου, συνθέτουν ένα σκηνικό υψηλού ρίσκου αλλά και ανταμοιβής για τους πιο τολμηρούς.

Σ’ αυτό το εκρηκτικό κοκτέιλ προσθέστε και το γεγονός ότι ο ασφαλτοτάπητας είναι εντελώς φρέσκος, καθώς στρώθηκε πριν από λίγες μέρες. Την τελευταία φορά που συνέβη αυτό (στην Πορτογαλία και την Τουρκία του 2020), οι οδηγοί περιέγραφαν συνθήκες οδήγησης σε πάγο…

ΓΚΡΑΝ ΠΡΙ ΣΑΟΥΔΙΚΗΣ ΑΡΑΒΙΑΣ – ΩΡΑΡΙΑ ΜΕΤΑΔΟΣΗΣ ΔΟΚΙΜΩΝ ΚΑΙ ΑΓΩΝΑ
Παρασκευή 3/12/2021

Ελεύθερες Δοκιμές 1: 15:30-16:30 (ΕΡΤ Sports μέσω ERTFLIX)
Ελεύθερες Δοκιμές 2: 19:00-20:00 (ΕΡΤ Sports μέσω ERTFLIX)

Σάββατο 4/12/2021

Ελεύθερες Δοκιμές 3: 16:00-17:00 (ΕΡΤ Sports 2 μέσω ERTFLIX)
Κατατακτήριες Δοκιμές: 19:00-20:00 (ΕΡΤ2)

Κυριακή 5/12/2021

Αγώνας: 19:30 (ΕΡΤ2)

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook